Gezocht: Roland MC-500 MKII, MC-50 MKII of Akai ASQ10

Status
Please reply by conversation.

Rainer

SoundCloud: Planeshifter
Lid sinds
16 februari 2009
Berichten
548
Locatie
Haarlem
Omdat ik het steeds tussendoor laden van de Super-MRC software op m'n MC-300 een beetje zat ben, ben ik op zoek naar een sequencer met meer geheugen. De Akai is uiteraard een buitenbeentje in het rijtje, maar schijnt ook een fantastische sequencer te zijn (die waarsch. wel duurder is dan ik wil uitgeven, maar wie weet).

Wie o wie maakt me blij?
 
Ik heb niks voor je in de aanbieding maar ik gebruik de asq10 dagelijks (mpc60) en het is een heerlijke sequencer!
 
Ik heb hier een MC500 voor je eventueel...

Als je trouwen wilt "hardware sequencen" voor de timing is een Atari TT030 of Falcon een mooiere optie. Superstrak en crasht NOOIT.
Heb hier nog wel het een en ander staan met originele cubase. (ooit van alles gehamsterd)
Ik gebruik zelf een TT030 met Midex en SMP24 en daar wil ik NOOIT meer zonder.
 
Nog steeds gezocht! Let wel, als je een MC-500 mocht hebben dat het een MKII moet zijn of één die ge-upgrade is.

Wat maakt een MC500 dat hij geupgrade is?? Wellicht kan ik je voorzien van een 'geupgrade' exemplaar.. Mits je nog op zoek bent natuurlijk ;)
 
Wat maakt een MC500 dat hij geupgrade is?? Wellicht kan ik je voorzien van een 'geupgrade' exemplaar.. Mits je nog op zoek bent natuurlijk ;)

Er heeft ooit één of andere firma een memory expansion set geproduceerd waarvan de naam me compleet ontsnapt is. Die maakte van een gewone MC500 een MC500 mkII. Ik heb ooit een mailtje naar die firma verstuurd maar nooit antwoord gekregen. Volgens mij is het makkelijker om een MkII op de kop te tikken dan een geupgrade MC500.

Maar als je er toch zo één zou hebben, is die natuurlijk even goed ;) .


:doei:
 
Ik ben nog steeds op zoek idd :-) heb ook geen idee of je qua uiterlijk een geupgrade MC-500 zou kunnen herkennen, het verschil zit 'm namelijk in de hoeveelheid geheugen erin. Als je de Super MRP disk hebt, zou je eens kunnen kijken of hij - na eenmaal helemaal opgestart te zijn - van disk begint te laden als je bijv. op "EDIT" drukt. Als hij dat gaat doen is het namelijk een niet-geupgrade MC-500.
Verder geeft mijn MC-300 (=MC-500 in ander jasje) aan dat hij, na net opgestart te zijn, 105K geheugen beschikbaar heeft. Dit kan je zien door "SHIFT + AVAIL MEMO" te drukken.

Quasi-zinloze additionele informatie:
Ik heb trouwens net mijn MC-300 opengeschroefd, en kon daar zien dat er maar twee geheugenchippies zijn geplaatst terwijl er ruimte is voor zes. Per chip zouden er ook nog 2 a 3 andere onderdelen bij moeten, die ik niet helemaal kan herkennen. Een soort diodes lijken het, het zijn steeds twee elementjes op één opstaande verbinding. Op het mainboard is trouwens aangevinkt dat het een MC-300 is, de andere opties zijn OM-500 (?) en MC-500 MKII die ook een ander part number zouden hebben.
 
Heb net van forumlid Willem een nette MC-50 gekocht, die inderdaad alles al in het geheugen heeft en dus niet eens de Super-MRC software eerst moet laden. Erg fijn! En met Nederlandse manual :-) dank voor alle reacties!
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top