[Ableton] waarom is midi mapping track specifiek?

Furious5

ENOUGH ALREADY!
Lid sinds
19 december 2002
Berichten
4.938
Locatie
Primark City
Kan je alleen maar track parameters als track volume, efect send A, effect send B etc., panning track speciek mappen?

Ik moet nu elke keer dezelfde functies voor ELKE track apart gaan mappen.. Kan je niet gewoon 1 set instellen op je midi controlle en die de track die je op dat moment selecteert laten aansturen???

Hoe doen jullie dit?

Als ik bv de nudge toetsen van een clip map, dan hoef ik dat ook maar 1 keer te doen en daarna elke clip aansturen met dezelfde button..


Grts!
 
Ja, van die APC40, APC20 weet ik dat ze track onafhankelik kunnen aansturen.. Dit lijkt dan ook voorbehouden an alleen die controllers dan..

Nhja, jammer, dat wordt dan toch sparen voor zo'n ding.

Maar ik ben nu ook al blij dat je scene scrollenup/down en clip launch kan mappen. IK scroll met een rotary dor mn scene's en start/stop clips in track 1 tm 15 dmv de witte toetsen van mn midi keyboardje (25 keys).

En da's ook erg cool :)
 
Kan het niet met ieder apparaat dat je als 'remote' instelt?


Volgens mij niet. Ben zelf nog niet zo lang bezig met Live dus wie weet kan het toch..

Maar dat dit zomaar niet kan lijkt me inherent aan het makkelijke midi mapping systeem zoals dat zit ingebouwd in live. Je kan heel snel en easy een controller mappen maar dat maakt het dus wel een beetje 1-dimensionaal.

Voorts wordt er veel gescholden op Cubase dat het daar zo omslachtig is/was om een controller toe te wijzen maar het soort truukjes zoals automatisch de sends bedienen van het geselecteerde kanaal haal je wel makkelijk uit met de Generic remote module. Dat dan weer wel...
 
Zoals ik nu zie map je een fader in een track aan een cc#/midi channel. En dat doe je steeds opnieuw.. Elke fader staat dus steeds hard gemapt...

Bedankt voor jullie reactie btw. Ik had wel meer reacties verwacht aangezien Ableton zo'n populaire sequencer is..
 
Elke fader staat dus steeds hard gemapt...


Da's dus precies wat ik bedoel met 1-dimensionaal.
Ik vermoed dat als ze dit willen veranderen dat het hele midi mapping systeen zoals dat nu is volledig op de schop moet en dat het dan wel "ietsje" ingewikkelder wordt dan klik-learn-draai-klaar. :)
 
dat is omdat iedere liveset uniek is. als je wilt kun je natuurlijk altijd een template maken.

Maak een lege set aan, map al je controls en ga dan naar preferences en zeg save as template, vervolgens is elke nieuwe set die je opent gemapt naar je voorkeur


Ja dat kan maar lost dat het probleem van de topicstarter op? Volgens mij niet. ;)
 
Ik heb daar geen last van maar dat komt omdat ik een novation remote zero sl heb.
Novation heeft automapping dus elke track en alles is al voorgeprogrammeerd als het ware. Plus je kunt je eigen templates maken in de controller zelf. Verder is het erg handig met name wanneer je een plugin opent dan worden namelijk alle parameters op je novation zichtbaar.

Misschien is het een oplossing om dit aan te schaffen. Of miss die apc alhoewel ik daar nog nooit iets mee gedaan heb en dus niets van weet.
Ik vind het wel erg fijn werken die novation automap!!

Volgens mij is er niet een mogelijkheid om dit in 1 keer altijd te doen in ableton. Wel op een controller.
 
Het lullige is dat ik ook een Novation Nocturn heb.. maar ben daar nooit wijs uit geworden.. Bovendien wilde ik graag die compacte nieuwe Akai controllers hebben dus die Nocturn heb ik te koop gezet.

Als ik meer controle wil zal ik tch een andere controller moeten kopen, maar voor nu werken die Akai's ook prima.
 
Laatst gewijzigd:
@ Divi

thanx voor je input.. ik heb even gekeken maar in die remote scripts maken moet ik me echt even verdiepen dan.. lijkt me geen simpel klusje..
 
Yessss, dit filmpje laat zien wat ik bedoel.. net gevonden op Youtube! :-)

Met 9 faders bedien niet alleen 8 tracks direct met de faders, maar ook diverse functies PER track...

Okay, dat wordt dus een nanoKontrol halen en deze nativeKONTROL nanoLive II software...

 
Back
Top