• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Yeco - Ableton Touch Control Software ( Win/Mac)

aaaaa.png - Vet!


Dit ziet er in mijn ogen veel belovend uit. Niets mappen gewoon heel je ableton zien en besturen :)
Ik heb al een tijdje een Microsoft Surface book en met deze software heb je een hele krachtige controller.
Heb ze gemailed of ik ook mijn Desktop ableton sessie kan besturen met Yeco op de Surface book.
Denk wel dat dat kan met een virtual midi netwerk driver.

'...simply put, this is the first Live controller that understands the power and potential of the desktop touch screen​.'

Robin Vincent - Gearnews

http://www.yeco.io

Full Feature Set

Session View
Yeco displays the session view from Live including the clip grid, tracks, scenes, master and returns. It displays clip names, colours, playing positions. You can launch clips and scenes - add, duplicate and delete clips and tracks all from Yeco.


Toolbar
This is always present at the top of the window. You have controls for tempo, automation, time signature, metronome, quantisation and transport as well as undo & redo, clip editing controls, MIDI output selector and Yeco home button.


Mixer
Yeco has mixer controls for all tracks including the master and returns. There is a large fader for controlling levels with precision, accurate metering; plus controls for pan, sends, crossfade assign and crossfader. Each track also has controls for arm, solo, mute and stop.


Browser
Yeco 1.1 has access to Live’s browser which allows you to load instruments, effects and plugins directly from Yeco


Devices
Yeco gives you access to all parameters of Live’s devices.

MIDI Touch Controllers

Chords
The Chords feature is present on the Drumpads, 8x8 Pad Grid, Keyboard and Hex Controllers. It allows you to assign chords to individual keys. This can significantly speed up your workflow and allow you to experiment


Drumpads
Yeco’s pad controller displays pad names directly from Live. Each pad has positional velocity control which allows you to easily control the dynamics of your beats, chord progressions and melodies. You can set the direction of the control axis and also turn this feature off to set an absolute velocity for each pad. You can also choose the MIDI output channel and toggle sliding from pad to pad.


8x8 Pad Grid
This pad controller has all the features of the drumpads but laid out in an 8x8 pad configuration which is very convenient for packs of 64 samples etc


Keyboard
The MIDI keyboard also has position velocity control on a toggle. It has large and small key modes, pitch and modulation controls, plus the slide toggle present on the pad controller. The keyboard has a channel pressure function which adds aftertouch controlled by sliding your finger up and down along the vertical axis. It also has assignable MIDI sliders, buttons and toggles plus access to rack controls.


Hex Controller : Single and Double
The Hex Controller uses an isomorphic keyboard arranged in a harmonic table note layout. The main feature of this layout is that you can learn one chord or scale pattern and transpose it to any key or octave by simply moving the pattern elsewhere on the grid. It has all the features of the pad controller and can be enabled in two different sizes. Read a more in-depth description and download a chord chart here


MIDI Control Panel
This Panel consists of 56 independent, assignable MIDI control elements including: sliders, knobs,
buttons & toggles


XY Pads
Four very large XY pads for simultaneous dual parameter control with extreme precision.



System Requirements
Windows 8 +
macOs or OS X 10.10 (Yosemite) +
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.259
Locatie
Homeless Studio
flyweight btw.. Jij had toch ook Reason gekocht?? Is een van de weinige DAW's die het bij een rewire ook midi controllers toelaat. Heb Studio One ook bekeken juist voor die Console 1 te kunnen gebruiken zonder tracksync problemen.. maar ik geloof dat je Ableton dan moest rewiren of andersom.. en dan laat een rewire weer geen midi controllers toe..
Ik heb voor Reason toen 'n Nektar controller gekocht.. je hebt dan dedicated knoppen voor de EQ en de compressor.. hier 'n video waar het 'n beetje te zien is: https://www.youtube.com/watch?v=mKju3joPpLM&feature=youtu.be&t=400&ab_channel=NektarJunQee
Wat wel jammer is is dat je geen moving faders hebt.. de keyboard versie heeft er 1 maar dat zijn er geen 8 zoals op de meeste controllers.

Heb ook die Behringer X-touch 'n keer gekocht... Ook daar ga je niet blij mee worden om EQ te bedienen ondanks die scribble strips.. de layout uitgelegd op 'n horizontale rij knoppen en je moet ook tussen pagina's switchen. Console 1 is wel super qua indeling.. ook die ledringen geven meteen een beeld van hoe je EQ is ingeregeld als je wisselt van instance.. maar die tracksync sorres viel echt niet aan te wennen..

Ja idd heb reason LE, ik maak daar schetsen, drumloops op en effect algorithms op.
Die SSL compressie en eq klinkt erg fijn :) Uiteindelijk doe ik de hele track in Ableton.
Ben wel blij dat ik reason weer terug heb. Wellicht dat ik ooit voor de volle versie ga.
Net effe geprobeert maar rewire werkt denk ik niet meer met ableton.

Hmmm ja idd Behringer X-touch heb ik ook overwogen.

Console 1 ga ik eens nader bestuderen of dat ok werkt met ableton.

Bedankt voor de tips:okdan:

Ondertussen heb ik met Touchable 2x 16 faders. Dus denk als je in ABleton de controllers op de gewenste volgorde zet dat het wel intuitief kan werken. Dan kun je ook nog alle on/off switches eruit laten voor een beter overzicht.

EQ eight werkt wel erg tof met touchable.
 

Fles

THEMATIC
Lid sinds
18 januari 2004
Berichten
3.420
Locatie
Hoogeloon
flyweight zoek eerst ff of ze die tracksync hebben gefixed voor Ableton.. ik heb Console 1 een paar jaar terug aangeschaft maar je kon (toen) niet spontaan zomaar wat tracks inserten en daarin een channelstrip inzetten zonder dat het chaos werd en je niet meer wist welke knopje (tracknummer) op de console bij welke track hoorde... geloof dat het het bij Studio One wel goed werkte die track sync.. maar is inmiddels 3 jaar terug denk ik.

Ableton Live ondersteund vanaf 10.1.9 Deep integration voor Console 1 dus dit is allemaal opgelost.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 πŸŽ€πŸ‘
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.941
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Ja idd heb reason LE, ik maak daar schetsen, drumloops op en effect algorithms op.
Die SSL compressie en eq klinkt erg fijn :) Uiteindelijk doe ik de hele track in Ableton.
Ben wel blij dat ik reason weer terug heb. Wellicht dat ik ooit voor de volle versie ga.
Net effe geprobeert maar rewire werkt denk ik niet meer met ableton.

Hmmm ja idd Behringer X-touch heb ik ook overwogen.

Console 1 ga ik eens nader bestuderen of dat ok werkt met ableton.

Bedankt voor de tips:okdan:

Ondertussen heb ik met Touchable 2x 16 faders. Dus denk als je in ABleton de controllers op de gewenste volgorde zet dat het wel intuitief kan werken. Dan kun je ook nog alle on/off switches eruit laten voor een beter overzicht.

EQ eight werkt wel erg tof met touchable.

Ik ga van het weekend Touchable weer ff proberen.. :) Had nog niet eerder gezien dat de EQ ook werkt daar.. "

Bij mij werkt Reason gewoon via rewire.. zit op 9.1.. maar heb de volledige versie, weet niet of dat scheelt? Wat ik ook ontdekte is dat Ableton link erin zit. Dat is 1 van de weinge platforms waar hardware van Akai (One Live, Force), iPad apps.. en nu dus ook DAWs, strak mee syncen.. En met Reason kun je dan dus ook gewoon een geluidskaart selecteren en audio opnemen.. dat lukt niet via Rewire omdat de audiokaart geclaimed is door Ableton.
Tot nu doe deed ik wat opnames van Ableton openen in Reason en linear afspelen en daarnaast wat in de sessionmode.. Je kunt in de sessionmode geen clips via een opmaat laten starten en dan is een extra arranger die meeloopt wel handig ook.
Reason heeft ook blocks, is top om supersnel songparts uit te zetten. En daarnaast dus de mogelijkheid om een midicontroller te gebruiken in Rewire.. maar Abletonlink lijkt me erg interessant.. ga ik ook zeker mee experimenteren. :okdan:
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 πŸŽ€πŸ‘
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.941
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Ableton Live ondersteund vanaf 10.1.9 Deep integration voor Console 1 dus dit is allemaal opgelost.

Heb 10.1.18 draaien en inserten en tracks wisselen resulteert niet tot verandering in de tracks op Console 1. Stel ik heb 4 tracks en wil tussen track 2 en 3 nog een track dan wordt dit in Ableton track 3 maar op de Console zit ie onder knop 5. Je kunt wel onder rearrange Console knop 5 naar 3 verplaatsen maar dat kon 3 jaar terug ook al en heeft niets met tracksync te maken toch? Ben benieuwd of dit bij jou wel werkt en hoe dan :)
 

Fles

THEMATIC
Lid sinds
18 januari 2004
Berichten
3.420
Locatie
Hoogeloon
Heb 10.1.18 draaien en inserten en tracks wisselen resulteert niet tot verandering in de tracks op Console 1. Stel ik heb 4 tracks en wil tussen track 2 en 3 nog een track dan wordt dit in Ableton track 3 maar op de Console zit ie onder knop 5. Je kunt wel onder rearrange Console knop 5 naar 3 verplaatsen maar dat kon 3 jaar terug ook al en heeft niets met tracksync te maken toch? Ben benieuwd of dit bij jou wel werkt en hoe dan :)

Kan ik niet testen, heb geen C1 meer. Ben geswitched naar Logic Maar toch zou die 2 kanten op moeten syncen. Bij Cubase werkte dit bij mij zeker wel.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 πŸŽ€πŸ‘
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.941
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
ah zo.. Ik weet dat het bij Studio One altijd al werkte. In Cubase kan ik em niet testen want daar draai ik de 32 bit versie van en het zijn 64 bit plug-ins. Maar nog steeds gedoe dus in Ableton. Je moet gewoon echt van te voren een soort template maken met de die je nodig denkt nodig te hebben. Tracks ff random verslepen om wat overzicht te maken moet je 1 voor 1 doen.. anders ben je zo de draad kwijt..
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.259
Locatie
Homeless Studio
Bij mij werkt Reason gewoon via rewire.. zit op 9.1..

Ik heb reason 11 en Rewire is eruit gehaald.

Jammer. De vst is wel heel leuk.
Maar dus geen sequencer van reason samen met Ableton.
Kan best zijn dat ik weer erg Reason ga gebruiken en eventueel met ableton ga stoppen in de toekomst.

Heb een opname sessie gehad en vind die touchable weinig aan.
Mijn laptop met touchable is uiteindelijk gewoon in slaap gevallen.
 

MacGyverGear

🎹🎷🎸 πŸŽ€πŸ‘
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.941
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Haha.. lol :z
Ik moet zeggen dat ik het nootjes editen wel leuk vond aan Touchable..

Ik verbaas me er wel over dat ze Rewire eruit hebben gehaald maar ik wist niet dat Abletonlink er al zo lang in zit.. moet nog ff kijken hoe het gaat met midi.. maar zoals eerder gemeld; met audio opnemen is het veel comfortabeler zo. Je kunt 1 audiodevice delen dan. Via Rewire kun je niet opnemen in Reason en moet je dus opnames exporteren en weer importeren.. Rechstreeks uit de audio slepen kan niet omdat de opnames protected zijn als Ableton open staat. Maar dit is dus best of both worlds.. :)

Ik kwam er van de week ook nog achter dat Maschine ook Ableton Link ondersteund en superstrak meeloopt. Via VST of rewire werkt de transport niet en nu kun je het dus onafhankelijk opstarten net zoals clips in de sessionmode.. echt super om te jammen. :okdan:
 
Top