Stage Piano?

@Rianne : heb je ooit wel eens op een echte piano, of beter nog vleugel gespeeld ? Gezien je antwoorden denk ik van niet....
 
Ja.
Een Yamaha S90 kost 2400 euro en klinkt echt niet zoveel beter als als een PSR-E313 van 200 euro. Erg he?
Ik heb geen ruimte en geld voor een echte vleugel en al had ik het wel: mijn psr heeft ook nog Fairlight en Mellotron sounds die je niet uit een vleugel haalt ;-)
Gezien jouw antwoorden: ooit op een echte synthesizer gespeeld?
 
Een S90 vergelijken met een PSR E-313 zegt al genoeg...:?

En om je vraag te beantwoorden : ja, ik speel al 25 jaar (professioneel) piano, keyboard en synthesizer. Maar zelfs al zou ik dat niet doen, dan had ik nog dezelfde reactie gegeven.
 
Ook niet over synthesizers dus. Voor onder de 500 euro.
Een prima pianosound heeft de PSR-E313 (200 euro) en als je met alle geweld 88 hammer action keys wilt kun je ook bijv. een Thomann SP-5500 nemen. Vermoedelijk dezelfde engine als de PSR reeks van Yamaha.
Ik speel beter als de juffrouw uit het filmpje maar het was de enige SP-5500 die op youtube staat.
De E413 is wel een synthesizer trouwens met 2 knopjes voor o.a. filter enzo. Zeikerds!
 
Begint een beetje een 'appels met peren' verhaal te worden. Het realisme van een '88 keys weighted hammer action' klavier is een 'ver-van-mijn-bed-show' indien je dit denkt te vergelijken met een PSR keyboard. Maar vooruit ieder zijn mening... met of zonder Chinese ondersteuning

Ik krijg spontaan heimwee naar het Chinees restaurant van vroeger, met van die Yoko speakers in het plafond en van die dikbuik beeldjes in het raam... :W
 
De nieuwste vsl piano triggeren via een psr is natuurlijk wel een optie:-)
 
Zo'n topic is leuk...
Maar misschien is het handiger om eens naar een muziekwinkel te gaan en daar dingen uit te proberen en te voelen. Je kunt hier lang l*llen over aanslag, maar dat moet je uiteindelijk zelf ervaren en bepalen wat je zelf fijn vindt.
 
Ik heb twee uur lang low-budget piano's staan spelen in de winkel, prijsklasse tot 1200 euro.

De winnaar heb ik gekocht... Casio PX-120 voor 550 euro. Of correcter: ik heb de PX-320 gekocht (100 eu meer) omdat de PX-120 niet meer op voorraad was. De piano klanken zijn identiek en het klavier ook.

De alternatieven van Yamaha, Roland en Korg bleken kansloos. Ga maar proberen.
 
Casio maakt inderdaad de beste low-budget stage piano's.
Maar heb je ook op de Roland RD 300 GX en Kurzweil SP3X gespeeld? Want ik vind die dingen toch beter dan de casio, maar daar is dan ook de prijs naar. Want ze kosten 1200 (max van jou budget dus)
 
@Pepp, het budget was eigenlijk 600e euro (ik verwachte dan ook zeker geen goede kwaliteit voor dit geld), maar voor een goede vergelijking heb ik tot het dubbele geprobeerd - ook omdat ik niet wilde geloven dat Casio voor zo'n luttel bedrag echt een fijne piano weet te leveren. Ik weet niet of de RD en SP3X erbij stonden.

Ben er een jaar later nog steeds zeer blij mee en ik raad deze Privia's dan ook aan aan iedereen die voâh wêhnig een digitale piano wil kopen.
 
Hi, ik zoek ook een stage piano rond die 600 euro. Wilde nog ff zeggen dat ik een Technics sx-p50 laatst heb bespeeld. Een maat van me wist die 2de hands voor 250 eur op te trommelen. Deze was super. Weet iemand wat vergelijkbaar is qua toetstechniek en klank? Ik gebruik en hd-25 headphone en houd van een goede warme bas.
Heb in de winkels vaker de yamaha's en Rolands bespeeld. Maar het budget is er even niet naar.
 
Hi, ik zoek ook een stage piano rond die 600 euro. Wilde nog ff zeggen dat ik een Technics sx-p50 laatst heb bespeeld. Een maat van me wist die 2de hands voor 250 eur op te trommelen. Deze was super. Weet iemand wat vergelijkbaar is qua toetstechniek en klank? Ik gebruik en hd-25 headphone en houd van een goede warme bas.
Heb in de winkels vaker de yamaha's en Rolands bespeeld. Maar het budget is er even niet naar.

Das weinig ;). Maar als je de nadruk legt op piano dan kun je natuurlijk kijken naar de Yamaha P85 voor € 549,- of de Yamaha P-95 voor € 659,- of de Korg SP-250 voor € 699,-. Je moet geen super gewogen toetsen verwachten, maar ze klinken allemaal aardig. Het is natuurlijk persoonlijk. Gewoon een lijstje maken van alles wat je maar tegenkomt voor die prijs en dan bij je favoriete muziekwinkel er achter kruipen. Wel goede versterking vragen(!) en geen koptelefoon gebruiken.
 
Zelf heb ik een Yamaha PSR-E313 van 200 euro gekocht met een sustain pedaal erbij.
Geen hammer-action keys maar klinkt als een klok.
Zonde van het geld om een synth met leuke pianosound te kopen en een gewoon goedkoop keyboard heb je meer aan.

YouTube- PSR-E413 Demonstration Movie

wanhopig320.jpg
 
Back
Top