Kan een analoge mixer een DAW als reason aansturen?

Digs

Ingeburgerd
Lid sinds
7 april 2009
Berichten
40
Mischien een rare vraag, maar vroeg me af of een analoge mixer via interface een DAW als REason 4 op mn macbook kan aansturen?
 
Je bedoelt dat de schuifpotmeters de instellingen op je computer kunnen veranderen?
Ja, als je handig bent met een soldeerbout en weet welke waarde die schuiven hebben. Meestal werkt een Midi controler met 10k potmeters en als die schuiven dat ook zijn kan je een schakeling maken die de draadjes van je mixer naar die controler leidt. Doepfler maakt er eentje als bouwpakket, dus als er in de mixer nog een printje bij kan, dan maak je een Midi kabeltje naar je Midi interface en moet het werken... Zie http://www.doepfer.de/home_e.htm > products > pocket electronic.

Van belang is natuurlijk wel de resolutie van het geheel. Soms kan je het geluid horen klikken...

Wout
 
Laatst gewijzigd:
En als je een schakelaar per kanaal maakt, dan kan je kiezen of die schuif voor de controler is of voor de mixer, dus kan je nog steeds het heluid blijven regelen via verschillende kanalen.

Wout
 
Zoals Wout het al zei zal het wel kunnen maar waarom zou je dit willen ?Er zijn immers legio controllers die dit ook kunnen voor een paar Euro..scheelt je ook een hoop frustratie als je niet zo handig bent met een soldeerbout + ik denk dat hier ook wel een aardig prijskaartje aan zal hangen.
 
Hou 't maar gewoon op "nee, dat kan niet".
 
hahahhaha idd het kan niet, heb zeker geen zin om al dat werk te gaan doen. nee dacht dat er een bepaalde mogelijkheid zou kunnen zijn dat wat simpeler is..
maar goed dank jullie wel hoor..

@Kevin: Een midicontroller inderdaad, maar zie telkens dat analoge mixers veel goedkoper tweedehands te vinden zijn, vooral met die met lekker veel knoppen en faders.. Mocht je een tip hebben, graag.

groeten.
 
Die potmetertjes hoeven geen data uit te sturen maar hebben alleen maar een variabel weerstandje onder zich, vandaar dat zo iets stukken goedkoper is.
 
De meeste pro studioconsoles hebben een midi interface waarmee je meestal alleen mutes kan aansturen en uitsturen. En dus dat ook in je sequencer kan opnemen. Een aantal kunnen ook fader bewegingen uitsturen en ontvangen. Je zit dan wel snel in een prijsklasse vanaf €5000, 2e hands. Denk dan in de richting van oude Amek Angela, Mozart, Sountracs Jade, Solitaire, Souncraft Sapphire... etc. Dit zijn tafels die destijds vanaf zo'n 30000 UK pound verkocht werden. Er zijn er ook die een eigen interface hebben die met een eigen soort PC obv 68000 of 286 processors werken.
 
Ja maar wat die jongen zocht is de goedkoopste manier om de mixer in zijn DAW te bedienen. Kijk idd is naar een midicontroller, zoals de Behringer B-control series. Maar eigenlijk elke controller die faders heeft is mogelijk. De ADSR-faders van mijn x-station bv. kan ik ook aan DAW-mixers toewijzen. Niet ideaal, maar toch...
 
Volgens mij had ie het over een analoge mixer en niet over een controller.
Er zijn dus wel analoge mixers die dat kunnen. Alleen heb ik ze nog niet gezien die ook EQ en Aux sends bewegingen uitsturen.
 
Een paar posts daarna zegt ie dat ie gewoon zn daw wil aansturen, maar dat die controllers zo duur zijn en op marktplaats zag ie dat analoge mengerts zo goedkoop zijn.
 
Er zijn ook live-acts/dj's die bijvoorbeeld uit ableton per audio kanaal een output naar een mixerkanaal sturen en het geluid zo verder (live) bewerken. 't kan ook zo dus maar dan heb je dus wel een geluidskaart met een aantal (veel) outputs nodig...
 
Back
Top