De Moderne Super saw?

zoals ik al zij tuurlijk kan ik en saw geluitje maken, maar ze klinken allemaal oud, niet zoals de moderne saw. Hoe krijg ik en supersaw geluid zoals de trance van vandaag!

Meschien is het en idee als mensen proberen deze lead te maken en te uploaden en dan vertellen hoe ze em precies hebben gemaakt?
Misschien hoor ik het niet goed, maar er is niet veel verschil met oude supah saws. Het is een kwestie van meer effecten, zoals Raphie zegt. Galm anders doseren, compressie anders, veel sidechain, zo te horen.
De lol zit hem in het experimenteren juist.
 
Heeft de topicstarter dit topic al 's bekeken?
De grote superdesuperSaw contest

Waarschijnlijk wel een paar honderd voorbeelden van supersaws, meestal inclusief beschrijving van hoe ze gemaakt zijn. Als daar nog geen inspiratie uit te halen valt... :)
 
Ja meschien moet ik idd meer proberen met de fx enzo te experimenteren. Ik denk dat ik morgen lekker en dagje met me supernova ga zitten, uit al me vst's is dat me enige hardware doos en ik vindt de geluiden die er uit komen ook wel het beste klinken :)
 
na wat gekloot in de studio ben ik back to basics gegaan en heb ik geprobeerd te klote met de superwave trance pro, ik heb gelayered etc en verschillende fx/eq gedaan en ik ben aardig dicht in de buurt gekomen, een ding die veel heeft geholpen is de release van de sounds en ook onwijs veel reverb/delay met groote lange reverb decays etc kom je dicht in de buurt :)

Ook en lekkere synth trouwens!
 
Het is wonderlijk hoeveel een envelope een geluid kan definiëren, inderdaad. Maar wat ik hoor in dat clipje is iets wat bijv. best veel lijkt op wat Barthezz in 2001 al gebruikte, dus als dat de "moderne" sound is.... :D
Alleen hadden ze toen de reverb nog niet uitgevonden, blijkbaar.

(ja grapje, ik denk dat laatste niet echt)
 
Het leest echt irritant dat 'en' i.p.v. 'een'! :)
het is so wie so vervelend als mensen schrijven zoals ze het normaal in hun boeren (maar ook stadse) dialect zeggen... woorden als "me" (als ze "mijn" bedoelen) en "meschien" en woorden die eindigen op "'ijk'" veranderen in "'K" (bijv. wonderbaarl'k)... of een "t" achter het woord "mixer" zetten is ook redelijk irri...

ma indudaadt, et ging hie ovuh suuppuhzoahzerts...
 
Sorry voor mijn slechte nederlands schrijven. Ik ben wel in Nederland geboren maar heb sinds mijn 7de in Engeland gewoont. Ik ben nu 21 en net terug :)
 
Ah, dat verklaart je gebruik van 'definitief' in je openingspost! Dat is het Engelse 'definitely', maar werkt zo niet in het Nederlands ('definitely' = 'absoluut' of zoiets; nl. 'definitief' = 'definitive'). Maar boeit verder niet. Je Nederlands is goed en duidelijk, en sowieso een stuk verzorgder dan dat van de meeste forumposters. :okdan:
 
ZaagHand50cm502.JPG
 
de echte zaag
na mijn weten kan je met de superwave trance toestand vst zo met je vinger in je neus supersaws maken ; zaak is ook een dure reverb te nemen en deze moet zeker zo klinken als alle ander producers :)

vsynths vind ik persoonlijk nu niet van de beste vst's

supernova moet zo te doen zijn, maar die heeft nogal een zoet karakter, dus je gaat die beetje moeten layeren met andere synths

komaan zeg met nexus moet dat toch lukken?

wat is er trouwens mis met geluid van tien jaar geleden? ik vond dat in ieder geval beter periode dan nu, is een van de zwakste periodes uit de recente muziekgeschiedenis. allemaal eenheidsworst tegenwoordig, dus ik vind niet dat je krampachtig als vijfmiljoenste tranceboer dat zelfde soundje moet proberen vinden, doe gewoon je eigen ding.

maar even belangrijk als een bepaald geluid is hoe je het gebruikt (jaja het cliche en als je geen goede melodie hebt klinkt het niet ) maar ik bedoel ook dat iets pas klinkt zoals goede muziek als je ook echt een melodielijn schrijft die op het lijf van een supersaw is geschreven.

met alle vsttjes die je noemt kan je zo een trancehit produceren, gewoon oefenenen oefenen etc.

succes ermee
 
Back
Top