Eminent Unique 310

Tenzij die van jou een groter dan gemiddeld ruisprobleem heeft, dan is het antwoord: ja, ze waren van in het begin al ruisig. Het is een groot en groot uitgespreid analoog circuit. De som van alle delen veroorzaakt de ruis. Als hij simpel op te lossen was, dan had men dat wel van in het begin gedaan.

Wat digitaler klinken met een denoiser betreft: op elektrische gitaren past men het zo vaak toe...

Zwaar aan de potmeters onder de motorkap draaien doe je best alleen als je weet waarmee je bezig bent. Anders kan het gevolg wel eens meer dan alleen nog meer ruis zijn ;).
 
Als hij echt extreem ruist kan er een transistor of zo defect zijn. Dat was bij mij ooit het geval. Huib de Bruijn verwarmde een transistor met z'n soldeerbout en daardoor verdween de ruis eventjes. Dat was zijn truc om een defecte transistor vast te stellen.
 
Dat kan inderdaad het geval zijn. Afkoelen van componenten kan trouwens ook defecte componenten aan het licht brengen. Daarom dus mijn opmerking of hij meer dan normaal ruist. Dat kan je zonder referentie natuurlijk niet beantwoorden.

Maar dus nogmaals: tenzij je heel goed weet wat je doet, zou ik niet zomaar aan stelpots gaan draaien. Je kan bv current sources scheeftrekken, het ding hopeloos ontstemmen, en als je je best doet waarschijnlijk hem nog kapotmaken ook (dan denk ik bv aan een bias of DC-offset regelpotje op de versterkerprint).
 
hallo eminent liefhebbers, klinkt dit een beetje Eminent door smallstone? :
 

Attachments

  • 310Uimi.mp3
    2,1 MB · Bekeken: 94
Nee, te dof en te 'glad' (als in 'niet korrelig').
Phaser is behoorlijk, maar de basisklank klopt niet.
 
Ja, ietsje te monotone klank, voor zover ik mijn Eminent herinner evolueert het geluid meer tijdens het aanhouden van een noot. Ook de reden waarom het zo moeilijk is een solina string ensemble fatsoenlijk te samplen.
 
Wat is een goede prijs voor een gerestaureerde Unique Theatre 310?
Ik kan er een kopen INC transport kosten in concours staat voor 400.
 
Wat is een goede prijs voor een gerestaureerde Unique Theatre 310?
Ik kan er een kopen INC transport kosten in concours staat voor 400.

Wat is de prijs van de eminent zonder de transportkost? De prijzen zijn op een relatief korte tijd gestegen. Ik heb 2 jaar geleden nog 60 euro betaald voor mijn eminent 310U(theatre) in goede staat. Nu varieren de prijzen voor een 310 theatre model tussen de 250 en 400. En de standaard 350-600 euro. Maar het kan natuurlijk altijd zijn dat je geluk hebt en er ééntje vindt op MP voor 50 euro van bij iemand ergens op zolder.
 
Laatst gewijzigd:
Zonder transport is het 300.
Hij levert hem wel, En zet hem ook neer in mijn studio aangesloten en wel..
 
In concours staat?
Hahaha, ik probeer me zoiets voor te stellen als een orgel-mintheids concours... kan die Eminent ook trucjes? :D
 
Hi, de prijs is tussen de 50 en 80 euro. Maar op marktplaats hangt momenteel een figuur rond die allerlei 310's opkoopt en vervolgens restaureerd. Daarna zet 'ie ze voor 4x zoveel te koop. Of voor de prijs die ze in het buitenland waard zijn.
 
Sorry, ik las er eventjes te snel. De vraagsteller zoekt er juist een die gerestaureerd is. 300 euro is echt heel erg veel voor een Eminent Unique 310 Theatre. Er zijn sites met goeie beschrijvingen hoe je het zelf kunt doen. En ik denk dat zelfs als je het laat uitbesteden je nog goedkoper uit bent.

Biedingen op marktplaats moet je niet op letten, die zijn vaak niet serieus. Of ze worden door de verkoper zelf geplaatst d.m.v. een tweede account.
 
E310 vraagje

E310 vraagje

Hoi iedereen,
Ben sinds enkele dagen ook in het bezit van een E310 theatre. Het is me opgevallen dat de 4' of 8' en de sustains uit het string ensemble niet te regelen zijn qua volume, en voor mijn mede huisbewoners toch een beetje te luid. Hoe regelen we de volumes ?
O ja, bij het inpluggen van de hoofdtelefoon blijven de luidsprekers gewoon verder spelen :P
Heeft er iemand een suggestie ?
Frank
 
Ik neem aan dat het zwelpedaal gewoon werkt ? Anders is het lampje kapot (geen licht = maximaal volume meen ik). Dat is de enige mogelijkheid voor het bovenklavier. Deze klanken zijn op het onderklavier wel te regelen mbv de slider op de string-sectie.

Heb je de koptelefoonplug diep genoeg ingestoken ? Dat kan een beetje moeilijk gaan. De luidsprekers dienen dan uit te schakelen. Anders even de achterkant open maken.
 
Hallo,
Het zwelpedaal werkt en regelt het volume van alle instrumenten. Als ik het helemaal naar mij haal zijn alle instrumenten redelijk stil, behalve het stringensemble en de sustains. Als ik het pedaal helemaal indruk, spelen deze zelfs nog luider. Ik vrees dat ik het schema er even bij zal moeten halen. O ja, bij de schema's zat ook nog een sustain schema voor het hele orgel, dat niet bij de online schema's van Jpgeers zat. Hebben jullie ook dat schema, anders zet ik het online.
De koptelefoon zat er helemaal in, misschien is de ingebouwde schakelaar defect.
Vele groeten,
Frank
 
Misschien staan de overige orgeklklanken te zacht. Daarvoor zitten diverse trimmertjes onder de kap.
Als jij meer sheets hebt van de sustain-sectie zet ze maar online. Misschien heb ik ze wel (ook mijn 310 had schema's in z'n buikje). Op de online-versies die ik heb zie ik wel wat schema's: "sustain triggers" en "generators and dividers sustain gates" met daarop de tekst: "for theory of sustain see A". Geen idee wat die "A" betekent...
 
Back
Top