Orgels op SynthWiki?

Meizo

Others call it Lounge
Lid sinds
4 mei 2004
Berichten
383
Locatie
Amsterdam
Is het misschien ook 'n idee om bepaalde orgels te noemen op SynthWiki? Zoals bepaalde Eminents met strings-gedeelte / alles wat raakt aan Yamaha's SK-serie?
 
Da's mooi, dan is mijn post niet voor niks! :okdan:

Ik neem aan dat zo'n soort hoofdcategorie alleen door mods kan worden aangemaakt? 'k Ben nog niet zo thuis in de dieper liggende edit-mogelijkheden binnen 'n wiki-pagina.
 
Nee, iedereen kan een categorie aanmaken. Het toevoegen van [[Categorie:Orgels]] is al voldoende om een nieuwe categorie aan te maken. En je kan hier http://synthwiki.nl/index.php/Hoofdcategorieën ook gewoon een link toevoegen.
Maar als je er niet uit komt kun je het ook eerst gewoon weglaten. Waarschijnlijk voegt een andere gebruiker het later wel toe (ik bijvoorbeeld ;) ).
 
Laten we dan ook meteen een categorie opnemen voor (electrische) accordeons en my first sony.

Nee serieus, laten we de orgels lekker op orgelforum.nl houden want ik zie het nut dr niet van in op een SYNTHwiki.

-C-
 
Wanneer is een orgel nou een synth en een synth een orgel en wanneer niet?
Willen de heren hokjesgeesten die het zo goed weten dat misschien even aangeven? Bij voorbaat dank! :doei:

Alvast ter vingeroefening (in afwisselende graad van moeilijkheid):

Is een Solina Strings een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Eminent 310 Unique dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Solina String Synth dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Eminent 2500 dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Polymoog Keyboard dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Korg PS-3100 dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Korg Trident dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Yamaha YC-45d dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Yamaha GX-1 dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Is een Yamaha HX-1 dan een orgel of een synth?
Ja, want.... / Nee, want...

Bonusvraag: het onvolprezen programma Hauptwerk (dat de ware liefhebber in staat stelt compleet gesamplede kerkorgels te bespelen) is ook verkrijgbaar als VST.
Mag dat eigenlijk wel genoemd worden op dit forum?

Gewetensvraag: Wordt eenieder lid met een Church Organ preset op z'n rompler gedwongen tot het verwijderen van deze patch uit z'n synth op straffe van een onmiddelijke en levenslang geldende ban?

Alvast hartelijk dank namens de Vereniging van Geflipte Orgelbeukers! :)
 
Laatst gewijzigd:
orgels zijn leuk, maar een orgel is geen synth. houd dat soort dingen nou gewoon gescheiden

Eigenlijk vindt ik orgels een stuk dichter bij synthesizers liggen dan bv. effectprocessors of geluidskaarten. Ik snap wel dat geluidskaarten handig zijn om je softsynths te kunnen gebruiken, en een beetje FX je synthesizers net wat lekkerder laat klinken, maar Hanz heeft hierboven ook wel een punt eigenlijk.

Aan de andere kant... Keyboards lijken wel weer erg veel op orgels..

I'm confused :erm:
 
Waar ik ook eigenlijk meer op doelde, was alles wat in principe als orgel bedoeld was (toendertijd), maar waar de klank op zo'n manier opgewekt wordt, dat je 't bijna 'n synth gaat noemen. Plus alle extra's als ingebouwde stringsynths, analoge drumdoosjes etc. Kijk, 'n kerkorgel dat puur op lucht werkt, hoeft voor mij ook niet, maar er zijn 'n hoop producten die de scheidslijn erg dun maken (zoasl Hanz al aangegeven heeft). *D
 
Een orgel is een orgel als het een orgel wordt genoemd, hoe moeilijk is dat?

En vul je enquete lekker zelf in hanz;).
Je weet zelf ook donders goed dat de scheidingslijn ligt bij hippe apparaatjes met felle ledjes in de laatste trendy kleur die perfect passen bij je dance-producers-imago.

een orgel is duidelijk NIET hip!
Elke zelfrespecterende danceproducert wil nog niet dood achter zo'n stoffig ding gevonden worden, tenzij je jimi tenor heet.

:duivels:

-C-
 
Hey -C-, denk je dat het jezelf omringen met hippe apparaatjes ook maar iets afdoet aan je alterego als grijzemuizigere vrijgezelle polderbewoner met meer verstand van databases dan van muziek maken?

Je moest eens een voorbeeld nemen aan Fuse! Die heeft niet alleen minstens 4x zoveel posts als jou, maar weet het te combineren met een succesvolle carriere als Mastering Engineer. En belangrijkste van al: die snapt tenminste dat het niet de gear is die telt, maar de nerd achter de knopjes!

Is het nu al tijd om dat icoontje te gebruiken? Ah, daar issie: :duivels:
 
En toch weet ik het niet zo precies... Op zich zijn een hoop orgels eigenlijk net een soort van mechanische additieve synths, met al die drawbars. Wat dat betreft zou je zulke dan kunnen toevoegen. Maar wat te denken van electronische orgels, of met alleen presets? Maar ja, dan is de vraag weer wat je moet doen met synths met alleen maar presets. Ik bedoel: hoort de Matrix1000 op synthwiki thuis? (behalve als voetnoot bij de andere Matrices)



Ik ben trouwens een grijze muis zonder hippe gear, verstand van synths, of een vette carrière. Ik vind dus dat ik best wel het recht heb om hier mijn ego op te krikken door net te doen alsof mijn mening belangrijk is. (maar welk icoontje hoort hierbij? deze dan maar? :okdan: )
 
Dank voor je input, Erik.
Mijn post was geenszins bedoeld als sneer naar de andere 'nerds' op het forum.

... alleen naar de nerd genaamd C738

Want laten we eerlijk zijn. Dit is een synthforum. Synths zijn al voor nerds. Lezen over synths is zo mogelijk nog erger, laat staan erover discuzeuren op een webforum op vrijdagavond...
*Iedereen* die op een webforum deze thread leest, laat staan er nog tijd en moeite voor neemt om te reageren, valt mijns inziens al ruimschoots onder de definitie grijze muis, nerd, sufferd of sociaal misbaksel.
Daar horen jij, ik, topicstarter en met name onze vriend -c738- allemaal bij.

Maar laten we dan alsjeblieft niet doen of iemand 'cool' is omdat hij een specifiek apparaatje in bezit heeft dat meer knopjes, lampjes of zaagtandjes heeft dan een willekeurig ander apparaatje.
Van een paar meter afstand ziet niemand dat namelijk meer, ben je namelijk nog steeds dat bleke mannetje met het brilletje daar helemaal achteraan op het podium. En gaat de gitarist er nog altijd met dat lekkere blonde wijf vandoor.

Nee, laten we ons verder maar geen illusies maken; orgels mogen dan wel treurig zijn, maar niet noodzakelijk veel minder treurig dan synths.
En het lachen om specifieke andere electronische instrumenten die voor buitenstaanders (referentie: dat lekkere blonde wijf) niet wezenlijk verschillen van je eigen 'hippe' apparaat, dat is gewoon pure treurigheid.
Eigenlijk net zoiets als het lachen om "andere weggebruikers" als jijzelf je auto hebt opgetuigd met neonlampjes, booskijkers, uitlaten en een dikke spoiler: het zegt meer over jezelf.

Zo, obligate smiley erbij, weekend! :W
 
Oh, ik was helemaal niet beledigd of zo hoor, het was gewoon een geintje. Zelfspot is de moeder van alles wat cool is - en nooit serieus te nemen. :) (maar volgens mijn zus is dat een heel Brabantse houding :D )

Anyway - volgens mij had ik wel een punt met dat over additieve orgels en synths zonder editmogelijkheden (ja, ik weet het - een punt, geen oplossing :P ). Kom maar op met die reacties!




Een auto heb ik trouwens ook al niet - wrijf het er maar in ja! :frons:

;)
 
De Synthwiki komt op mij over als een info-bak vol synth-gerelateerde onderwerpen. D'r is toch ook 'n hoofdcategorie Mixers? Misschien is 't 'n idee om hier 'n poll over op te zetten, kunnen we lekker stemmen! 8) (= nerd achter zonnebril)
 
Back
Top