korg z1 low internal battery

ano150122

Gedeactiveerd account
Lid sinds
1 januari 2004
Berichten
2.363
korg z1 low internal battery, die melding krijg ik dus.... ik snap dat er een nieuwe batterij in moet, maar wat voor een?... en kan ik hem gewoon omdraaien en de onderkant eraf halen en hem vervangen of is het beter
( ben geen klusmaster ) om het te laten doen en zo ja dan waar?.... ik woon in amsterdam trouwens. Gewoon naar midi amsterdam gaan of wat....

Oh en hoe zit dat als ik de batterij eruit haal, dan is ie zijn hele OS ook kwijt zeker, hoe krijg ik dat er weer in dan?


Nou als iemand een antwoord heeft op mijn paniekerig gestelde vraag hoor ik het graag..
 
Of je het OS kwijt bent, dat weet ik zo niet. Maar wel grote kans dat je patches weg zijn dus ik zou die zeker even veilig stellen van te voren (MIDI dump naar je computer of floppy oid).

Even vragen dus aan een van de technici hier op SF of anders inderdaad naar MIDI Amsterdam of Dirk Witte of zo....succes :)
 
het zou kunnen dat je zo'n batterij bij een fotozaak kan kopen,
dat kon ook met mn ex ESQ1 en BOSS SE50...

kijk eerst even waar de batterij zit, kijk wat voor 1 het is en het zou zomaar kunnen dat je die bij een fotozaak kan kopen...
hij kan in een klemmetje zitten of gesoldeerd
 
Als er een batterij in een houdertje inzit kun je deze vervangen terwijl de synth aanstaat. Dan raak je de user patches niet kwijt. Met de soldeerversie gaat dat natuurlijk ook.
Je moet natuurlijk goed uitkijken dat je niet het een of ander kortsluit door bv je schroevedraaier in de synth te leggen. maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Als je hem omdraait, pak dan twee boeken ofzo die even dik zijn en leg deze zover uit elkaar dat de synth er met zijn zijkanten (rand) op kan liggen zonder dat de boeken de toetsen of knoppen raken. Zo kan er niks gebeuren met je toetsen en knoppen.
 
Bedankt voor de tips mensen :) ik zal eens kijken of ik me er zelf eens aan ga wagen een dezer dagen...
 
Mijn M1 had gewoon een cel-batterij op een voetje, dat was een klusje van nix om die te vervangen. Ik zeg google even waar de batterij zit, koop een nieuwe knoopcel en stop er zelf een nieuwe in.
 
Back
Top