Toetsenwerk met een echte piano aanslag

Flake

Stamgast
Lid sinds
5 januari 2006
Berichten
115
Een goeiedag heren,

Ik ben voornemens om dit jaar echt veel tijd (en geld) te gaan steken in cubase en het produceren te leren. Tevens wil ik het pianospelen weer een beetje onder de knie krijgen, dus ik ben op zoek naar een setje toetsen voor MIDI aansturing met een hele goeie (piano) aanslag, ipv dat goedkope kutkeyboardje dat ik nou hier heb staan. Stagepiano heb ik sommige al horen roepen, maar die dingen zijn behoorlijk duur en bovendien heb ik geen geluidjes nodig (daar heb ik een prima gratis VST voor gevonden, die bovendien gemakkelijk vervangen kan worden als ik een betere vind). Van de lag heb ik met ASIO aan toch geen last van. Bestaat er dus een midi controller met zulke goeie aanslag, of kom ik dan automatisch bij een stagepiano uit? Mocht ik uitkomen op een stagepiano, wat geniet dan de voorkeur als je een optimale aanslag wilt voor weinig geld? (Geluiden in de piano zelf maken niks uit).

Alvast bedankt voor het advies!
 
de laatste 2 maanden draaien hier al meerdere draadjes over...


zoek en gij zult vinden :bekdicht:

edit: er zijn veel andere alternatieven, de m-audio is de goedkoopste daarentegen./..
 
Ja sorry, zoals je ruikt ben ik nieuw in dit forum :P.
Maar hier zit ik dan en bedenk ik me net iets. Pianospelen doe je niet alleen met je handen... en als ik voetpedalen wil dan mag ik wel een stagepiano kopen of niet?
 
Ok en dan nu hoop ik de laatste vraag:
Waar kan ik voor dit spul terecht :P

(sorry dat ik jullie hiermee lastig val hoor, je moet ergens beginnen ;))
 
(Kom ik weer met mijn ge-Alesis... :D )

Kijk eens voor een 2e hands Alesis QS8, QS8.1 of (mogelijk nieuwe) QS8.2. Prima pianoaanslag en stiekum een boel heerlijke geluiden, waaronder piano's die goed in een mix liggen, analoge brass geluiden, een clavecimbel (de "double stops") die ik digitaal nog nergens beter gehoord heb en ga zo maar door.
 
Back
Top