Probleempje met aansluiten Jp8080

Digital_overdri

Stamgast
Lid sinds
29 juli 2008
Berichten
129
Dag,

Ik ben onervaren met het aansluiten van hardware en dus heb ik even een vraag. Hoe sluit ik de jp8080 aan?

Mijn situatie:

Sequencer: Cubase SX 3
Geluidskaart: M-audio audiophile 2496 (http://www.record-producer.com/i/m-audio-2496.jpg)

Ik wil dus van de jp8080 naar mijn geluidskaart, dit omdat ik geen mixer heb en hem daar dus niet naartoe kan sturen.

Wat ik nu heb gedaan:

Jp8080 audio out L > geluidskaart rca input in L < EDIT
Jp8080 audio out R > geluidskaart rca input in R < EDIT

Als ik zelf logisch nadenk kan dit natuurlijk nooit. Moet ik niet van de audio out L/R van de jp naar 1 stekker toe die naar de geluidskraat rca input in gaat? Hoe zit het met de rca input out? waar is die voor?

Misschien dat iemand ook even vertellen hoe ik in Cubase de juiste handelingen verricht? (moet ik een audio spoor aanmaken of wat precies?)

Alvast bedankt voor jullie moeite :koffie:

......................................................................................................

UPDATE

Het ligt niet aan de aansluiting, die is namelijk goed. Waarschijnlijk doe ik iets verkeerds in Cubase. Kan iemand de procedure beschrijven hoe je te werk gaat om audio en midi spoor toe te voegen? Wanneer ik een midi spoor afspeel hoor ik het mono, als ik het op ga nemen en opsla is het stereo.
 
Laatst gewijzigd:
Hallo,

Je haalt aardig wat dingen door elkaar, maar dat maakt niet uit.
Wat je voor je audio nodighebt is een verloopkabel van Jack naar RCA(tulp) die je in de betere elektronica zaken wel kunt krijgen.

Ik neem aan dat je de MIDI ook aansluit? anders gebeurt er weinig met de JP zeker omdat ie keys ontbeert.

Tulp out kun je gebruiken voor bijvoorbeeld je monitoren aan te sluiten.

In Cubase zul je voor wat betreft je audio moeten aangeven dat je 24/96 je opnamebron is.

Dit geldt min of meer ook voor midi, dan kun je met midinotes in je Pianorol je JP aansturen.

Succes!
 
Dankjewel voor je antwoord.

De aansturing van midi is geen probleem, dat werkt perfect. Ik heb nu twee kabels die verlopen van jack naar rca. Moet ik niet van jp out L/R (2 stekkers dus) naar 1 rca toe die ik in mijn (rca in) in stop?

Nu heb ik namelijk maar aan 1 kant geluid. Ook slaat de master channel van cubase niet uit.
 
RCA moet je in paren zien... Wit is het linker kanaal en rood dus rechts. Dus heb je feitelijk op de 24/96 één stereo ingang en één stereo uitgang.
 
Dankjewel voor je antwoord.

De aansturing van midi is geen probleem, dat werkt perfect. Ik heb nu twee kabels die verlopen van jack naar rca. Moet ik niet van jp out L/R (2 stekkers dus) naar 1 rca toe die ik in mijn (rca in) in stop?

Nu heb ik namelijk maar aan 1 kant geluid. Ook slaat de master channel van cubase niet uit.
Nee, zoals je op het plaatje kan zien het de geluidskaart 2 RCA inputs namelijk left & right. Nu moet je je JP8080 zo aansluiten dat de left & right OUT van de JP8080 zijn aangesloten op de left & right IN van de geluidskaart.
 
Situatie Cubase:

jp_probleem.jpg
 
Heb je in cubase wel een stereotrack aangemaakt? Ik werk zelf met Sonar en moet daar als ik een nieuwe audiotrack aanmaak de routing op stereo inzetten (van mijn Edirol FA66). Misschien is dat het... Maak aan anders een screenshot met de printscreen knop van je toetsenbord.
 
Aan die screensoht te zien heb je een mooie stereo in... Hoe luister je het dan af? misschien ligt het daar aan
 
Ik doe het volgende:

Add track, Stereo(staat er standaard), ok. Vergeet ik iets? Heb je genoeg aan het bovenstaande plaatje?
 
Hmm wel vaag... Ik ken Cubase ook niet goed genoeg om bepaalde instellingen na te gaan. Maar ik denk toch dat het eerder aan je luister kant zit dan aan de input kant...
 
Dat denk ik ook, de maste channel slaat namelijk niet uit. Waarschijnlijk doe ik iets verkeerds. Hopelijk weet iemand anders was het probleem is?

Bedankt voor je moeite Daan :maffia:
 
Als ik trouwens een midi track & een audio track aanmaak en opneem en die vervolgens weer afspeel krijg ik het wel stereo en ook @ mijn mixer channel..
 
Check ook even de instellingen van je JP8080. Je kan deze namelijk op twee manieren instellen, namelijk dat ie in performance mode beide layers (upper en lower) tegelijk stereo (via dezelfde stereo uitgang dus) weergeeft. Dit is de standaard instelling volgensmij. Je kan de JP8080 echter ook zo instellen dat die beide layers mono afzonderlijk weergeeft. Wat er dan gebeurd is dat de upper-signaal mono via het linker kanaal wordt weergegeven en het lower-signaal mono via het rechter kanaal.
Als je dan maar één van de twee layers aanstuurt, klopt het dus dat je alleen links in cubase geluid binnen krijgt.

Verder misschien heel simpel, maar check ook even of niet een van de twee kabels stuk is (gewoon even de linker en rechter kabel omwisselen, kijken of het verschil maakt).
 
compleet ander programma:

in garageband(apple) moet ik aangeven "Monitor on", doe ik dat niet, dan hoor ik ook niets... monitor is dan immers off...

heb jij niet hetzelfde?(geen idee ken cubase verder niet)
 
Hartelijk dank allemaal!

De kabel was niet kapot. Ik heb bij de midi instellingen wat verandert (geen flauw idee wat) waarna ik ineens stereo geluid kreeg. Bedankt voor alle hulp. Probleem is nu dus opgelost!
 
Back
Top