S90 ES gitaar probleem

Daan_82

Nieuwkomer
Lid sinds
6 oktober 2008
Berichten
7
Hallo!

Sinds gister ben ik de trotse bezitter van de S90 ES! Ben er erg gelukkig mee vanwege de mooie klanken en het heerlijke klavier.

Echter heb ik een probleem waar ik niet uit kom. De gitaargeluiden klinken allemaal "gedempt". Ik moet heel hard de toetsen aanslaan wil er een mooi vol geluid uit komen. Ook de zogenaamde "megavoices" (die je hoort wanneer je een toets hard aanslaat) werkt bij mij niet. :frons:

Is iemand bekend met dit verhaal?

Daniel
 
Misschien een open deur intrappen....maar probeer eens de velocity curve aan te passen. Bij de gitaren zitten de effecten wel boven de velo=100 zeg maar, dus dat is idd nogal rammen.

Vind je voor de rest de velocity wel goed dan zou je ook de velocity settings van de voice zelf aanpassen natuurlijk.
 
Wanneer ik de velocity op max zet (127) maakt dit geen verschil. ;{

Het gaat ovegirens om de "unplugged" (User1 A01). Kan iemand met een S90ES anders even luisteren of hij/zij ook dit zelfde heeft? Dan weet ik tenminste zeker of het een instelling betreft of een hardwareprobleem.
 
ik kan me herinneren dat je inderdaad vrij hard de gitaren moest aanslaan.
volgens mij is het geen hardware probleem.

doe anders eens een factory reset, dan heb je de fabrieksinstellingen weer terug en weet je zeker dat het niet veroorzaakt wordt door een instelling van de vorige gebruiker.
 
Ik heb zojuist een factory-reset gedaan, geen verschil helaas. Het vervelendste vind ik nog dat ik dat mooie effect (oplopende noot?) niet hoor wanneer je een toets hard aanslaat. Dit hoor je trouwens goed in dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=31ayrsbMYP4

Op precies 1:40 hoor je wat ik bedoel.

Ik ben ovegirens de eerste eigenaar ;)
 
dat filmpje is inderdaad hoe het bij mij ook werkte,
hardere velocity leverde een change van de sound op (voor het level dien je in de program settings te kijken van die specifieke sound).

zoals je het uitlegt zou dat dan betekenen dat je geen aanslag gevoeligheid hebt op je keyboard.

sluit hem anders eens aan op je computer DAW en sla eens wat noten aan (zacht en hard) en check dan eens welke velocity levels hij doorgeeft aan de DAW.
 
Bedankt voor de tip! Er komt maar maximaal 117 (velocity) binnen. Als ik dat in cubase opschroef naar 127 dan hoor ik inderdaad wel dat gitaar effect.

Dit moet dan een hardwarefout zijn in het toetsenbord, toch? Heb hem zaterdag gekocht bij Feedback R'dam, ik hoop niet dat ik hem nou weken kwijt ben, maar gewoon een nieuwe krijg. ;{

Balen!!

Bedankt voor de hulp in ieder geval! :okdan:
 
dat lijkt me inderdaad niet goed.
Wat je nog zou kunnen proberen is een ander velocity model te kiezen in de s90es. (dus dat de gevoeligheid wat omhoog gaat).
zet hem anders eens op het meest gevoelig en check dan nog eens in je DAW. Als het dan nog steeds 117 is, dan is de hardware inderdaad stuk, andere verklaring heb ik dan niet.
 
Heb een beetje zitten rommelen met velocity instellingen maar het haalt niks uit helaas. Ik heb wel ondekt dat het bij sommige noten makkelijker is hogere velocities te halen dan bij andere. Met sommige noten haal ik (als ik echt heel hard op die toetsen druk) wel 127. Met andere (vooral zwarte) lukt het nooit.

Als ik me kan herinneren moet het niet al te veel energie kosten om 127 te halen, toch?

Zou dit voor jullie een reden zijn terug te gaan naar de winkel?
 
Als ik me kan herinneren moet het niet al te veel energie kosten om 127 te halen, toch?

Zou dit voor jullie een reden zijn terug te gaan naar de winkel?
ik vind het moeilijk te beantwoorden dit. Ik weet niet of je een gewogen keyboard gewend bent. Als je met hard aanslaan en bepaalde velocity modellen wel 127 haalt dan lijkt me dat de hardware wel goed is.

Ik zelf had weinig moeite om die 127 te halen op de s90es, maar ik ben wel gewend om piano te spelen en heb een vrij goed ontwikkeld dynamiek gevoel (techniek).

wat je zou kunnen doen is op een s90es in de winkel hetzelfde eens te proberen, en kijken of het je dan nog niet lukt. Ik kan me voorstellen dat het aan je speeltechniek ligt.

Misschien is het slim dat iemand die de s90es nog heeft je zijn instellingen voor velocity aanslaggevoeligheid even doorgeeft zodat je zeker weet dat je de goede instelling aanpast.

Het klinkt namelijk alsof je de aanslaggevoeligheid op minimaal hebt staan, en dan krijg je wel dat gedrag wat je nu beschrijft. Bij de maximale aanslaggevoeligheid zou je toch redelijk eenvoudig 127 velocity moeten kunnen halen, zelfs op de zwarte toetsen.

overigens is drukken op een toets een techniek die heet aftertouch op synths.
voor de velocity meting moet je op de toetsen 'hameren' met je vingers. Weet je waarschijnlijk wel, maar om zeker te zijn dat je naar de goede settings kijkt meldt ik het toch maar even hehehe :D
 
Ik ben een Yamaha P80 gewend en die heeft relatief zwaar klavier. Nu heb ik het idee dat ik de toetsen zo'n beetje door de constructie heen druk. Van de week ga ik terug naar Feedback om het showmodel nog eens te proberen. Dan laat ik nog wel even weten wat mijn bevindingen waren. Bedankt voor de snelle reacties.
 
Gelukkig, het probleem wordt erkend door de winkel. Het schijnt inderdaad heel soms voor te komen bij de S90ES modellen en ze hadden het één keer eerder meegemaakt met een andere klant. Vanmiddag kan ik hem komen omruilen voor een nieuw exemplaar! Nogmaals bedankt voor de hulp! 8)
 
is het niet zo dat bij user:A01 default de arppegiator aan staat en dat die dus de velocity regelt?

Zet even de arppegiator uit, dat zou wel eens kunnen schelen....
 
Laatst gewijzigd:
Gelukkig, het probleem wordt erkend door de winkel. Het schijnt inderdaad heel soms voor te komen bij de S90ES modellen en ze hadden het één keer eerder meegemaakt met een andere klant. Vanmiddag kan ik hem komen omruilen voor een nieuw exemplaar! Nogmaals bedankt voor de hulp! 8)

helemaal top!

en is het nu goed nu je een nieuwe hebt?
 
Back
Top