Illegale downloaders raken internet kwijt

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Het is niet zo,ik ken een gast die gewoon massas van vsti romplers heeft omdat die ze nodig heeft
Nodig? Gaat 'ie anders dood aan een enge ziekte of zo?

hij werkt met nuendo en logic,en heeft ook 100tallen van VST's en weet precies wat die wil en welke hij gebruiken moet voor een bepaalde task.
Je zou dan wel denken dat 'ie het fatsoen heeft om er ook voor te dokken.

Trouwens ik ken meerdere personen die zoveel geinstalleert hebben en pro bezig zijn,dus op enkele buitenstaanders na is dit puur onzin.
Enkele buitenstaanders? Dit is het typische warez-aap verhaal en de directe oorzaak van 80% van de stomme vragen die je ziet.

Tja, kijk, als je pro bezig bent is het des te erger, dan heb je nog niet meer eens het excuus van "waa, ik ben arm".

Ik ben van mening dat dit iets is wat de muzikant juist moet omarmen. Jarenlang zijn muziekanten "uitgeknepen door platenmaatschappijen.

Ik volg de opleiding media & entertainment management. Hierbij kregen wij het vak onderhandelingsvaardigheden. Hierbij moesten wij onderhandelen over een contract tussen een (fictieve) artiest en een (fictieve)platenmaatschappij. De aantallen, bedragen en percentages die we hanteerden waren wél echt.

Na een hoop berekenen komt het hier op neer: Als een beginnend artiest een album uitbrengt in Nederland en er zon 50.000 stuks van verkoopt (60.000 is platina) dan houdt hij er na aftrek van alle kosten en na dat de platenmaatschappij er met zijn grijpgrage handjes aan heeft gezeten (soms tot wel 99%) blijft er voor onze artiest zon 1500 à 2000 euro over.
[...]
De artiest heeft toch altijd vooral zijn brood verdient met optreden of doordat een liedje van hem in een reclame o.i.d. werd gebruikt.
En optredens zijn nou juist precies datgene wat je niet klakkeloos kan kopiëren. Je moet tracks maken om je naam te behouden, je moet je gezicht laten zien om geld te innen.
 
Radiostations, Discotheken, Kroegen, TV stations, Evenementen, kortom overal waar men geld verdient met het ten gehoren brengen van jouw muziek.

hahaha...ja natuurlijk...:D

sorry hoor,maar dat gaat om tientjes per jaar...meestal net genoeg om je lidmaatschap van Buma/Stemra van te betalen...:D

en waarom moeten die wel betalen voor jouw muziek ? die kroegen en radiostations kunnen toch ook die tracks gratis downloaden ?
 
hahaha...ja natuurlijk...:D

sorry hoor,maar dat gaat om tientjes per jaar...meestal net genoeg om je lidmaatschap van Buma/Stemra van te betalen...:D

en waarom moeten die wel betalen voor jouw muziek ? die kroegen en radiostations kunnen toch ook die tracks gratis downloaden ?

Die kopen nu die cd toch ook maar één keer? Als ze hem al kopen ik zie genoeg DJ's met al dan niet illigale gebrande CD's.

Mijn punt is alleen dat op de "oude" manier er ook niet zoveel te halen is voor muziekanten/producers. Tenzij je op zijn minst Marco Borsato heet en nóg liever Dr. Dré zal het moeilijk zijn om van CD verkopen alleen rond te komen.

Ten slotte wil ik zeggen: Het wordt nooit meer zoals het was.....misschien kunnen we beter kijken hoe we daar als muzikant mee omgaan. Maakt het je wat uit als muziekant/producer of je nou ik zeg maar wat 10.000 euro via verkopen van CD's krijgt of van reclame/merchandising inkomsten via je site?
 
tijd verandert, markt verandert. de fabrikant moet mee.

maar zoals fuse zegt, die controle en dat met een loep kijken, dat moeten ze wel verbieden cq tegenhouden voordat het volledig is doorgevoerd! het gaat veel te ver. maar goed, de mens is een blatend schaap wat niet altijd ziet wat er gebeurt terwijl het blaat.
 
Als de Buma/Stemra nu beter zijn best doet kun je er nog een synth voor
kopen maar dat zit er voorlopig niet in bij die gasten , ze hebben weer
wat nieuws ( nou nieuw ) betreft audio fingerprinting
http://tweakers.net/nieuws/22544/Philips-ontwikkelt-Audio-Fingerprinting-techniek.html

Probleem is echer als de muziek naar de achtergrond wordt gedrukt door
bijv een voice over dan herkend die dit niet, zit nu al een jaar aan de lijn
bij Buma om dit te vertellen maar ze hebben het volste vertrouwen dat
dit systeem goed werkt :(

Nu weet je waarom de BUMA/STEMRA een miljoenen bedrijf is omdat het gewoon
niet lukt het geld uit te keren aan de rechthebbende.
 
Nodig? Gaat 'ie anders dood aan een enge ziekte of zo?


Je zou dan wel denken dat 'ie het fatsoen heeft om er ook voor te dokken.


Enkele buitenstaanders? Dit is het typische warez-aap verhaal en de directe oorzaak van 80% van de stomme vragen die je ziet.

Tja, kijk, als je pro bezig bent is het des te erger, dan heb je nog niet meer eens het excuus van "waa, ik ben arm".

.

als je echt niet weet waarover je praat zwijg je best..

,die gast is steenrijk en koopt natuurlijk alles,hij maakt documentaires en de muziek die erop moet komen in zen eigen studio ,die jij zelf mogelijk al gezien hebt op discovery channel en weet ik veel,ik heb ze al overal al zien verschijnen dus..

ja hij heeft alles nodig, alle styles/rhythmes instrumenten van alle culturen,en het moet snel gaan.
 
als je echt niet weet waarover je praat zwijg je best..

,die gast is steenrijk en koopt natuurlijk alles
Juist. En als jij ook wist wat je moest lezen zag je dat ik het specifiek gericht had op de quote van dione over mensen die alles maar lukraak downloaden en cracks gebruiken, niet op betalende gebruikers.
 
Je doet er niks aan. Leuke voorstellen maar uiteindelijk werkt het niet.
Ik heb mij verdiept in de downloads binnen de hardcore house scene en tegen die bergen rapidshare- en megauploadlinks doe je niks. Pas als dat soort dingen 1 op 1 aangepakt worden kan er iets veranderen. Op forums zie je hele label catalogi voorbij komen met bijbehorende rapidshare links. En dat dan van bijna alle labels van de afgelopen 10 jaar, zelfs de meeste kleine labels met maar 2 releases. Dit terwijl zelfs alle ep titels en artiestennamen in de file op die server staan vermeld, zo in het openbaar. En er wordt niks tegen gedaan. Om daar iets tegen te doen moet justitie met de hand alles nagaan, dus voor iedere 100 uploaders bv 1 ambtenaar die ze aanmerkt als illegaal om daarna direct actie te laten ondernemen.
Echter, hoeveel mensen doen die uploads? Daar is niet tegen op te boksen. Daarnaast staan die files tussendoor wel beschikbaar te staan voor de wereld om binnen te halen.
Wordt er een tienertje afgesloten dan vraagt ie aan zijn vriendje wel een DVD vol met 500 hoge kwaliteits mp3's, of een usb sticky vol spul.

Downloads controleren heeft ook weinig zin:
Veranderen de naam en extensie in iets stoms als koffiezetten-doe-je-zo.pdf en daarna omnoemen naar rar of zip waarna de mp3's tevoorschijn kunnen komen. Op het eerste gezicht zie je dan niet eens dat er illegale entertainment in verstopt zit.
Het zou mij niet verbazen als er prg's worden gemaakt die volgens een bepaalde code kunnen werken om automatisch dat soort omnoemingen te maken en terug te draaien.
Misschien zelfs in combi met de downloadsite/downloadprg. En de daadwerkelijk codes versleuteld via een eilandje in de grote oceaan laten gaan. Ik fantaseer maar wat ;)
Dat is een enorme berg extra ambtenarenwerk waar niet op een handige praktische manier doorheen te werken valt.
 
Laatst gewijzigd:
En als ze op een of andere manier die zut onder controle krijgen met bakken vol ambtenaren dan wordt het voor de maffia ook interessant om te gaan handelen en desnoods ambtenaren om te kopen om een oogje dicht te knijpen.
 
en tegen die bergen rapidshare- en megauploadlinks doe je niks.

Je kunt 't bij RS en MU wel melden, en dan zijn ze over 't algemeen erg snel met het neerhalen. Helpt echter niet als er iemand in zo'n thread begint te janken van "de link werkt niehiiieet".

Misschien ze eens een keer fiks afkatten in de songtekst? ;)
 
Als de link niet werkt springt er gelijk zo'n "2000+ reputation" nerd op die hem alsnog op 3 andere plaatsen neerplant en dan weer wat "respect" erbij krijgt.
Meeste van die dingen gebeuren natuurlijk buiten kantoortijden en in het weekend, dus dat worden extra dure ambtenaren als ze dat überhaupt zouden proberen.

Ik had een heel artikel geschreven over dit onderwerp maar ik ga er niks mee doen. Schiet niemand wat mee op.
Kans is groter dat ik er mensen mee tegen me in het harnas jaag dat dat het iets uitmaakt. Mensen houden liever vast aan simpele vooroordelen dan dat ze moeten nadenken.
Ik weet iig wel goed hoe de vork in de steel zit nu dus discussies mbt dit soort zaken kan ik op bijvoorbeeld verjaardagen keihard de kop indrukken :mega:
 
Lekker downen die hap.

Uiteindelijk blijven er alleen muzikanten over die muziek maken uit liefde voor de muziek. De commerciele bende haakt af en zo is alles toch nog mooi op zn pootjes terecht gekomen.
Ik download niks meer sinds ik op youtube echte getalenteerde mensen kan zien die op hun zolderkamertje zitten te muzieken uit liefde. De grote maatschappijen pikken deze niet op omdat ze een te grote neus hebben, niet op Brittney lijken en wel hersens hebben. Intussen hoeft dat ook niet want ze hebben al een platform gevonden wat niet gebonden is aan oppervlakkige shit als uiterlijkheden en politieke correctheid. MTV staat aan de rand van een afgrond en als ze gaan,.. mij best!!
Doe mij maar iedere dag wat nieuws ipv de hele week dezelfde bagger.

Blijf wat mij betreft maar lekker downen want alles wat het economisch stelsel boycot is een stap voorwaarts! Het is nou nl niet bepaald zo dat de platenmaatschappijen zich met grote inzet bezig houden met het oplossen van de echte problemen in deze wereld. En al zolang ze bestaan worden muzikanten al uitgebuit door de platenbazen.

Een beetje muzikant knalt z'n eigen producties op een eigen label,..en verkoopt dat rechtstreeks aan z'n publiek tegenwoordig. Wie wil er nou 80% meer betalen om de grote maatschappijen nog groter te maken? :mega:
 
En waar moet je dan je boodschappen van doen ? Dan wil ik wel bakkers die uit liefde mij gratis brood geven en garages die met liefde gratis mijn auto repareren.
En natuurlijk woningbouwbedrijven die met liefde mij gratis een huis laten huren.

Als je daarvoor net 15 jaar van je muziek hebt kunnen leven en nu ineens niet meer, dat heeft geen reet met grote maatschappijen te maken.
Zelfs met underground muziek was 10 jaar geleden nog een minimaal inkomen te verdienen, dat verdwijnt nu ook.
Ik ben ook gestopt met vinylpersen. Niet omdat ik er niet rijk van werd maar omdat er niet eens kosten meer uitgehaald kunnen worden.
Dan heb ik de tijd, LIEFDE en energie nog niet eens meegerekend.

Leuk, straks stikt het nog meer van die "beetje" muzikanten en verstaat niemand zijn vak echt meer goed.
 
Laatst gewijzigd:
Leuk, straks stikt het nog meer van die "beetje" muzikanten en verstaat niemand zijn vak echt meer goed.

Er is gelukkig weinig zo makkelijk als boven een grijze, troosteloze woestijn uitsteken.
 
Er is gelukkig weinig zo makkelijk als boven een grijze, troosteloze woestijn uitsteken.

er is niks zo makkelijk als 10 jaar geleden een formule bedenken en ervanuitgaan dat die 10 jaar later nog werkt. een formule moet je van tijd tot tijd nazien, en wat je ziet hoeft niet altijd leuk of mooi te zijn. veranderen als je ziet dat het niet goed gaat, en waarom moet het nou áltijd aan een ander liggen??

wat ik hierboven al zei, tijd verandert, markt verandert. hoe groter het aanbod, hoe meer de prijs - en dus opbrengst - daalt.

dat is er nu aan de hand.

samengevat:
waarom moet het altijd aan een ander liggen, als je zelf verouderde methodes gebruikt?
 
Laatst gewijzigd:
zowiezo, er zijn meerdere manieren mogelijk om op te treden tegen downloaders behalve dan door ze geheel af te sluiten van internet.

- Er kan een downloadlimiet worden in gesteld (al dan niet tijdelijk)
- Of je max download speed gaat flink omlaag, nog net genoeg om te kunnen browsen (al dan niet tijdelijk)
- Abonnementsgeld gaat wat omhoog, en een deel daarvan richting stichting bla
- of, je krijgt een strafpunt, bij 3 strafpunten heb je een maand geen internet ;)
- krijg je regelmatig strafpunten, dan kunnen eventueel de eerder genoemde oplossingen worden uitgevoerd (al dan niet tijdelijk)

weet je ondanks een downloadlimiet toch de boel te belazeren, dán is het afsluiten misschien een idee, maar goed, ik ben zowiezo tegen een een systeem waarin je constant bespioneerd wordt of je wat fout doet, zij die bespioneren hebben zowiezo boter op hun hoofd, daar mag ook wel wat aan gebeuren vind ik..
 
Juist. En als jij ook wist wat je moest lezen zag je dat ik het specifiek gericht had op de quote van dione over mensen die alles maar lukraak downloaden en cracks gebruiken, niet op betalende gebruikers.


Ja maar het komt erop neer dat het niet zo is dat mensen die massas geinstaleerde plugins hebben zowieso nietsnutten zijn en niets van muziek maken ofzo,en dat is wat jij bedoelde.

Ik ken namelijk ook verschillende die pro bezig zijn ,die studio dus hebben waar mensen komen opnemen en deze gebruiken alles wares,en geen klein beetje...

Behalve voor gebruik van specifieke loops etc,kan men niet nagaan en is het niet nodig om een licentie van die te hebben om het commercieel te gebruiken,want het is 'onherkenbaar'.
 
Ik ken namelijk ook verschillende die pro bezig zijn ,die studio dus hebben waar mensen komen opnemen en deze gebruiken alles wares,en geen klein beetje...

Behalve voor gebruik van specifieke loops etc,kan men niet nagaan en is het niet nodig om een licentie van die te hebben om het commercieel te gebruiken,want het is 'onherkenbaar'.

ja ik ken er ook, helaas, want die voorzien de markt wel van muziek, maar dragen zelf ook hun steentje bij aan het feit dat downloaden maar normaal gevonden wordt. terwijl de artiest toch het goede voorbeeld zou moeten geven he...

dat voorbeeld van "onherkenbaar" en het daarom niet nodig hebben van licentie? daar ben ik het niet mee eens.
 
Laatst gewijzigd:
Ik hoor iedereen over downloaden maar niet over uploaden. Wie upload er wel eens iets? Ik denk een stuk minder mensen...
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top