Het beste alternatief

jeetn

Stamgast
Lid sinds
2 juli 2006
Berichten
473
Locatie
belgie
Ik werk met fl xxl 7 en doe dit zeer graag op 1 ding na en dit is de sequencer.

Ik heb graag een beter overzicht van wat er allemaal gebeurd.
Je ziet alleen maar de blokjes en verder niets en zo werk ik ook niet snel.
Of om iets in te spelen bv,de midi noten en bewerkingen enz heb ik graag meteen in het zicht om snel te kunnen bij werken.

Ik hou mij over het algemeen bezig met de verschillende stijlen van house.
Fl is voor dit dan wel 1 van de betere dacht ik.

Wat zeer belangrijk is,is het gebruik van drumsamples(en eventueel andere).
In fruity trek je een sample uit je browser gewoon naar je stepsequencer(Ik noem het ook een beetje drumcoputer)en je maakt je pattern en je hebt meteen een beat die uit samples bestaat.Dit wil ik absolut behouden!!!!Of zeer gelijkaardig.

Dus mijn vraag nu.Is er een alternatief?In mijn gengre?
Is er dus een goed alternatief om fl helemaal of deels te vervangen?
 
tja... om kort te zijn: er zijn meerdere opties (zoals altijd ;) :D )

Zoals ik ook wel eens eerder heb geschreven in andere draadjes, is het gebruik (en lay-out/look&feel) van de diverse softsequencers smaakgebonden. Voor de één werkt dit, voor de ander... je raad 't al.

Het goede nieuws is dat je FL kunt blijven gebruiken via Rewire. Steinberg's Cubase en Cakewalk's Sonar ondersteunen allebei Rewire. Dit betekent dat FL binnen deze seqencers kan werken, met alle toeters en bellen die in FL opent.

Je hebt het ook over drumsamples en snel iets neerzetten: denk ook een aan Ableton Live. ik draai zelf incidenteel Live lite 6 nog wel eens om bepaalde samples te freaken. Uiteraard biedt dit programma allerlei mogelijkheden.

Bottomline/advies is: probeer eens wat demo's van bijvoorbeeld Cubase, Sonar en Live. Bekijk wat voor jou het beste werkt en investeer daar dan in.

O ja als laatste: heb je FL 8 al geprobeerd? Ik neem aan dat je FL 7 XXL gekocht hebt, dan is 8 zeker een goede stap voorwaarts. Check de site van FL dus ook eens!

Succes!
 
In versie 8 zjin er aanpassnigen gedaan waardoor je de patterns overzichterlijker kunt zien in de playlist view.

je kunt nu pattern blocks én pattern clips neerzetten. Wanneer je pattern clips neerzet, dan zie je je nootjes gewoon.

Kijk in de help van FL8.

Ik werk al sinds versie 2 met Fruityloops en het werkt nog steeds heerlijk. Je hebt Storm, Sonar, Cakewalk, Cubase, Nuendo, Ableton, Reason, Logic, etc. Keus genoeg. Ze kunnen het allemaal tot op zekere hoogte en sommigen kunnen veel meer(Nuendo en Cubase bv). Maar FL is gewoon fijn om in te werken.
 
Back
Top