Audio interface icm mixer en ableton

Torsion

Registered Abuser
Lid sinds
5 april 2008
Berichten
3
Locatie
Etten-Leur
ik gebruik voor mijn liveact ableton live. nu wil ik graag de mogelijkheid hebben om verschillende sporen in ableton te mixen op een mixer (dus niet via midi track volumes automaten ofzo). ik weet dat ik dan een audio interface (liefst firewire) nodig heb met meerdere uitgangen. bestaan die ook icm met een mixer? heeft iemand ervaringen met wat ik wil? wat raden jullie me aan? ik gebruik een macbook pro van ong een jaar oud met mac OS X

alvast bedankt
 
Laatst gewijzigd:
Een mixer + audio interface bestaat volgens mij alleen maar in de variant waarin je meerdere inputs hebt. Veel outputs niet zozeer, omdat een mixer dat ook niet heeft :).

http://www.tascam.com/details;9,14,46,18.html heeft wel meerdere outputs, maar die zijn voor monitoring.

Wat jij wil doen wordt analog summing genoemd. Dat wordt wel gedaan, maar het betreft dan altijd een aparte doos (hetzij rack, hetzij een mixer) die er aan wordt gehangen.
 
Maar om mijn tracks in ableton op te delen naar tracks op een mixer zal ik toch een audio interface moeten hebben met meerdere uitgangen? bijv. track 1 in live wordt audio output 1/2 die gaat naar mixer kanaal 1. of begrijp ik nu iets volledig verkeerd?
 
thx!
maar wat je daar laat zien is wel redelijk aan de prijs... eigenlijk zoek ik iets simpelers met 4/8 kanalen ofzo, niets speciaals.

Is er hier iemand van mening dat het mappen van je ableton mixer naar je midicontroller net zo goed zou moeten werken? ik vindt het toch nog een beetje half reageren, en je hebt uiteraard geen crossfader en eq tot je beschikking. ook kun je je hoofdtelefoon niet zomaar bepaalde kanalen laten weergeven.
 
Back
Top