Esi Esu 1808

JP8

Twist my knob? MY KNOB???
Lid sinds
16 augustus 2002
Berichten
451
Locatie
Utrecht
Hi,

Ik zit even rond te snuffelen bij Feedback, op zoek naar een betaalbaar alternatief voor de M-Audio Delta 1010. Bij het zoeken liep ik tegen de ESI ESU 1808 aan. Mooie features! Ik kan alleen helemaal nergens een fatsoenlijke recensie van dat bakkie vinden. Iemand...?

Het is geen PCI, maar een USB interface. Maakt dat nog iets uit? (latency MIDI/Audio)

Ik ben blij dat de voeding extern is, dat scheelt weer een brommer...

Heeft iemand nog iets te vertellen over dit apparaat voor ik naar alle waarschijnlijkheid tot aankoop over ga?

Ta-dah,
JP8 8)
 
...ook niemand iets te melden over het verschil tussen USB en PCI interfaces? Ik ben genoeg threads over beide soorten tegengekomen.

Kan iemand vertellen waarom 'ie speciaal die USB of PCI geluidskaart heeft gekocht?

Ta-dah,
JP8 8)
 
jammer dat nu niemand reageert, want ik ben ook benieuwd ernaar. Ben dus ook opzoek naar een audio interface dat in een rack geplaatst kan worden en betaalbaar is (rond de 500 euro). Stuitte dus ook op de maudio 1010 en de esi esu1808.maarja, daarnaast zit ik dus ook te twijfelen of ik de terratec phase88 of phase88 fw ga nemen. wie o wie?
 
pci beats usb

al deze info is op het forum te vinden

wat niet wil zeggen dat usb daarom slecht is..
 
Brakke USB controllers willen nog wel eens voor slechte communicatie met USB devices zorgen; dit probleem is echter meer iets uit het verleden, bij de meeste moderne moederborden sinds de laatste 5-6 jaar gaat USB over het algemeen goed, zeker als je windows 2000/XP gebruikt (ik denk niet dat er nog veel mensen windows 95/95/Me gebruiken; Vista laat ik me nog even niet over uit). USB 2.0 is overigens ook prima te pruimen, beter dan USB 1.
Verder spelen de drivers van het usb apparaat een belangrijke rol: brakke drivers = slechte communicatie/kwaliteit.

Wat betreft de Esi ESU1808: lijkt mij een prima kaart. Esi heeft altijd al goeie AD/DA converters gebruikt, dus de geluidskwaliteit lijkt mij in orde (ik heb ervaring met de oudere producten van ESI, altijd prima). Het lijkt mij absoluut geen probleem dat dit ding op USB werkt (moet je wel USB2.0 hebben op je PC). Drivers van ESI zijn over het algemeen best goed.
 
Hi,

Dank voor jullie commentaar. Ik heb de ESU1808 inmiddels in huis. Hij krijgt later in de week een mooi plekje in het rack. Ik heb een korte testvlucht gemaakt en daar ben ik al heel erg gelukkig van geworden, dus ik ben benieuwd of dat nog beter kan.

Ik heb er een USB kabel van 4,8 meter aanhangen en ook dat levert (nog) geen problemen op.

Ik ben blij. *D

Ta-dah,
JP8 8)
 
Hoe zit het met een 2e rack? Kan je zonder moeite een 2e ESI ESU 1808 onder plakken zodat je 36 ins en 16 outs hebt of heb ik het mis en kan het met elk willekeurig audio interface? Want ik weet wel dat je bij de M-audio 1010 tot max. 4 van die racks kan verbinden met elkaar, zodat je uiteindelijk op 32 ins en outs uitkomt.
 
Ik heb daar in de handleiding niets over gelezen. Er zit ook geen ESI-eigen interface op om twee of meer kaarten aan elkaar te hangen.

...maar ik heb er aan eentje dan ook meer dan genoeg. Als je meer inputs nodig hebt, kies je waarschijnlijk zowieso voor een zwaardere (= duurdere) kaart, toch?

Ta-dah,
JP8 8)
 
Nou, het leuke van de m-audio 1010 en wat meerdere kaartjes ook hebben is dat je ze kan combineren tot één grote audio interface. Stel je haalt bijv. de Delta 1010. Dan kan je later nog eentje halen om nog eens 8 ins en outs te krijgen. Kan heel nuttig zijn als je budget niet zo hoog ligt en/of voorlopig niet zoveel ins en outs nodig hebt. Maar ik ga toch gewoon voor de m-audio vanwege de de knopjes en ins/outs die hij niet heeft (aan de voorkant). Ben er niet zo weg van namelijk. Het voordeel dat de 1808 heeft zijn de 18 ins, maar aangezien de 4 ins voor allemaal unbalanced zijn blijven er alsnog maar 8 over voor balanced. Voor degene die zich afvragen waarom niet unbalanced. All me apparaten zijn nl. balanced. Toch zit ik echter te twijfelen tussen de Terratec Phase88 (PCI/FW) & M-Audio Delta 1010 Rack. Ik wil wel weten hoe de AD/DA converters zijn.
 
Back
Top