Oplossing voor Opnames

Pfffffffffffffffffffff. Lekker zeiken. Iedereen z'n ding he. :)
Zeiken over zeiken. ;)

Waarom is een forum dan?
Uitwisselen van tips over synthesizers. Maar goed, het is ondertussen de meest informatieve site over (thuis)studios geworden in de benelux. En staat dus ook altijd bovenaan als je op Google gaat zoeken.

Iedereen moet een keer beginnen. Als ik toen mijn eerste apparatuur ging kopen wat meer op dit forum had ge"noob"ed dan had dat me vele miskopen bespaart.
Ik ben zelf ook jaren bezig geweest om alles leren zonder internet. Bibliotheken, tijdschriften en heel veel in muziekwinkels kijken. Vermogens uitgegeven aan tijdschriften en zo vaak bij de muziekwinkels binnen geweest dat het personeel me bij voornaam kende.
En als ik zie hoe snel je informatie kan vinden dan snap ik niet wat er te klagen is. Maar je moet nog steeds moeite doen om het te leren.

Kom je in zo'n winkel en je kent eigenlijk nog weinig andere producers om info te vragen. Koop je een mengpaneel. Komt later een ofandere meer ervaren producer langs. "he gast je hebt geen solo/plf knoppen" jaaa kut toch 1000 gulden uitgegeven omdat erzoveel staat in die winkel, je niet weet waar je op moet letten en die eikel van een verkoper je ook niet echt uit de brand helpt.
Het ontbreken van solo op een mixer is nou ook geen wereldramp hoor. Maar als je in de winkel was had je ook kunnen zien dat er op sommige wel solo knoppen zaten en andere niet. Waarom is dat dan en wat betekenen al die kreten en termen. Dan kan je beter gewoon even de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten. En geen enkele verkoper zal het je kwalijk nemen als je er nog niet uit bent.

Maar er is geen succesformule voor iedere beginnende 'producer'. De een is helemaal wappie van een M-audio projectmix met PT light. De ander met een MotU en Logic of een Mackie en een losse HD recorder en een MPC voor sequencing.

Als jij 1000 euro uitgeeft lijkt het me handig om eerst goed uit te zoeken wat jij wilt gaan kopen. En dan is tweedehands vaak heel slim omdat als het je niet bevalt je het vaak wel weer voor dezelfde prijs kan doorverkopen.
 
Hey Fuse.
Ik ben sowieso van plan om tweedehands te kopen, want als ik nieuw koop, kom ik toch meestal bedrogen uit. Van mijn tweedehands aankopen heb ik daarentegen nog nooit spijt gehad. En het is inderdaad zoals je zegt: als het niet bevalt, dan verkoop je het gewoon weer aan dezelfde prijs.

Alle respect voor het feit dat je alles allemaal zelf hebt uitgezocht in al die jaren, maar ik hecht veel meer belang aan gebruikerservaring dan aan een review in een magazine of -nog érger- de mening van een verkoper. Alles wat ik weet over synths heb ik ook allemaal zelf geleerd, maar daar gaat het nu even niet om. Nu gaat het om een aankoop en daarvan kan je niet makkelijk van op voorhand bepalen of het wel zal werken voor jou. Iedereen zal inderdaad wel zo zijn eigen mening hebben over dé beste manier van recorden, maar door de reacties die er ondertussen gekomen zijn heb ik me toch al een aardig beeld kunnen vormen van hoe ik het graag zou willen hebben.
 
Zat er zelf nog even over na te denken en ik denk toch wel dat je soms bij bladen (of online versies zoals SOS (gratis na een jaar d8 ik)) een wat breder verhaal krijgt van mensen die moeite doen om een apparaat uit te leggen. Ze zijn bijna nooit negatief omdat het reclameinkomsten scheelt.

En wat verkopers betreft willen die ook geld verdienen. Maar die weten wel wat het meeste verkocht wordt en wat het meeste terug komt met defecten. En die zullen daar ook rekening mee houden.

Wat het forum betreft is het qua zoeken waarschijnlijk wat overzichtelijk. Maar ik zie ook niet vaak dat mensen uitgebreid uitleggen hoe hun setup in elkaar steekt. En dat zou ook heel leerzaam kunnen zijn.

Als je in de chat gaat kijken dan kan je het vaak wel direct aan de mensen zelf vragen dus dat kan ook handig zijn.

Volgens mij als je slim bent maak je een nieuw draadje aan waarbij je een lijstje van potentiele kandidaten opsomt en de mensen vraagt te stemmen. Dat lokt automatisch discussies uit en je kan globaal een indruk krijgen wat het meest gebruikt wordt. Dat zouden veel meer mensen kunnen doen. En heb je het voordeel dat de informatie geconcentreerd raakt en noobies niet iedere keer diezelfde vragen hoeven te posten.
 
Zeiken over zeiken. ;)



Als jij 1000 euro uitgeeft lijkt het me handig om eerst goed uit te zoeken wat jij wilt gaan kopen. En dan is tweedehands vaak heel slim omdat als het je niet bevalt je het vaak wel weer voor dezelfde prijs kan doorverkopen.


1000 gulden zei ik he.:verkoght:

Ja een solo knop is ook niet alles. Kweet het. Maar wat ik meer probeer te zeggen dat ik er hellemaal niks van begreep toen. Bla bla bla.


Micro fly. Wat ik bedoel met monitoring is als je aan het opnemen bent of je dan makkelijk direct je zelf kan horen zonder latency. Motu heeft ceumix. werkt super makkelijk.

Die audiofire 12 lijkt me een beetje kaal bij the way. geen headphone uit. geen digitaal i/o. Je wilt ook maar twee outputs lijkt me?

let met die harde schijf ook op he. minstens 7200rpm. serieel ata/ expresbus connectie schijnt goed te zijn. je hebt toch een laptop?
 
Dat kale van die audiofire is net wat me zo aanspreekt. Ik heb helemaal geen digitale i/o nodig.
Headphone out eigenlijk ook niet, ik ga waarschijnlijk pas vanuit de pc monitoren.
Een laptop heb ik inderdaad, dus vandaar ook mijn keuze voor een eventuele externe harde schijf.
 
Het is wellicht geen slecht idee om te starten met een all-in-one oplossing.
je zou bijvoorbeeld een Digi002 met faders kunnen scoren voor het aankoopbedrag dat je noemde.

Je noemde zelf de Behringer DDX3216. Dat is ook een optie. Hou er dan wel rekening mee dat je een geluidskaart moet hebben waarmee je het signaal vanuit je mixer kunt binnenhalen. Je zou in dat geval een kaart met meerdere adat-poorten kunnen zoeken (RME HDSP9652 bv.). En je moet een sequencer aanschaffen, bv. Cubase. Bij elkaar kom je dan al snel op de prijs van een tweedehands Digi002. En vergeet niet dat de DDX3216 niet standaard die adat poorten aan boord heeft. Daar moet je een uitbreidingskaart voor halen. Per uitbreidingskaart zitten er 2 adat I/O's op dus als je er 4 wilt heb je er 2 nodig.

De Behringer heeft onboard fx die niet geweldig zijn. De Digi002 heeft een bijgeleverd standaard pakket met fx die beter zijn dan de Behringer maar niet geweldig.

Overigens staat er op dit forum ook een M-Audio Projectmix te koop. Die is vergelijkbaar met een Digi002 maar heeft als voordeel dat naast Protools M-Powered, ook met andere DAW's werkt, cubase e.d. De Digi002 doet dat niet. Die is exclusief voor Protools. Dat is tegelijkertijd het grootste nadeel van Digidesign producten.

Je kunt een Digi002 of Projectmix eventueel aanvullen met een digimax fx van Presonus. Die biedt je 8 extra kanalen met preamps, behoorlijk goede zelfs. Bovendien kun je dan via adat je Digi002/Projectmix in. Dat geeft je 18 kanalen om mee te werken: 8x Digi002 analoog, 2x Digi002 SPDIF en 8 keer digimax naar digi002.

Hier is het draadje met de Projectmix:

https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=90962

Succes!
 
Back
Top