Roland JP-8000 probleempje

Eevar

Stamgast
Lid sinds
14 januari 2007
Berichten
321
beste forumers.

ik krijg het niet voor elkaar om mijn jp-8000 aan een vast midi kanaal toe te wijzen. mijn setup is als volgt: midi out jp-8000 -----> midi in amt8 interface. de interface gaat dan weer de computer in. als ik nu cubase opstart dan hoor ik op elke uitgang en elk kanaal de jp-8000. als ik bijvoobeeld mijn 909 wil aansturen met de JP hoor ik hem er dus elke keer door heen. dit komt natuurlijk omdat hij gewoon op mijn mixer staat aangesloten en wanneer ik een noot indruk speelt maar ik wil hem dus gewoon als midi controller gebruiken. nu kan ik wel het volume uitdraaien maar dan kan ik dus de JP niet in mijn track gebruiken. ik heb de handleing gelezen maar kan er niks duidelijks over vinden. wie helpt me uit de brand??

grtz.
 
je kunt global midi kanalen in stellen, en per performance,


dus als jij ineens een andere performance pakt, heb je weer andere midi kananel, oplossing, in de zelfde performance blijven, en van daarut nieuwe patches selecteren.
 
heb het gezien. werkt inderdaad maar nu is de JP zelf op geen enkel kanaal meer te bekennen.
 
niemand die weet hoe ik hem aan een kanaal kan toewijzen zonder dat ik hem op elk kanaal hoor?
 
je omni moet uit.












denk ik altans :) heb zelf geen JP maar wel een bit99 die het zelfde doet, oplossing is omni control UIT
 
Origineel geplaatst door Eevar
niemand die weet hoe ik hem aan een kanaal kan toewijzen zonder dat ik hem op elk kanaal hoor?
 

Attachments

  • jp8000.jpg
    jp8000.jpg
    81,2 KB · Bekeken: 57
ik heb het al gelezen maar op 1 of andere manier speelt ie op elk kanaal of juist op geen enkel kanaal. ik kan wel elke keer switchen tussen local switch on en off maar het moet anders kunnen neem ik aan. hij zit trouwens ook in een loop als ik een patch kies, dan begint ie rare geluiden te spelen. heeft iemand hier een oplossing voor?
 
Zoals ik al zij ;)


globale midi uit zetten, en midi per part bij de performance instellen, dus upper en lower midi kanalen


als je dan in die performance blijft en van daaruit opgeslagen patches selecteert, hou je altijd die ingestelde upper en lower midi kanalen,

pak je een andere performance, dan moet je ook daar weer bij de lower en upper part de midi kanalen instellen.

met andere woorden, elke performance kun je eigen upper en lower midi kanalen instellen, de global midi instellingen laat ik altijd uit, want die brengen het hele zootje in de war.


succes
 
Back
Top