Jupiter-8V Update

xpanded stereo

Ouwe rot
Lid sinds
3 augustus 2003
Berichten
2.688
Locatie
Deventer
De Jupiter-8V komt er zoals jullie weten nu erg snel aan. Ik ben er hier af en toe al een beetje mee aan het spelen en het is een erg vette VSTI. De sound is zeker wel typisch Roland te noemen. Het heeft dat crispy karakter. Hebben ze goed gedaan die mannen hier. We hebben ze naast elkaar staan en de plug staat echt als een huis. Ik ben normaal erg skeptisch en zelf een groot analoog liefhebber. Heb meerdere Roland analoogjes in het studiootje in NL. Deze plug ga ik zeker veel gebruiken. Ook erg leuk is de galaxy modulatie unit. Helemaal bizar en heel cool om naar te kijken als hij z'n werkt doet. De Fx klinken ook erg lekker. Met de dist scheurt hij alle kanten op en de delay heeft een lekkere analoge feel. Ik ben er van overtuigd dat dit een veel gebruikte plug zou kunnen gaan worden.

De Origin is nog een tijdje verwijderd van release. Ik heb al wel wat dingen gehoord. Dit wordt een DIK klinkende VA bak. De converters zijn van erg hoge kwaliteit en de interface ziet er ook prachtig uit. Tsja de prijs...zoals eerder gezegd krijg je er strax wel een hoop voor terug. Dit wordt natuurlijk ook erg leuk met het oog op updates etc...


Er komt ook iets leuks aan icm met Analog Factory.......(heeft niets met Origin te maken btw)

Plaatje is van de freq respons van de filter(Low pass full res) ...Juppie 8 en Juppie 8V

Wordt vervolgd.

Groeten vanuit de Alpen
 

Attachments

  • jupiter_lowpasss_res_full.png
    jupiter_lowpasss_res_full.png
    47,9 KB · Bekeken: 129
Laatst gewijzigd:
nogmaals, ik geloof er niks van
en objectief komt t niet over :D
 
Origineel geplaatst door fjoesz
nogmaals, ik geloof er niks van
en objectief komt t niet over :D

Zo'n antwoord had ik wel verwacht. Waar geloof je nix van? je hoort mij niet zeggen dat hij percies zo klinkt. Dat kan ook simpelweg niet naar mijn mening. Hij komt er erg dicht bij in de buurt..Dat durf ik wel zo te zeggen. Ik denk zelf dat het vrij objectief is wat ik hier op het forum post. Maargoed ik begrijp wel dat je achterdochtig bent aangezien ik nu de Marketing doe voor Arturia:D

Binnekort kun je hem zelf horen en je eigen conclusie trekken.

Gr,

Chris
 
mja, dat kan
maar wat ik zo verwerpelijk vind is dat er wel op die naam geleund wordt. en dat is echt een marketingtool en daar ben jij dus verantwoordelijk voor :D

ach, iedeeen moet t maar zien. ik ben niet zo gecharmeerd van arturia, maar zowiezo niet heel erg van soft

noem zo'n synth dan "alm" of zo
 
Kijk precies wie ik moet hebben :)

Kan de afdeling marketing vertellen of er een korting komt bij aanschaf van de origin voor klanten die de software die in die origin zit al gekocht hebben?

Sioux
 
Bedankt voor de inside informatie :okdan:
Lijkt me ook een erg goede plugin te worden, ik ben benieuwd! Weet je ook of de demo weer gedongle-ed gaat worden net als bij de Prophet?
 
Wat ik fijn vind aan zo'n soft-synth. Dat is dat je een idee krijgt van de originele synthesizer, vóórdat je ruim 2400 euro neerlegt.
 
Er komt waarschijnlijk een special offer voor bezitters van Arturia produkten voor de Origin. Welke vorm dat aanneemt is nog niet exact beslist. De demo is idd gedongeled.
 
Erg vet allemaal. Ik vind het juist ook tof dat het allemaal op dat oude spul lijkt. Heeft voor mij een meer waarde.
Zie thread over de 808 remake (mainpage SF)
 
Als jij van de marketing bent, kun je dan ook niet wat aan die belachelijke prijs doen ? dat hij een heel stuk duurder kost als de gemiddelde synth kan ik niet echt bevatten, kan me ook niet voorstellen dat marketing uberhaubt werkt met zo,n prijs.

Ik ben niet te beroerd om al m,n geld er voor audio gear door heen te rossen, maar ik heb ook m,n grenzen, en die grens ligt bij zo,n hardware dsp vsti bakkie een stuk lager als bij een echte synt. En ja dan vraag ik me af wie er als klant of als doelgroep overblijft ?
 
Origineel geplaatst door fjoesz
ik ben niet zo gecharmeerd van arturia, maar zowiezo niet heel erg van soft

Ja echt waar? Wat een verrassing! :W


@xpanded stereo
Toch leuk als iemand van het bedrijf wat ze maakt hier ea over uit kan leggen. (Dat je van marketing bent zullen we je maar vergeven. ;) )
Misschien zie je ik nog wel op de Messe?
 
Origineel geplaatst door anoniempje
En ja dan vraag ik me af wie er als klant of als doelgroep overblijft ?

ik :)

maar niet zonder te testen, daarvoor is de prijs te hoog van die origin, dat ben ik absoluut met je eens.
 
Hoi,

Origineel geplaatst door xpanded stereo
Er komt waarschijnlijk een special offer voor bezitters van Arturia produkten voor de Origin. Welke vorm dat aanneemt is nog niet exact beslist. De demo is idd gedongeled.

OK cool. Keep me posted :)

Ik val zeker in de doelgroep :D

Sioux
 
Eerlijk gezegd schrok ik me te pletter toen ik de prijs zag. Het kost wel een flinke zak duiten om het te maken, maar ik begrijp de reacties goed want die reactie heb ik simpelweg zelf ook. Ik zal helaas niet aanwezig zijn op de Messe. Er gaan dit jaar al wat meer mensen mee dan gewoonlijk en ik ga binnekort ook een week naar Engeland voor de Jupiter-8V. Budgettair even niet mogelijk. De kosten voor Origin moeten natuurlijk gedrukt worden;)

Ik hou jullie op de hoogte
 
Laatst gewijzigd:
Dattie te duur is.

Die paupers moeten niet zeiken. Dan gebruiken ze toch gewoon de software? :D
 
Origineel geplaatst door xpanded stereo
Eerlijk gezegd schrok ik me te pletter toen ik de prijs zag. Het wel een flinke zak duiten om het te maken, maar ik begrijp de reacties goed want die reactie heb ik simpelweg zelf ook. De kosten voor Origin moeten natuurlijk gedrukt worden;)

Tja als je kijkt wat een gemiddeld gameconsole-spel kost (60e) en kijkt wat voor kosten daarmee gemaakt worden bij het ontwikkelen daarvan , dan begrijp ik ook niet echt waarom sommige software zo belachelijk duur moet zijn.
:eureka: oja ik weet het weer "vraag&aanbod"

Ook zal het wel komen door al dat kraken van software. maar dat gebeurt misschien nog wel meer bij gameconsole-spellen

Tja duur is het eigenlijk he

:peukie:
 
Origineel geplaatst door xpanded stereo
De Jupiter-8V komt er zoals jullie weten nu erg snel aan. De sound is zeker wel typisch Roland te noemen.

Is me eigenlijk worst wat voor HW nagebootst wordt.
Als het maar dik klinkt.
Al de rest is reclame-gewauwel.
 
Lijkt het een beetje op de "real thing"? Ik vind die Yamaha CS-80 er ook heel gaaf uit zien.
 
Origineel geplaatst door fuse
Dattie te duur is.

Die paupers moeten niet zeiken. Dan gebruiken ze toch gewoon de software? :D

Vergeet niet dat je met die Arturia softsynths ook nog een mainframe computer nodig hebt. Kan je net zo goed een echte juup kopen
 
Origineel geplaatst door sKeLeTvM
Is me eigenlijk worst wat voor HW nagebootst wordt.
Als het maar dik klinkt.
Al de rest is reclame-gewauwel.

Ja vind ik ook, je koopt het omdat het je bevalt kwa looks en sounds..

Of het wel of niet op een JUP8 lijkt, lekker belangrijk, die illusies heb ik allang laten varen. Is inderdaad ook niet nodig om eraan te blijven refereren. Noem het dan gewoon een een Retro Analogue Polysynth Modelling.of wat dan ook ;)

Ik was in eerste instntie geinteresseerd, later weer minder , maar nu toch eigenlijk weer wel.....maar ik zal toch eerst de eerste gebruikers afwachten. Als dat ding net zoveel power heeft als bij. de creamware ASBs of en zeker de Spectralis, dan vind ik het wel interssant..

Alleen laat die Dongles lekker gaan joh, dit zet juist mensen aan om illegaal bezig te zijn man....dat is zo irritant..(ik neem aan dat er naar I-lok en consorten wordt gerefereerd)
 
Back
Top