Roland e14: welke midi-interface?!!!

Survibes

Nieuwkomer
Lid sinds
24 december 2006
Berichten
12
Beste lezers,
ik heb een roland e14, en heb daar blijkbaar een midi-interface bij nodig, maar ik heb geen idee welke. Wie heeft er een idee?! Alvast ontzettend bedankt! Werner.
 
Ik neem aan dat je de roland dus op een PC wilt aansluiten om hem te gebruiken in combinatie met een sequencer programma of VSTi's. Indien dit niet het geval is heb je geen midi interface nodig. Wanneer je dit wel van plan bent dan kun je elke midi interface gebruiken. In jouw geval heb je er één nodig met 1 ingang en 1 uitgang. Er zijn tal van deze modellen te krijgen van bijv. m-audio of edirol. Deze sluit je aan via USB.

Wat voor software / coomputer wil je gaan gebruiken? Wat wil je er aan uitgeven?
 
Bedankt voor je reactie! Ik gebruik Reason als programma. Ik wil het keyboard gebruiken om partijen in Reason in te spelen. Ik weet niet welke midi-interfaces er zijn en welke geschikt zijn. Ook heb ik nog niet echt een idee van de mogelijke kosten. Ik ben niet veeleisend, dus ik schat/hoop dat ik een beperkt bedrag kwijt ben. Suggesties??
Alvast heel erg bedankt!
 
Jij kunt op dit moment volstaan met een 1x in 1x out interface. Mocht je in de toekomst van plan zijn om meerdere synths/ samplers of wat dan ook aan te schaffen is het raadzaam om een interface met meerder in en uitgangen te kopen. Een goede keuze is bijvoorbeeld de m-audio 2x2. (heeft dus 2x in en 2x out). Heb zelf goede ervaringen met m-audio. Kijk eens rond op internet wat deze kosten. Ik heb ook een 1x1 van edirol. Ook deze werkt prima.

Zoek op dit forum ook eens op midi interface ervaringen via de zoek functie. Er zijn tal van threads waarin mensen ervaringen delen met verschillende midi interfaces. Koop in eieder geval een USB interface en géén interface die via de gamepoort van je pc gaat!

Reason Rules!!
 
Ik gebruik op die pc geen xp, maar w98. ik zal even thuis uitzoeken of er wel een usb-poort op zit... t'is nogal een oud bakkie namelijk... Werner.
 
Origineel geplaatst door rvooh
waarom niet?

softwareondersteuning in XP?

Ja, ik dacht dat dat wel eens problemen kan opleveren. Ook sommige programma's kunnen er moeite mee hebben.

Ik gebruik op die pc geen xp, maar w98. ik zal even thuis uitzoeken of er wel een usb-poort op zit... t'is nogal een oud bakkie namelijk... Werner. [/B]

Reason op w98? Draait dat wel goed? En hoe oud is die PC? Weet je zeker dat je dan strak reason kunt draaien? Wat voor geluidskaart gebruik je?
 
Reason functioneert uitstekend. mn vorige keyboard deed het ook zonder usb. Welke midi-interface zou ik dan moeten gebruiken??
 
gewoon plug & play... met zo'n oldskool midikabel (rond aan 1 kant, langwerpig aan d andere..). Welk midi-interface heb ik dan nodig?? Moet ik dan ook specifieke drivers gebruiken of ander software??!! Alvast wederom bedankt voor de moeite! Werner.
 
langwerpig aan de andere kant. Dat ging dus via de gamepoort. Je kunt kijken of dit weer werkt maar ik weet niet of reason de gamepoort als midi interface herkent. Anders kun je het beste toch een usb midi interface (1x in 1x out) aanschaffen. Drivers daarvoor worden er gewoon bijgeleverd. Zoek een beetje bij verschillende (online) muziek zaken.
 
bij mn vorige keyboard gebruikte ik ook reason, werkte goed. midi-interfaces via de gamepoort, zijn die nog wel gewoon leverbaar?? zo ja, waar: bij speciaalzaken of tweedehands?? wat kosten ze ongeveer? bedankt voor de info!!
 
Back
Top