fostex model80 + 454 mixer, wat is dit waard ?

elektrovolt

compuphonic
Lid sinds
23 februari 2003
Berichten
6.613
Locatie
den haag / driebergen
ik ben in het bezit van een fostex model 80 en een fostex 454 mixer.

de model 80 is een 8 sporen tape recorder, directe voorloper van de bekende R8.

de mixer is een 8 kanaals mixer met 2x aux, direct outs, 4 bussen... ze zijn allebei in prima staat en werken perfect.



kan iemand een indicatie geven wat deze twee waard zouden zijn ? ik verkoop ze niet, maar wil gewoon weten wat zoiets vandaag de dag waard is. ik dacht zelf iets van 350 voor de recorder en 150 voor de mixer of zit ik hier helemaal verkeerd ?

dsc05577rp8.jpg
 
Ik denk dat je aardig in de buurt zit. Natuurlijk heb ik geen idee, maar als ik zoiets zou zien voor rond de 500 euro, zou ik er zeker over nadenken.

Ik heb 'ns rondgegoogled, de 454 gaat gemiddeld voor rond de 200 euro de deur uit (winkels vroegen wat meer dan particulieren), voor de model 80 zag ik maar twee prijzen: 320 en 180 euro, dus dat zou gemiddeld 250 euro zijn. Maar goed, als set... 500 lijkt me dan zeker geen knakenpoetserij.
 
Ik heb vroeger ook jarenlang zo'n tafeltje gebruikt (zonder de recorder dus). Waarschijnlijk had ik een wat ouder model, de Fostex 450. Heb er goeie herinneringen aan want ook al had hij niet veel kanalen, hij klonk wel goed vond ik :)
 
Zeker, de EQ vond ik prima. Heb ik ook wel eens creatief ingezet met een delay om bijvoorbeeld dub-achtige effecten te maken en dat klonk lekker hoor.

Hier nog een plaatje van mijn oude tafel, van het net. Aahhhh, sweet memories! 8)
 

Attachments

  • fostex450.jpg
    fostex450.jpg
    74,5 KB · Bekeken: 91
volgens mij is de 454 het zelfde, maar dan net iets andere kleurtjes ofzo. althans, de manuals van beiden doen dat vermoeden.

als ik voor dit setje een goed bedrag kan krijgen... dan gaan ze misschien wel weg...
 
ja die hebben hun grootste hits op dit setje opgenomen. HET cultobject voor Perry Noteboom fans.

ook goed voor professionele hardcore kicks trouwens !
 
Ik heb de Model80 recorder 2 jaar geleden geruild voor een Yamaha AN1x.

Gast had een An1x op MP (volgens mij) te ruil staan voor 'Iets analoogs'. Dus ik hem mailen dat die M80 wel redelijk analoog was. :).

De recorder had dan wel 3 brakke VU-meters, maar die AN1x mistte ook weer 3 knoppen.

Op zich vind ik het wel jammer, was een leuk apparaat. Maar ik mis hem eigenlijk ook niet, want ik gebruikte hem echt nooit. Ik was ook een beetje bang dat hij vroeg of laat mechanische gebreken zou gaan vertonen. Lijkt me een apparaat toe waar je niet voor op zoek moet gaan naar reserve-onderdelen.
 
Back
Top