tr 808 clone fatt cheap good

tr 808 clone fatt cheap good

  • fatt want er zijn byna alleen 909 clones

    Stemmen: 17 47,2%
  • weet niet

    Stemmen: 9 25,0%
  • ik koop wel een echte,..!!!

    Stemmen: 10 27,8%

  • Totaal aantal stemmers
    36

R-ond

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
11 januari 2003
Berichten
14.508
TR 808 clone omdat er laast leek wel een scharste is aan 808z hier dan een zelf bouwert en cheap en ok sounding
niet geheel onbelangrijk ,..toch

http://xlargex.xl.funpic.de/mainfra...u&c_t=projects_content&menu_id=4&content_id=3

electroooooooooooooooo
http://xlargex.xl.funpic.de/mainfra...u_id=4&content_id=13&scon=3&sdir=samples/808/

check dis sounds ik heb geen tr 808 te vergelijk maar een cr8000 en dit klinkt goed,...eg

I always wanted to have a real 808 ! But I´ve never got much money ;) So I got the Schematics and started looking at them. It took some time, but in the end I had a working prototyp built on 0,1 inch Grid Solder Boards. And after some experiments I was able to do a lot of modifications like Tuning, Decay and Filter ...

Next step was a Midi Interface based on the Mios Plattform of Thorsten Klose. And for a real drum-machine a Sequenzer is needed ! So the Midibox Seq (Thorsten Klose again) is integrated to play edit and store Patterns.

An old C-64 Case was perfect to give it a nice, mobile housing. And finally I made a complete set of PCBs to give it a nice look inside. PCBs are available on request and the layouts are free for Downloading and self etching ! There are modular PCBs in the Instrument Section and complete Set of PCBs with all Instruments, the Midi interface, the Sequencer with Control Surface and the PSU in the PCB Section.


:halleluja fatt project in een c64 case hulde hadm nog nooit gezien ,..:geslaagd: :kont: jomox drumst.
 

Attachments

  • 808ad.jpg
    808ad.jpg
    57,5 KB · Bekeken: 63
jammer dat er niet een volledige beat bij staat
de groef is niet te horen zo

hij ruist behoorlijk, of t moet aan mijn systeem liggen :D

maar op zich interessant zou ik zeggen, bouw er maar 1 voor me r-ond :D
als je net zo secuur soldeert als dat je schrijft vertrouwik je daar volledig in 8D
 
ik schrijfattt:D
stemmen


gxdvert ,...krijg je dit weer ; Synth Forum Melding
Je hebt al gestemd! Ga terug om de resultaten te zien.
:D tis ook nooit goe!
[idd ik kan heel secuur werken-hyperfocussen ,..maar daar heb ik hier geen tyd v8Dr ]
 
Nice :)

Indien we niets te doen hebben tijdens de donkere dagen voor kerst... dan kan je altijd nog een 808 gaan bouwen 8)
 
Hier is al ergens een draadje over dacht ik...

Maar goed... Als die gast nu kits zou maken, of op zijn minst PCB's zou verkopen, dan zou ik hier nog wel eens aan beginnen, want een 808 is natuurlijk een van de vetste bakken op dees aard... Maar ik heb geen zin om ook nog zelf de printjes te gaan etsen. Dat gaat me op dit moment écht te ver...
 
Weet iemand toevallig of je aan de 3 main pcb's genoeg hebt?
Of moet je alle modular pcb's ook maken ?

Ik wil deze 808 kloon gaan maken maar uit de site haal ik dat niet echt.
 
Origineel geplaatst door Lacertus
Hier is al ergens een draadje over dacht ik...

Maar goed... Als die gast nu kits zou maken, of op zijn minst PCB's zou verkopen, dan zou ik hier nog wel eens aan beginnen, want een 808 is natuurlijk een van de vetste bakken op dees aard... Maar ik heb geen zin om ook nog zelf de printjes te gaan etsen. Dat gaat me op dit moment écht te ver...

Het is voor zover ik weet niks meer dan een 808 kloon gebaseerd op een midibox sequencer :). Dus de 808 circuits zijn analoog. en de aansturing is voor zover ik weet niets meer dan een midi to trigger converter.
 
hier ben ik ooit aan begonnen, maar ik heb het nooit afgemaakt. Ik heb de pcb's (de 3 main pcb's zijn genoeg) kant en klaar van de bedenker kunnen kopen voor een schamel bedragje, vooral gezien het feit dat hij alle gaatjes zelf met de hand voor me geboord heeft.
Ik heb alle onderdelen gekocht, en een midi-trigger kitje gekocht, en de boel in elkaar gezet.
Mooi frontpaneel ontworpen, etc voor in een 3 units 19 inch formaat.
Maar toen ik met de midi-trigger kit begon bleek dat een kit te zijn waar geen reet van klopte. Veel gemail heen en weer met de makers (efm) maar heeft niet geholpen, dus ik kon de boel niet checken. Nu heb ik een andere zelfbouw modular met trigger outs, maar de 808 clone heeft 15 volt nodig en ik heb alleen 5 volts, en ik ben geen electronica held; ik kan stroomschakelingen redelijk ontcijferen, en ik kan netjes solderen enzo, maar creatief oplossingen verzinnen is wat te hoog gegrepen voor mij, en dat heeft me genekt in dit projectje.
In de 808 clone die ik nu heb en die dus niet werkt heb ik delen getest, en wat er niet werkt zowiezo bij mij is de noise. Ik denk dat het ligt aan het feit dat ik daarvoor de gvraagde ic niet kon vinden en een alternatief heb gezocht samen met de plaatselijke electronica boer, maar daar kan het misgegaan zijn. Verder kan het natuurlijk ook misgegaan zijn in de pcb zelf met een soldeerbrug of wat dan ook.

Hoe dan ook, het ding staat hier naast mijn computer best mooi te weze maar niks te kunnen, dus als je van plan bent aan deze kit te beginnen; weet wat je doet. Het is een mooi en in principe werkbaar systeem, en het moet te doen zijn, maar met mijn ervaring met alleen een paia 9700 kit heb ik het niet kunnen klaarspelen. Dus iets meer electronica expertise is gewenst.
Los van dat; een superdope ding, en doen als je het kan en wilt.

My 2 cents :)
 
ik ging gewoon mijn pc of rm1x als sequencer gebruiken. Enneh, dat ding is niet lelijk vind ik; alleen het plaatje.
De 808 van sebastian is in een commodore behuizing gebouwd; best dope vind ik...
 
en wat er niet werkt zowiezo bij mij is de noise.

Is mij nog niet helemaal duidelijk waar die 'white noise' vandaan moet komen als je kijkt naar de modular instrument schema's. Steeds zie je 'white noise in' en nergens komt er een ruisgenerator in de schema's meer voor volgens mij.

Onder download staat wel het schema van de noise generator, maar dat wordt dan een apart printje ofzo... waar de pcb er niet van bij staat?
 
Origineel geplaatst door organix
Is mij nog niet helemaal duidelijk waar die 'white noise' vandaan moet komen als je kijkt naar de modular instrument schema's. Steeds zie je 'white noise in' en nergens komt er een ruisgenerator in de schema's voor volgens mij.

Of ik moet verkeerd kijken... :erm:

De ruisgenerator schema's staan hier:

http://xlargex.xl.funpic.de/projects/808/schema/808_NOISE300dpi.jpg

Wat me opvalt is dat het gewoon bijgewerkte copies zijn uit de TR808 servicemanual. Niet zo vreemd natuurlijk als het een TR808 clone is. Maar je zou eerder wat schema's verwachten die overnieuw uitgetekend zijn in een schema tekenprogramma waarmee je later dan weer de PCB's ontwerpt. Maargoed... Dit kan natuurlijk ook.
 
De ruisgenerator schema's staan hier:

Ja dankje :) ik had ze inmiddels zelf al gevonden. Maar een PCB staat er dus niet bij...

Maar je zou eerder wat schema's verwachten die overnieuw uitgetekend zijn in een schema tekenprogramma waarmee je later dan weer de PCB's ontwerpt.

Dat is idd beetje apart.

iig... morgen maar eens kijken of ik mn etsspullen onder het stof vandaan kan halen. :)
 
Back
Top