Geestige thread...

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Bomma = oma op z'n Bels
 
ja inderdaad. bomma of oma of grootmoeder of grootje of moemoe of moeder van je moeder. een gewone bomma dus :)
 
hooihuis >

ik kijk die afleveringen ook regelmatig en ja wat moet je er van zeggen ? aan de ene kant komt het erg geloof waardig over en kijk ik het liefst nog even wat anders voor ik slapen ga :).

maar buiten dat, wat dacht je van die psychik helderzienden afleveringen die een moordzaak helpen oplossen: helderziende op 1400 km afstand verteld de hele gang van zaken, herkenbare plekken/tekens rondt de moord scene en de oplossing , bevestigd door rechercheurs.

ik heb er soms bedenkingen bij, wat nou als zo,n rechercheur alles uit de kast haalt en zo,n " psychich helderziende" als laatste mogelijkheid ziet om zijn vijand achter slot en grendel te krijgen. waarom zullen ze zo,n verhaal niet verzinnen om zo,n iemand achter slot te krijgen? zodra het om helderziende gaat wordt het allemaal erg lastig om na te trekken, maar het geld schijnbaar wel als bewijs.

lijkt mij dus de mooiste oplossing om toch iemand zonder bewijs achter slot te krijgen. Dit staat natuurlijk los van die haunted house dingen, maar zou daar ook niet meer achter kunnen zitten dan "geesten" alleen?


verder maak ik wel eens mee dat bekenden erover praten dat ze ooit iets geks hebben meegemaakt, en dan kan ik ze eigenlijk ook niet serieus meer nemen. het gaat er bij mij niet in.
 
Iemand die speakers of een subwoofer heeft die tot zo laag gaat? Probeer eens een sinus op 18hz te genereren. Kijk eens wat je daar mee kunt aanrichten. Dit heeft er mee te maken dat je ogen mee gaan trillen, schijnbaar.

Bij het onderzoeken van huizen (en zeker 's avonds, overdag gebeurt er nooit niks) ben je al gespannen, en vatbaar voor suggesties en hallucinaties. Waarom denk je dat spookverhalen vertellen rond 't kampvuur zo goed werkt? Niet echt betrouwbaar dus.

Wat de helderzienden betreft; hier wordt geen gecontroleerd experiment uitgevoerd, en je krijgt natuurlijk nooit een aflevering te zien zoals in die ene reclame waar het medium er volslagen naast zit. Je hebt nogal weinig aan "ik voel dat ze daar zitten" als je het niet kunt vertrouwen; bij onderzoeken is tijd erg waardevol omdat het het verschil tussen leven en dood kan betekenen en de dader gepakt moet worden. Discovery heeft dan ook nog niet eens de plicht om wetenschap te beoefenen; als bron is het niet echt betrouwbaar omdat ze uiteindelijk kijkers willen hebben. Het kan geen kwaad om dit met een grote korrel zout te nemen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychic_detective
 
Grote korrels zout zijn nooit weg natuurlijk! Ik geloof het grootste deel van die tv dingen ook niet, alleen wat ik zelf meemaak. Ik denk wel dat er geesten zijn, maar hoe effectief hun invloed is, weet ik niet. Wel weet ik, dat ik, toen ik voor 't eerst bij m'n vriendin in huis kwam, ik dacht: wow, wat is 't hier druk (en dat dus in 'n lege kamer). Daarna vertelde ze me dat er bij haar thuis best wat geesten zitten... En meer van die dingen. Dus ik denk wel dat 't bestaat, alleen al die fancy aandacht-trekkerij-onzin niet.
 
Hmmm,... mensen weet je wat je eens moet proberen, zet je mic aan, verder alle apparaten aan hebben maar niet op play ofzow het moet dus wel stil zijn...

ZET NU JE MIC AAN!!!!

Doe nu je koptelefoon eens op en schuif je mic meter eens omhoog, en heel hard omhoog zodat je de ruis goed begint te horen,... ga nu eens luisteren...

Ik heb al menigt keer gehad dat ik savonds met de koptelefoon zat en dat ik kinder stemmen hoorde of een vrouwelijke stem, niet verstaanbaar, echt spooky,.. :engel:

Life start after death, not before.... it's just practice and testing here....
 
Nou Galo, dat ga ik toch eens proberen; ben wel benieuwd. Zijn het niet gewoon radiosignalen die je opvangt denk je? Hoewel, kinderstemmen is dan natuurlijk ook niet het eerst wat je verwacht.

Frappant trouwens dat deze thread weer omhoog geschopt is, want ik had van het weekend zelf een beetje een vreemde ervaring. Ik denk niet gelijk aan geesten en zo, maar een verklaring kan ik ook niet zo gauw bedenken.

Ik was 's avonds laat nog een telefoongesprek aan het voeren toen ik opeens, heel duidelijk, verse sigarettenrook euh...rook. Aangezien ik zelf al bijna 3 jaar gestopt ben en er verder niemand bij mij in huis rookt (ik was op dat moment sowieso alleen thuis) heb ik geen idee waar het vandaan kwam. Op zich was het wel wat creepy; er was geen rook te zien maar ik kon het echt heel duidelijk ruiken, alsof iemand aan de andere kant van de kamer zat te paffen zeg maar.

Van buiten kwam het ook niet want mijn studio zit op 3 hoog.....heel gek.

Nou ja, je moet ook weer niet overal een verklaring voor willen hebben :peukie:
 
Tuurlijk heb ik daar aan gedacht, maar in the middle of the night, en echt freaky dingen hoor je dan, heb verder alles geaard liggen (maar zit wel hoger in de lucht), het zou kunnen maar het is toch leuk te blijven geloven dat het anders is he ;)

Maar dat met die rookgeur is wel heel vaag, misschien meer slapen ? :halleluja
 
Ik denk dat het meeste van die verschijnselen wel gaat over ons eigen brein dat onszelf ligt te bedriegen.
Je moet maar eens denken aan die optisch-bedrog prentjes waar je eigen ogen je om de tuin leiden.
Ik kan me best voorstellen dat je soms kan denken dat je iets ziet of hoort, maar dat dat alleen in je hoofd zit.

Maar ik sluit het bestaan van andere 'bewuste energievormen' toch niet uit dus wie weet?
 
Ghehehe true, je moet eens weten wat ik heb gezien :r padestoelluuuuhhhh :luv:
 
Vannacht is mijn boekenplank, die al jaren aan de muur hing, op mijn gloednieuwe iMac geworpen (nou ja gevallen). Dat is pas spooky (en kut).
 
"Hmmm,... mensen weet je wat je eens moet proberen, zet je mic aan, verder alle apparaten aan hebben maar niet op play ofzow het moet dus wel stil zijn...

ZET NU JE MIC AAN!!!!

Doe nu je koptelefoon eens op en schuif je mic meter eens omhoog, en heel hard omhoog zodat je de ruis goed begint te horen,... ga nu eens luisteren...

Ik heb al menigt keer gehad dat ik savonds met de koptelefoon zat en dat ik kinder stemmen hoorde of een vrouwelijke stem, niet verstaanbaar, echt spooky,..

Life start after death, not before.... it's just practice and testing here...."




Heet dit niet te maken met radiogolven ofzo, die je apparatuur onvangt zeg maar?
 
Origineel geplaatst door Richardo
Ik heb al menigt keer gehad dat ik savonds met de koptelefoon zat en dat ik kinder stemmen hoorde of een vrouwelijke stem, niet verstaanbaar, echt spooky,..
de hersenen zoeken naar patronen in de ruis... dat wat je wil horen hoor je ook... allemaal suggestie...

zelfde geld voor beeld... bijv. de rook in het WTC daar zagen zommigen ineens een duivelskop in...
 
Origineel geplaatst door 6 trak
de hersenen zoeken naar patronen in de ruis... dat wat je wil horen hoor je ook... allemaal suggestie...

zelfde geld voor beeld... bijv. de rook in het WTC daar zagen zommigen ineens een duivelskop in...
Hierbij dan:

WTC%20Smoke%20Devil%203.jpg
wtc-devil-image.jpg

devil.jpg
wtcface2.jpg
 
Laatst gewijzigd:
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top