[Waldorf] Wie geilt hier op de waldorf Q+?

Mijn opmerking was niet tegen jou gericht hoor. Waar het mij om ging is dat deze thread, zoals zo velen, weer uitmondt in een welles-nietes-beter-best-discussie, waarbij de ene betweter het nog beter weet als de andere; eigenlijk precies waar jij in een eerdere post ook al op doelt.
En dat "Oberfette" daar bedoelde ik de hele synth mee: t is gewoon een beauty, lekker om mee te pielen, snel mooie (of juist lelijke :duivels: ) geluiden en inderdaad ook een vette sound. Ik weet heus wel dat het meer om de bestuurder gaat dan de auto. Mijn tracks bestaan voor een groot deel uit geluiden uit VSTi's, die zullen voorlopig niet zo dik klinken als hardware (en nee deze discussie heb ik ook geen zin in), maar je kan met hard werken toch wel een beetje in de buurt komen.
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door Deimos
...waarbij de ene betweter het nog beter weet als de andere...

En uiteindelijk weet jij het het best van deze hele thread! Toch? ;)
 
Volgens mij mag cat wel een weekje uittrekken om al die fette samples te bakken.

Patsen mag, de hele dag!


Waldorf Wave vind ik niet verkeerd. Al die ander waldorfen is niet echt mijn smaak. Vind het dus ook niet erg dat die gasten failliet zijn gegaan.
Alleen zo jammer dat die ex-werknemers naar Access zijn gegaan en die om zeep proberen te helpen met te dun klinkende synths op de markt te brengen.

Dan liever 8 ruggen uittrekken voor een vernieuwde versie van een memorymoog.
En dat die voor 2010 nog uitkomt. ;)
 
Nee, laat me eerlijk en duidelijk zijn. Ik wil zo de hele Waldorf collectie.
Eén ding staat vast. Waldorf behoort zonder twijfel tot de top in synthland.
Ze maken zeker geen rotzooi à la Roland de laatste 15 jaar...
 
Toch is Roland niet failliet gegaan. 8o)



Mgoed, in het huidig economisch landschap is kwaliteit onbetaalbaar. ;)
 
ps de waldorf q+ is echt de meeste buggy synth waar ik mee heb gewerkt..... vast lopen/delay's uit het niets????/geluid blijven hangen/ nu op dit moment een vaag analogue filter probleem( 1 voice is iets meer uit het filter als de andere) moet op nieuw afgesteld worden want de filter tuning herstelt het niet.

Maar dit mag de pret niet drukken ben er iedergeval veel blijer mee dan de andromeda.
 
Origineel geplaatst door Roel
hoe zou een gewone Q het doen door een fijn analoog LP filter? behalve dan dat het filter niet te moduleren valt ..

Begin die discussie nou niet nog een keer :D. Zie begin van de thread voor reacties op die stelling.
 
Ik heb zelf een Q keys (geel uiteraard, voor de betere sound), en een vriend van me heeft de Q+ gehad. De analoge filters in de Q+ zijn inderdaad een verbetering, maar ik vind 't niet schokkend genoeg. De koude, kille Q oscs domineren de sound nog steeds, en ook de ana filters zijn nou niet echt vol-vet of zo.

Wanneer je de ana filters in de Q vergelijkt met de digi filters (door gewoon even een ander filter te selecteren terwijl je speelt) dan is het verschil groot, de ana filters hebben veel meer body. Maar vergeleken met een een 'echte' analoge bak vond ik de Q+ gewoon tegevenvallen. Het is nog steeds typisch Waldorf en aan de kille kant allemaal. Als je het aantal serieuze bugs in het Q+ OS daarbij optelt, dan hoeft het voor mij niet zo. Pak dan maar een Andro als je analoog wilt, ook niet de meest vette filters, maar toch al weer een stuk beter.
 
Origineel geplaatst door virkaz
idd, q heeft dunne/kille sound... maar wel apart cq mooi!
Klopt, da's precies waarom ik de Q nu heb. Hij is koud, maar erg apart, en met een eigen karakter.
 
Back
Top