wazig house plaatje

't Smaakt... Niet bijzonder origineel maar dat hoeft voor mij niet. Die blazers hoeven evenmin voor mij maar passen wel heel goed bij je arrangement. Heb je die basgitaar uit trilogy als ik zo indiscreet mag zijn?
 
Klinkt wel lekker.
Misschien past er wel wat zang bij?
 
Het basje is gemaakt met de hardcore bass en albino 2. Het slappy klinkende deel van de bas is hardcore bass en het sub laag komt uit de albino. Uiteraard heb ik hardcore bass wel eerst even door een hp filter gedaan. De blazers ben ik zelf ook nog niet echt tevreden over, maar dat is meer omdat ik de samples niet mooi vind.

En ik heb de track idd zo gemaakt dat er eventueel nog een lekker maar eenvoudig vocaaltje op kan. Had gehoopt om daar deze week met iemand aan te kunnen werken, maar weet niet of dat er nog in zit.

Thx voor den reacties...
 
Ach bij dat soort programma's worden soms ook vette tracks gebruikt, dus als deze daar in jou optiek tussen past, zie ik het maar als een compliment.
 
dit is helemaal mijn genre :) dus ik heb wel aardig wat vergelijkingsmateriaal.
Dit is typisch zo`n plaatje waarvan je zegt. Lekker! Maar er mist iets waardoor ik `m niet zou kopen.

De track vind ik ietsje te "leeg" klinken, een beetje te monotoon ook. Het mist de X-factor.
Ik zou er zeker aan verder werken, want het is een hele lekkere basis. Vooral die blazers vind ik persoonlijk juist erg lekker! misschien wat andere samples ofzo, maar t idee is lekker :) Ben benieuwd naar je volgende versie.
 
X-Factor... Daarom werd het ook al niks bij idols met mij... ;)

Maar idd, ik weet wat je bedoeld, de plaat lijkt inderdaad wat te missen, en volgens mij zou een hele simpele vocal al genoeg zijn. Of misschien een wazig geluidje erbij. Maar ik ben er nog niet helemaal uit wat de plaat af zou maken. Dus als je een idee hebt....
 
- misschien iets percussie erin gooien? dat maakt het geheel alweer iets voller. (timbal/tabla ofzo, als het maar een beetje fel klinkt, niet te dof. Bongo`s en conga`s vallen (iig bij mij) vaak een beetje naar de achtergrond.
- ietsje sneller of wat meer afwisselingen
- aangezien ik die blazers zo leuk vind... breid die eens uit naar een leuke melodielijn voor ertussendoor. Misschien een saxofoon ofzo. Die lekker een beetje vrijelijk laten spelen. En dan die blazers die je nu hebt iets krachtiger maken. Wat meer laag erin? zodat ze wat feller en prominenter worden.
- hier een daar een kreet/vocal zou ook wat meer levendigheid erin kunnen brengen (een hele zanglijn kan altijd nog)
- hier en daar een kort maar krachtig FX erbij

Ik denk dat deze track nu iets te vloeiend is. Het mag van mij wel wat schokkeriger zeg maar. Zodat je een beetje verrast wordt.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt :) (en ja: ik ben altijd goed in het geven van kritiek...... als ik het zelf nou ook eens zo toepas..... hahahaha)
 
Als je een tijdje aan een track hebt gewerkt zit je soms op een doodspoor. En dan kan juist iemand anders een frisse wind door je idee laten waaien.

Probleem bij mij is dat ik niet zulke fantastische samples heb. Zeker voor timbales is dat best essentieel, omdat het anders zo ontzettend nep klinkt. Ik heb daarom ook de blazers gestapeld. Zijn iets van 8 samples per noot en daarbovenop een string omdat het gewoon te nep klinkt. Maar ik moet zeggen dat ik die string net ff een mooi randje aan het geheel vind geven.

Maar je hebt gelijk, het klinkt allemaal te netjes, de overgangen zijn vaak erg vloeiend waardoor je een minuut van te voren al hoort aankomen wat er gaat gebeuren.

Ik ga eens kijken of ik er iets leuks van kan maken!

Thx voor den feedback
 
vind het in ieder geval een erg leuk nummer:)
heel bevorderend voor je humeur ook:)
 
Origineel geplaatst door Special K
Als je een tijdje aan een track hebt gewerkt zit je soms op een doodspoor. En dan kan juist iemand anders een frisse wind door je idee laten waaien.

Ja precies! Dat heb ik ook vaak. Daarom geef ik maar wat ideetjes. Misschien dat je er wat mee kunt :)
 
Back
Top