Goede geschikte drumcomputer gezocht

organix

Synth DIY Goeroe
Lid sinds
24 oktober 2005
Berichten
908
Locatie
Omgeving Rotterdam
Heey,

Ik heb een vraag waar sommigen vast wel een antwoord op hebben.

Om m'n pianospel wat spannender te maken ben ik van plan een drumcomputer te gaan kopen. Alleen maar een metronoom op de achtergrond is ook niet veel. Opzich heb ik drumgeluiden genoeg in mn midi modules, dus met de pc kom ik ook wel een heel eind. Maar ik wil gewoon een standalone drumcomputer waarmee ik een beat aan kan zetten en dan mee kan spelen. Eigenlijk een soort ritmebox die niet in mn elektronische piano zit.

M'n wens gaat wel uit naar een drumcomputer met (zeer) goede akoustische drumgeluiden. (dus even geen analoge geluiden). En het liefst eentje waarin ook veel verschillende geluiden zitten zodat het niet snel gaat vervelen en er variatie kan zijn. Nu heb je tegenwoordig drumcomputers waar je ook een baspartij er in kan zetten. Dat lijkt me helemaal handig want kan kan ik er een song er van te voren in wanneer ik iets live met de piano moet begeleiden.

Ik zat te denken aan een Boss DR-880. Heeft iemand ervaringen met dit apparaat? is dit een goed apparaat of kan ik beter voor iets anders gaan?
 
Je kan ook denken aan een Yamaha RY 30 (zonder extra soundcards vanaf +/- € 90,- te koop)

Redelijk veel presets (99 zo uit mn hoofd), bewerkbare presets (27 eigen geluiden opslaan), een kleine AWM synth erin (voor de baslijn waar je het zelf al over sprak) en een makkelijk te bewerken sequencer.

de aantallen voor de presets en eigen gemaakte geluiden kunnen verkeerd zijn.. zoek anders ff wat specs op ;)

iig suc6 ermee!
 
Oke thanx voor de tip :) Maar is de RY-30 onderand nog niet achterhaald? Ik las ergens dat hij in 1991 uit is gekomen. Die wavecard ingang is natuurlijk wel weer leuk.
 
Origineel geplaatst door organix
Oke thanx voor de tip :) Maar is de RY-30 onderand nog niet achterhaald? Ik las ergens dat hij in 1991 uit is gekomen. Die wavecard ingang is natuurlijk wel weer leuk.

Hoezo achterhaald? De electrische piano stamt al uit de jaren 40 :)
 
Ja oke.. maar door de steeds grotere geheugenchips kan de geluidskwaliteit beter worden gemaakt en kunnen er meer geluiden in worden gestopt :)
 
hoeveel wil je eraan uitgeven?

misschien is een groovebox iets voor je ?

of een kleine mpc?
 
koop een boss 770, of een 880 daar zitten mooie echte drums in, en je kan er nog basslines in programmeren. Makkelijk in gebruik en zijn ook echt gemaakt om overheen te jammen.
 
ja kan ook eens kijken naar de alesis sr16 , ook een oudje maar mischien wel psies wat je zoekt . geluiden zijn iig wel realistisch .
een groovebox is wel wat handiger sequensen als je er een voledig nummer in wil zetten waarmee je kan meespelen , dan is een mc303 misschien wel een goedkope optie .
 
mc-303 zuigt ....

mja zoals ik al zei .... wat is je budget?
 
Mja een groovebox zoek ik niet echt. Tis wel handig inderdaad dat je er een hele song in te zetten, maar ik ga dan liever voor een wat nieuwe drumcomputer.

Heeft de boss 770 en 880 eigenlijk wel concurentie nu? de alesis sr-16 en yamaha ry-30 zijn wat ouder namelijk.

M'n budged is niet zo kritisch. De Boss 880 kost iets van 430,- euro en als het een goed ding is heb ik er dat wel voor over.

Je hebt trouwens ook (zag ik) wat goedkopere boss dr's, de DR-670 en de DR-3.
 
geloof me, de boss serie is de enige optie voor wat jij zoekt hoor. Ik zou niet lager gaan dan de boss 770.
 
Die van Roger Linn is wel grappig, maar meer gefocust op effect geloof ik. Die MFB-502 is wel cool, iets om te onthouden. Maar ik zoek eigenlijk geen analoge drumgeluiden :)

Ik heb zojuist wat demos van de DR 770 geluisterd. Dat is inderdaad wel in de richting wat ik zoek.

Ik denk dat ik maar voor de Boss DR 880 ga dan :)

Bedankt voor alle reacties :okdan:
 
De DR770 is nagenoeg gelijk aan de DR660. Deze laatste heb ooit in m'n bezit gehad en ik vond 'm altijd prettig werken, goeie geluiden en liet zich makkelijk met Midi aansturen. Ik had 'm niet meer nodig vandaar dat ie nu weg is, maar ls er ooit weer iets moeten komen op drumcomputer gebied genieten de Boss DR660/770/880 en misschien de 670 de voorkeur.

Nu heb ik met de DR770 nooit gewerkt en ook nooit gehoord, maar volgens sommige guru's 8D klinkt de 660 beter dan de 770. De 770 heeft alleen wat meer werkgeheugen.

Een DR660 moet voor een 125,- kunnen krijgen, op e-bay staan ze ook regelmatig.

Succes!
 
Origineel geplaatst door organix
de alesis sr-16 en yamaha ry-30 zijn wat ouder namelijk.

volgens mij gaat het niet om ouderdom maar om de sounds en mogelijkheden... elke keer alsk mn 808 opnieuw aanzet krijg ik weer vlindertjes in mn buik.. 8o voor mn 808 .. wat een :engel: tje is tog :halleluja

en een 808 die is voor het eerst in 1978 gemaakt en menig drumcomputertje kan niet tegen een 808 op of is naar mij id een slechte rip-off

analoog/8 bit/ 12 bit of desnoods 24 bits--> ik hoor het er niet egt vanaf

waarom ik de ry30 aanhaalde is:
- heel erg betaalbaar (wist niet wat je budget was)
- sounds zijn heel realistisch (dit is wat je vroeg)
- sounds zijn met veel en op een gebruiksvriendelijke manier te bewerken en op te slaan (is wat je vroeg en een toegevoegde waarde)
- kleine awm synthtje om je eigen sounds samen te stellen (vroeg je voor een basslijntje)
- makkelijke real time en stepsequencer (toegevoegde waarde)
- uitbreidbaar met extra soundcards (heb er zelf geen en kan ook niet zeggen welke aan te raden zijn)

Nope kben geen vertegenwoordiger van Yamaha ofso ;)
 
Zoom RT-323. Goeie drums sounds, goeie bas voor erbij, lekkere pads, kan geheugenkaartje in, MIDI in EN uit, weegt niks. Moet je zeker effe checken !
 
volgens mij gaat het niet om ouderdom maar om de sounds en mogelijkheden... elke keer alsk mn 808 opnieuw aanzet krijg ik weer vlindertjes in mn buik.. 8o voor mn 808 .. wat een :engel: tje is tog :halleluja

Tuurlijk, helemaal gelijk. Ik loop ook altijd te kwijlen als ik dat soort vintage analoge spullen voorbij zie komen. Geweldig 8~

Alleen op achterhaald doelde ik meer op de apparatuur die tussen het analoge tijdperk en nu in. Zegmaar de allereerste digitale synths en drumcomputers. De tijd waar geheugenchips nog klein en duur waren. Dan denk ik ook aan dat typische Roland LA geluid, zoals de MT32 of andere sample modules. Daar ben ik dan ook weer niet echt kapot van... tegenwoordig zijn die modules veel realistischer qua sound, puur omdat ze meer geheugenruimte ter beschikking hebben. Dan kan je bijvoorbeeld bij een piano ook meerdere velocity lagen maken. De eerste digitale modules hadden maar 1 geluid die dan hard of zachter klonk. En dat is niet echt realistisch als je akoustische instrumenten nabootst.

analoog/8 bit/ 12 bit of desnoods 24 bits--> ik hoor het er niet egt vanaf

Mja.. je hoort het wel ergens hoor. Bij zachte amplitudes in samples verlies je resolutie en verdwijnt het geluid in ruis. Wel leuk als je een ranzige acidtrack wilt maken, maar niet wanneer je akoustische instrumenten realistisch na wilt bootsen. Vooral bij orkestgeluiden hoor je het verschil in resolutie erg goed. Bij synthesizer geluiden hoor je dat weer veel minder snel.

Nope kben geen vertegenwoordiger van Yamaha ofso

Haha.. oke :) Ik loop nog wel even langs een muziekwinkel binnenkort om het een en ander uit te proberen :)

Zoom RT-323. Goeie drums sounds, goeie bas voor erbij, lekkere pads, kan geheugenkaartje in, MIDI in EN uit, weegt niks. Moet je zeker effe checken !

Als ze die hebben staan doe ik dat ook gelijk! :)
 
Back
Top