Belgian Independent Music Festival

Robotsky

Prrrrrrrrrrrrrt !
Lid sinds
20 mei 2003
Berichten
54
Locatie
't stad
gaat echt,vooral laatste 3 groepen, zwaar de moeite zijn:

Het Belgian Independent Music Festival is ondertussen toe aan zijn vijfde editie en pakt opnieuw uit met ronkende namen.

Absolute headliner is Karl Bartos. Deze Duitser schreef als voormalig lid van het legendarische Kraftwerk zijn naam mee onder klassieke hits als ‘Radioactivity’, ‘Trans Europe Express’, ‘The Man Machine’, ‘Computer World’, ‘Tour De France’ en ‘Electric Café’. Na zijn vertrek bij Kraftwerk in 1991 werkte hij onder meer samen met Bernard Sumner (New Order), Johnny Marr (The Smiths) en Anthony Rother. In 2003 verscheen zijn recentste soloalbum, ‘Communications’. Live brengt hij een mix van nieuw en eigen materiaal, aangevuld met Kraftwerknummers in hun originele verpakking; en dat allemaal opgesmukt met verbluffende visuals.

RevCo Sound-System is een tot op de essentie gestripte versie van Revolting Cocks met oprichter Luc Van Acker (Arbeid Adelt!, Shriekback) als ronkende motor. Op het podium zal hij worden bijgestaan door een rist gasten. Verwacht geen Revolting Cocks à la ‘Cocked & Loaded’ en (helaas) ook geen Alan Jourgensen maar wel een dirigistische opeenstapeling van undergroundhits als ‘No Devotion’, ‘Attack Ships’, ‘You Often Forget’ of ‘TV Mind’. En dat allemaal in afwachting van een binnenkort te verschijnen remix-album (‘The Cocktail Mixes’).

Meest tot de verbeelding sprekend is de exclusieve reünie van Absolute Body Control, het ondertussen meer dan twee decennia oude minimal eletropopproject van Eric Van Wonterghem (Klinik, Sonar, Insekt, Monolith) en Dirk Ivens (Klinik, Sonar, Dive). The Human League, Fad Gadget, Yazoo en vroege Depeche Mode zijn prima indicatoren van wat te verwachten. Hun vorig jaar verschenen retrospectieve release ‘Lost/Found’ was in een mum van tijd uitverkocht en bewijst dat minimal electro helemaal terug is.

Below you can find the BIM2006 time grid!

As you can see you will be able to show up quite sober on your family Christmas candlelight dinner…


13:00 The doors
14:00 Ringel S
15:10 Proceed
16:20 Echo west
17:30 Spetsnaz
18:40 Sheep on Drugs
20:00 Absolute Body Control
21:20 Rev Co Sound-System
22:40 Karl Bartos
00:10 Start after party
????? End after party ...who knows?

tot dan?
 
Op zaterdag 23 december 2006 kan u in zaal Hof Ter Lo te Antwerpen naar het allereerste Belgische optreden van Karl Bartos gaan kijken. Bartos, die jarenlang deel uitmaakte van het legendarische Kraftwerk (de pioniers van de moderne elektronische muziek), is de topact van het vijfde Belgian Independent Music Festival. Karl Bartos was medeverantwoordelijk voor klassiekers als The Robots, The Model, Autobahn, Computerworld, Tour de France, Music Non Stop en Trans Europe Express, nummers die hij live nog altijd speelt (in originele versie), aangevuld met solowerk. Eén en ander wordt visueel versterkt door verbluffende videobeelden en multimediatoepassingen allerhande… een lust voor oog en oor.
Sieren verder nog de affiche van dit unieke festival: 32crash (het nieuwe project van Front 242-zanger Jean-Luc De Meyer en Implant), de exclusieve reünie van het minimale electropopduo Absolute Body Control (voor het eerst sedert 20 jaar terug op een Belgisch podium),RevCo Sound-System (Luc Van Acker & guests brengen eigenzinnige versies van Revolting Cocks-songs), de Britse electropunks Sheep on Drugs, de Duitse bands Echo West (minimale electro/industrial) en Proceed (krachtige EBM) en het Belgische new wave/electroduo ringel-S.
Tickets in voorverkoop zijn nog te verkrijgen via de diverse Fnac-vestigingen (www.fnac.be). Op http://www.bimfest.be vindt u alle praktische info over het festival (o.a. het tijdsschema).
 
Goed en slecht nieuws: het Zweedse duo Spetsnaz komt komende zaterdag 23 december niét naar het Belgian Independent Music Festival in Hof Ter Lo, maar de organisatie vond gelukkig een waardige vervanger.
Niemand minder dan 32crash, het splinternieuwe project van Front 242-zanger Jean-Luc De Meyer en de jongens van Implant (Len Lemeire en Jan D’Hooghe), zal de vrijgekomen plaats op de affiche innemen. Hun samenwerking resulteerde trouwens al in de voortreffelijke Implant-singel The Creature (met een al even knappe videoclip, zie onderstaande link).
32crash verraste onlangs nog vriend en vijand met hun allereerste optreden in OCJ Kompas te Sint-Niklaas, op het succesvolle Alfa Matrix festival. U kunt een verslag hiervan lezen via de volgende link: http://damusic.be/reportage/566.
Als alles naar plan verloopt (drukke agenda en repetities, weet u wel) mogen we van 32crash en Implant ook een exclusieve surprise-song verwachten op het BIM festival...
Zoals eerder aangekondigd kan u zaterdag in Antwerpen onder meer ook het eerste Belgische optreden van Karl Bartos (ex-Kraftwerk) meemaken!
Tickets in voorverkoop zijn nog te verkrijgen via de diverse Fnac-vestigingen (www.fnac.be). Op http://www.bimfest.be vindt u alle praktische info over het festival (o.a. het tijdsschema).

Meer info:
Implant: http://www.myspace.com/implant
32crash: http://www.myspace.com/32crash
The Creature Video: http://www.youtube.com/watch?v=hgVmGUntuZg&eurl= (neem uw tijd, het is echt de moeite!)
BIMfest: http://www.bimfest.be
 
Back
Top