bijna uit: Ende Shneafliet 2LP (Enfant Terrible 05) - Nederlandse popgeschiedenis

GRUIS

Stamgast
Lid sinds
6 juni 2003
Berichten
336
Locatie
Gooiland, Nederland
bijna uit: Ende Shneafliet 2LP (Enfant Terrible 05) - Nederlandse popgeschiedenis

Ende Shneafliet ‘Twistin’ on the Tombstones’ 2LP

Here today, gone tomorrow...

Ende Shneafliet is een vergeten Nederlandse band uit het begin van de jaren tachtig. De band wordt echter zowel in Europa als daarbuiten door een select publiek gezien als een van de meest interessant en innovatieve minimal electronics groepen die Nederland heeft voortgebracht. De band bestond in feite niet meer dan twee jaar, maar was daarin bijzonder produktief en ontwikkelde een sound die zich uitstrekt van minimal wave via minimal electronics tot een soort minimal prog-pop.

Ende Shneafliet was een verzameling muzikanten die hun tijd ruim vooruit waren met als thuisbasis het legendarische Nederlandse tape label Trumpett. Na een Trumpett verzamel LP (Trumpett Sounds, Enfant02) en de terugkeer van Trumpett band The Actor (Covergirl EP, Enfant03) presenteert Enfant Terrible nu een dubbel LP, waarop 22 van de beste tracks van Ende Shneafliet zijn verzameld. Het materiaal komt uit de periode 1981 tot en met 1983 en is afkomstig van de verschillende cassette releases die de band heeft uitgebracht bij Trumpett.

Enfant Terrible is verheugd weer een hoofdstuk in de Nederlandse popmuziekgeschiedenis onder de aandacht te brengen. Het verhaal is nog lang niet compleet maar deze dubbel LP van Ende Shneafliet is er een essentieel onderdeel van.

Release datum: september 2006
Cat. nr: Enfant05
Format: 2 X LP (limited edition van 500 copies)
File under: minimal electronics / avant-garde / new wave

Soundclips: http://www.enfant-terrible.nl/enfant05
 
Back
Top