moet ik een AMD of Intel kopen ivm VIA ? Is een SB 5.1 wel wat voor mij ?

Sorry jongens,

Dit was niet echt mijn bedoeling, het is nu inderdaad in een algemene PC-discussie gestrand. Dit was niet mijn bedoeling. Ik heb deze vraag specifiek hier gesteld, omdat op tweakers idd veel minder audio-specialistisch wordt gekeken. Ik heb enig antwoord gekregen zie mijn laatste post.

In de afgelopen dag is dit topic toch weer verandert in welles nietes-spelletje, tenminste zo komt het op mij over. Weinig gefundeerde meningen, terwijl ik juist daar om vroeg. Jammer. Degene die wel inhoudelijk geantwoord hebben wil ik nog wel bedanken.

Van mij kan ie dicht.......................

Gr. Draqoon
 
Ik zou gewoon voor een intel gaan. Omdat de AMD vaak 'opgevoerd' worden en dus warmer. Wat soms weer tot stabiliteits problemen kan leveren. Verder is er met AMD nix mis, het ligt vooral aan de moederborden (VIA :fuckoff: ) wat voor stabieliteits problemen zorgt
 
Maar eh, wat gaat het worden?

Eens kijken of je zo dom bent om een Intel te kopen. ;)
 
Wij zitten Draqoon toch niet te manipuleren he Fuse.......

Maar zonder gekheid, volgens mij heeft iedereen je nu flink wat zooi verteld op het gebied van pc's, maar als je nog iets wilt weten ofzo dan mag je me het ook gerust per mail vragen (zie profiel...).

Ik werk in een muziekwinkel waar ik onder andere muziek-pc's bouw, dus ik zit wel redelijk in de materie...(figuurlijk gesproken uiteraard....hoewel ik een keer met mijn vingers IN een ventilator zat, das niet zo fijn).

Groeten,

Rutger
 
Koop een MAC, dan hoef je niet te kiezen tussen exotische rommel 8o)
 
ben iets te entousiast geweest. XP draait inderdaad niet op dos. Hebben jullie volkomen gelijk in. XP is een os. Das waar maar het restje (behalve nt en 2000) draaid wel op dos. Dat is minder stabiel. Zelf zou ik 2000 kiezen maar xp kan uiteraard ook.
 
Origineel geplaatst door Slipperman
ben iets te entousiast geweest. XP draait inderdaad niet op dos. Hebben jullie volkomen gelijk in. XP is een os. Das waar maar het restje (behalve nt en 2000) draaid wel op dos. Dat is minder stabiel. Zelf zou ik 2000 kiezen maar xp kan uiteraard ook.

Je begeeft je op glad ijs door NT4 en 2000 bij "het restje" te noemen...en je vergeet NT3.51...
 
Nou dan het verlossende woord:

P4 2,6GHz
MSI-bordje met 533Mhz frontsidebus, Promise-RAID, LAN on board (dat scheelt een PCI-slot), USB 2.0
512MB DDR2100 Samsung. Schijnt erg stabiel te zijn
Radeon 9000; (voor toch af en toe een spelletje en Dualhead)
60GB IBM 7200rpm (data)

ik heb al een:
live5.1 met een Livedrive
Plextor 8x4x32
mijn 30GB blijft OS

zo dus zeg maar:

dus ik heb al een soundblaster, mijn vraag was eigenlijk (de topic-titel is verandert) welke proffesionelere kaart ik daar bij kan prikken. Ik heb nu nog 350 euro over?

Gr. Draqoon
 
zoek op "welke soundcard" of "welke geluidskaaart" en je komt miljoenen postings tegen ;)
resume: een M-audio audiopile 2496 of een m-audio delta44 als je iets meer i/o nodig hebt.....

btw, die IBM deskstars waren ooit behoorlijk crashgevoelig..ik heb er ook eentje als HD voor mijn apps in zitten..totnutoe no oroblems maar mijn audio data store ik op een Seagate barracuda IV IDE drive...superstil en mooi snel...
 
Origineel geplaatst door Slipperman


Tja waarom vraagt iedereen hier...
Ok AMD: Heel stabiel (stabieler dan intel) en ook wat goedkoper.
512 MB ram minimaal zodat je ook wat aan je processor hebt.
Win 2000 omdat XP rotzooi is. (98 kan ook maar 2000 is veel stabieler. Komt omdat het niet op DOS draait. Windows 3.1 t/m XP namelijk wel. DIe lopen ook veel vaker vast dan NT of 2000)
Soundblaster en terratec maken vind ik persoonlijk de beste geluidskaarten. daarom beveel ik deze aan.

Mag ik vragen hoe het komt dat ie geexplodeerd is????

Even flink wat commentaar en uitleg:

- De AMD processoren zijn stabiel op zichzelf, en hebben een goeie performance. Het gaat hier echter om de chipset, en niet om de processor zelf. Bijna alle AMD procs draaien op moederborden met VIA chipsets, en de meeste VIA chipsets zorgen voor problemen met geluidskaarten (ook met professionele geluidskaarten). Dit komt doordat de aansturing van de PCI bus door VIA chipsets niet echt goed is, en zorgt voor timingsproblemen. Intel chipsets zijn door de jaren heen goed ontwikkeld, en hebben zich tot nu toe prima bewezen!
Voor games, office-toepassingen en fotobewerking is AMD goed, maar wil je richting de prof. audio/videobewerking, dan zijn de problemen met VIA chipsets vaak onoverkomelijk, en is Intel sterk aan te raden.

- WinXP hoeft geen rotzooi te zijn; winXP is een crossover tussen winME en win2k. En in tegenstelling tot wat jij beweert: ook winXP is niet meer gebaseerd op DOS, maar ook op NT technologie. WinXP heeft een betere hardware ondersteuning dan win2k, en draait bij veel mensen stabieler dan win2k. Daar komt echter wel bij dat winXP een stuk eigenwijzer is, en wat lastiger te tweaken, wat het besturingssysteem meer aantrekkelijk maakt voor de computerleek. Maar dat neemt niet weg dat winXP een relatief goed besturingssysteem is.

- Soundblaster kaarten zijn best wel aardige kaartjes, maar vooral leuk voor de gamers en mensen die 5.1 surround willen hebben. Als je echt meer met muziek wilt doen (en dan heb ik het niet over alleen het aansluiten van een midikeyboardje en Magix MusicMaker draaien), dan voldoet een SBLive/Audigy gewoon niet echt. Daarbij komt nog dat de ondersteuning van de SBLive onder winXP lange tijd slecht is geweest, en bovendien geeft de kaart bij veel mensen met een VIA chipset ook problemen.
Voor Terractec geldt eigenlijk een beetje hetzelfde, alhoewel die iets meer kwaliteit leveren.
Maar deze kaarten halen het absoluut niet bij de professionelere kaarten, die over het algemeen een veel betere geluidskwaliteit hebben. Ik noem een paar merken: m-Audio, Egosystems, Echo Audio, Motu, Digidesign en nog veel meer. En dan heb ik het bij de laatste 4 merken over echt goeie professionele hardware, waar Creative en Terratec niet tegenop kunnen! Als je goeie kaarten gaat gebruiken, en je hoort het verschil met een SBlive ofzo, dan piep je wel anders, en dan wil je ook niet anders meer.....

[edit]
misschien een beetje een (late?) dubbelpost, maar ik vond het wel weer eens tijd worden voor een goeie uitleg. Ik heb hiermee misschien een beetje samengevat wat er al stond in de verschillende replies, maar ik miste ook nog wel een paar dingen....
[/edit]
 
Dank je Ripsaw :)

wat me trouwens opvalt dat ze op GOT allemaal wannabe muziekexperts willen zijn en op synthforum allemaal wannabe PC nerds. Laten we het bij volgende topics aub op knowhow laten en niet op speculaties.
 
Ik heb even rond gevraagd enzo, omdat ik ook een nieuwe pc ga aanschaffen. Ik zat ook te dubben tussen intel en amd. Toch blijft de Athlon XP me aanspreken vanwege het feit dat het in verhouding veel goedkoper is en je toch een snelle pc krijgt.

Slecht of niet, ik heb van iemand gehoord dat die 2 gasten van "Rank One" ook met een Athlon XP 1.7 werken.
 
Het is ook niet gezegd dat er problemen optreden met een op een VIA chipset gebaseerd moederbord, maar de kans op problemen ermee is aanwezig, en veel fabrikanten van prosumer geluidskaarten raden VIA chipsets af, of ondersteunen ze niet eens...
Het is dus een risico, en dat risico is bij Intel veel kleiner, of soms eigenlijk niet aanwezig.
 
Ik ben niet zo ervaren op PC technisch gebied, maar mijn ervaring is dat de AMD processor minder stabiel is dan de pentium. Ik had eerst een K7 AMD en daar deden een paar toepassingen het niet op, toen kreeg ik een Duron 1 GHz en nog steeds heb ik soms een keiharde vastloper, die ik bij mijn celeron niet heb, zelfde toepassing e.d..
Ik ga nooit meer voor AMD, opgeschroefde nep processor
genuine PENTIUM is the best..het is m.i. gewoon mindere kwaliteit.,
 
Origineel geplaatst door Naton.Rozenburg
Ik ben niet zo ervaren op PC technisch gebied, maar mijn ervaring is dat de AMD processor minder stabiel is dan de pentium.
.....
Ik ga nooit meer voor AMD, opgeschroefde nep processor
genuine PENTIUM is the best..het is m.i. gewoon mindere kwaliteit.,

Een beetje een flame, laten we het nou gewoon een beetje inhoudelijk houden. Ik heb jarenlang heel fijn met AMD gewerkt, maar je moet er nu eenmaal meer energie insteken.
Dan kan je er echt meer uithalen dan een Intel.

Ik ben nu overgestapt op Intel, omdat ik die tijd er niet meer in wil steken. Intel is idd een stuk stabieler, maar daar betaal je dan ook voor.

Resume:
Intel als je stabiel en betrouwbaar wilt zonder weinig.
AMD als je een wat lager budget hebt en de tijd en energie hebt om er ook aan te prutsen.
 
waarom niet voor de helft van het geld een oudere 2ehands pc kopen die zn stabiliteit al heeft bewezen ? Als je geen muziek kunt maken op een P3-800 kun je het ook niet op een p4-2400
 
Origineel geplaatst door murphi
Als je geen muziek kunt maken op een P3-800 kun je het ook niet op een p4-2400

natuurlijk, daar heb je gelijk in. Maar het is fijn om goede apparatuur te hebben waar je muziek op kunt maken, en dan wil je stabiele hard en software, toch? trouwens, ik denk niet dat ik zou kunnen realiseren met een 486 wat ik nu kan met mijn Celeron 700.
Ik houd me graag bezig met muziek en niet met te veel computer technische kwesties, en ik heb gemerkt dat de Pentium betrouwbaarder is dan de AMD. Tsja!
 
onder windows is Intel Pentium idd stabieler...hoe zou dat nou komen...
 
Back
Top