Filthy Filterz "The Acidwars Edition"

Vinyl Junk

Stamgast
Lid sinds
22 juni 2003
Berichten
100
Locatie
Hengelo
AcidWars!! In Duitsland al een begrip in de vaste clubs Tor3 in Dusseldorf en Fusion in Munster. De naam verraad al dat het hier gaat om snoeiende 303 geluiden, inderdaad, die lekkere lijntjes van vroeger, maar dan in een stevige hedendaagse Techno stijl.

Door het grote succes van AcidWars in Duitsland heeft zij sinds vorig jaar ook haar eigen bunker op Nature One en is daarnaast ook ieder jaar vertegenwoordigd op het gerenommeerde Ruhr in Love festival. AcidWars is nauw verbonden met het label Acid Tracks waar artiesten als 2 Junxion, AcidJunkies, Rob Acid, Man at Arms, Pumphead, en anderen hun vette tracks releasen. Het zijn dan ook Dennis Wissink (DNS) en Michel van den Berg (VinylJunk) die onder de naam 2 Junxion lekker dikke party-acid produceren, het plan starten om in samenwerking met EastSide Underground en pop-podium Metropool in Hengelo een nieuw concept te lanceren onder de naam Filthy Filterz.

Beide heren zijn grote liefhebbers van Acid en Techno en ze zijn al fan sinds eind jaren tachtig. Getuigen van het eerste uur, want in die tijd werden er al Acid House feesten georganiseerd in de Metropool, nog voordat House echt populair werd. Wat zou het toch super zijn om die sfeer van toen opnieuw te beleven. Filthy Filterz zal die tijden laten herleven via twee stages. De Main Area wordt gehost door 2 Junxion. Hier klinkt de Acid en Techno van nu, en heeft als thema AcidWars. Verwacht hier geen oude stoffige acidhouse van vroeger. Nee, hier gaat de beuk erin.

Stevige pompende beats, gefreakte TB303 acidlines en scheurende synths zullen hier de boventoon voeren met een line-up die bestaat uit 2 Junxion (die overigens een vier deck set ten gehore zullen brengen), Man at Arms, Planet X en dj Pumphead a.k.a. Dennis Siemion. Daarnaast zal Rob Acid volledig los gaan met zijn live set en zal een VJ Team voor de halucinerende visuals zorgen.

In Area Two zullen de sounds van toen opnieuw klinken. Niet de Oldschool zoals velen het inmiddels kennen, maar de echte oude Oldschool. van de tijd 1987 - 1992. Herleef hier de house revolutie zoals velen hem destijds meemaakten. Speciaal hiervoor is de resident DJ van destijds gevraagd om deze tunes opnieuw uit de kast te halen. Niemand minder dan Double UV laat de lekkere plaatjes van toen opnieuw horen, ondersteund door X-Men.

Iedere editie van Filthy Filterz zal een thema dragen. Wat het volgende thema zal zijn houden we nog even geheim. Vast staat dat het hier dus niet bij zal blijven...... Word vervolgd.

Feest: Filthy Filterz
Lokatie: Metropool
Datum: 15 oktober 2005
Stad: Hengelo



*** sniff vinyl ***
 
Back
Top