• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

[TE KOOP] Behringer VM1 Vintage Time Machine [modded] (analog delay)

Prijs
250 Euro
Conditie
Gebruikt/vertoont lichte gebruikssporen

DemolitionColorScheme

- GAM ZEH YA'AVOR -
Lid sinds
28 januari 2024
Berichten
6
Locatie
Tilburg, NL
Behringer VM1 - 01.jpg


Behringer VM1 - 02.jpg


Behringer VM1 - 03.jpg


Te koop: een modded/gemodificeerde Behringer VM1 Vintage Time Machine uit 2008

Geheel analoge delay die al een flink aantal jaren uit productie is en te vergelijken is met de EHX DMM / Deluxe Memory Man (goh, zou je niet zeggen, met die behuizing, haha), maar ook weer geheel zijn eigen karakter heeft. Zie de VM1 als de lo-fi, viezere, ietwat donkerdere broer van de DMM; ze zijn absoluut te vergelijken (beiden erg 'soepige / cloudy', reverb-y delays), maar hebben ook beiden hun eigen sound.

De VM1 heeft van nature wat kleine kinks die net wat beter kunnen en deze unit is daarom gemodificeerd (door Technophobia Analog Audio Solutions) met de volgende mods:

- True bypass gemaakt

- De delay time is flink verhoogd, zonder dat dit de delay time t/m 450ms (de delay time van origine) aan heeft getast. Deze unit kan nu zo rond de 700-800ms aan. Dit introduceert natuurlijk wel aliasing, artifacting, een verlaagde bitrate en clock noise, maar zorgt er ook voor dat de unit hele toffe lo-fi analog delays kan produceren. Dus, 0ms t/m +/- 450ms is de originele range van de VM1; ga je daarboven zitten, dan introduceer je geleidelijk steeds meer lo-fi elementen

- De preamp is nagelopen, de gain verlaagd en de impedantie verhoogd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de unit net wat meer headroom heeft, transparanter is en iets fijner in te stellen is qua input level. Omdat de VM1 op 9V (100mA) draait heeft hij normaliter wat lagere headroom, met deze mod is dat verbeterd en is het droge signaal tevens niet meer zo dof doordat het hoog nu minder weggefilterd wordt. De preamp kleurt natuurlijk nog steeds, maar nu op een prettigere manier. Er is daarentegen zeker nog genoeg gain aanwezig om de unit te gebruiken als een boost!

- De compression en expansion stages in het circuit zijn verbeterd, waardoor de unit en de delays in zijn geheel een stuk minder dof klinken in vergelijking tot de stock versie

- De mix pot is vervangen en aangepast, waardoor er nu een breder scala aan dry vs wet te bereiken is en dat tevens nauwkeuriger ingesteld kan worden

- De chorus/vibrato pot (depth van de modulatie - dus, niet de [rate] toggle) is aangepast en de range is hier een beetje verlaagd, waardoor het iets makkelijker is om bruikbare modulated delays in te stellen. Bij LFO-controlled delays is alles boven 50% depth vaak echt te whacky en onbruikbaar. Met deze mod heb je dus meer controle over de ranges van de diepte van de modulatie

- Het circuit is verder lichtelijk aangepast en opgeschoond

- De blauwe Power (bypass) LED is vervangen door een rode LED

--------------------

Ik heb zelf eigenlijk echt te veel delays (het is een ziekte, haha), dus deze mag het huis wel verlaten. Stock (dus unmodded) VM1's staan niet zoveel meer online en vangen meestal zo rond de €200 (de enige die in Nederland te koop staat is op Reverb voor €223). Daarbij is die van mij cosmetisch nog in erg nette staat en naar mijn mening een stuk beter dan een reguliere VM1.

Prijs: €250

Ik sta eventueel ook open voor een ruil. Ik zoek momenteel een Strymon Flint V2, een JHS Morning Glory V4 of een Chase Bliss Generation Loss Mk2.

Ophalen in Tilburg is helemaal prima. Verzenden is ook geen probleem voor €6,95 of €9,25 (aangetekend en verzekerd tot €500).

tags: vm1, vm-1, vm 1, deluxe memory man, dmm, ehx, electro harmonix, electro-harmonix, delay, echo, chorus, vibrato, reverb, analog, analoog, analoge, vintage, vintagetimemachine, lo-fi, lofi, lo fi, howard davis, u2, the edge
 
Back
Top