• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Casio HT-3000 SD Synthesis

Prijs
300 Euro
Conditie
Gebruikt/vertoont lichte gebruikssporen

wsa1

Zeg maar André
Lid sinds
25 november 2002
Berichten
26
De Casio HT en HZ series zijn een zeer interessante groep synthesizers geproduceerd van 1987-1991. Ze maken gebruik van een zeer specifieke vorm van geluidsopwekking genaamd "SD Synthesis". Kort voor "Spectrum Dynamic" heeft SD Synthesis enkele overeenkomsten met de subtractieve synthese die we kennen en liefhebben. De synth neemt een golfvorm en stuurt deze door een echte analoge VCF (filter). Er zijn ADSR enveloppen voor de DCA en VCF die het geluid vormgeven. En er is een LFO zoals op een standaard subtractieve synth, hoewel deze LFO alleen de toonhoogte (vibrato) en het volume (tremolo) moduleert.
04_Voor_PCM.jpg


Waar dingen echter interessant worden, is in de keuze van golfvormen die beschikbaar zijn vanuit de synth-engine. Er zijn 32 ongelooflijk gevarieerde golfvormen, sommige klinken erg nasale of smalle, sommige als zaag- of vierkantsgolfvormen, sommige met een vreemde metalen klank en sommige bevatten witte ruis. Het is nog steeds een mysterie hoe deze golven worden gemaakt, maar experts suggereren dat ze een aantal harmonisch rijke pulsgolven bevatten op verschillende octaven, evenals een ringmodulator en een analoge geluidsbron.

Om de zaken nog interessanter te maken, hebben deze golven voorgeprogrammeerde hoeveelheden PWM en amplitudemodulatie ingebouwd. Bijvoorbeeld, één SD-golf kan twee pulsgolven bevatten die op verschillende momenten in- en uitfaden. Maar je hoeft dit allemaal niet te begrijpen om het beste uit de synth te halen. Het mysterie en de modulatie van dit alles betekenen dat je gewoon een preset kunt kiezen en de golven kunt veranderen om te zien wat er gebeurt. De synth-geluiden zitten in dezelfde categorie als andere DCO-synths uit die tijd en kunnen zelfs op een goede dag een beetje PPG-achtig klinken. Het filter is een beetje zwak voor bas, maar voegt een mooie swoosh toe aan sommige geluiden. Er is ook een mooie chorus-effect aan boord. Bovendien heeft het als thuiskeyboard ingebouwde luidsprekers, een drummachine en een automatische begeleidingsmodus (de lagere toon wordt gebruikt voor begeleiding). De drumsounds lijken op de Casio RZ-1 8-bit drummachine.

In goede staat. Bieden mag
 

Attachments

  • 01_Voor.jpg
    01_Voor.jpg
    113,5 KB · Bekeken: 73
  • 02_Voor Links.jpg
    02_Voor Links.jpg
    157,2 KB · Bekeken: 71
  • 03_Voor Midden.jpg
    03_Voor Midden.jpg
    171,9 KB · Bekeken: 73
  • 05_Voor Rechts.jpg
    05_Voor Rechts.jpg
    157,1 KB · Bekeken: 67
  • 06_Voor Ram Card.jpg
    06_Voor Ram Card.jpg
    97,6 KB · Bekeken: 67
  • 07_Achter.jpg
    07_Achter.jpg
    101,4 KB · Bekeken: 71
  • 08_Achter Midden.jpg
    08_Achter Midden.jpg
    147,5 KB · Bekeken: 70
  • 09_Achter Links.jpg
    09_Achter Links.jpg
    158,4 KB · Bekeken: 65
  • 10_Achter Rechts.jpg
    10_Achter Rechts.jpg
    116,3 KB · Bekeken: 66
Back
Top