Yamaha DX-1.......

In die lap tekst had misschien kunnen staan waarom hij "nooit" bespeeld is en hoe men dat kan bepalen. Het is geen bulldozer waar een urenteller op zit.

Even los daarvan, leuk dat er een dx1 boven water komt. Als muzikale investering voor mij niet heel boeiend. Ik weet niet of hij geldelijk de beste synthvestering is voor het fikse bedrag dat je ervoor zal moeten geven?
 
Tsja.....mooie bak, maar deze is al langere tijd niet meer voor de gewone sterveling weggelegd en dit exemplaar zal waarschijnlijk helemaal voor een bizarre prijs verkocht worden. Er van uitgaande dat de advertentie geheel serieus is, maar dat vermoed ik wel.

Ik hou het wel bij mijn FS1R. Dan maar wat meer moeite doen bij het editten :D
 
- Diverse (internationale) deskundigen hebben naast de huidige taxatie een pad geschetst van
mogelijke verdere waarde ontwikkeling

Dit heb ik nog niet tegengekomen bij een vintage instrument sale,goed gevonden wel,ff Sotheby's level aan toevoegen.

Verder is deze advertentie zo goed als 100% fake,net als die zeldzame vintage sale tijdje terug.
 
Verder is deze advertentie zo goed als 100% fake,net als die zeldzame vintage sale tijdje terug.

Fake? Ok…..misschien naïef van mij hoor, maar met welk motief zou iemand dan zo’n advertentie plaatsen? Iemand oplichten met dit soort synths / bedragen zal moeilijk worden denk ik. Ik ga er tenminste van uit dat je zoiets niet op laat sturen.
 
Ik heb geen idee of het echt of fake is. Als het een oplichter is, dan zou het dmv een voorschot ofzo kunnen zijn. Ik gun hem het voordeel van de twijfel, maar ik zou zoals steeds op internet zeer voorzichtig zijn.

Als het echt is, ruil ik hem zo voor een Casio SK-1 waar nooit een scheet mee opgenomen is. NOG zeldzamer.
 
Ik: Beste Kim, Wat is de richtprijs en zou ik eventueel langs kunnen komen om het te bezichtigen?
En zo ja, is dit ook in Amsterdam? Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet, Patrick
19:25


Kim: Beste Patrick, Ik kan je meer info geven tijdens een persoonlijke video call, wanneer komt dat beste uit?
Ik heb namelijk veel onderzoek gedaan en taxatie laten doen van het instrumenten waarde is vrij hoog.
19:33
 
Waarom die omtrekkende bewegingen? Je richt geen veiling in dus je wenst geen biedingen, antwoord dan concreet als er om een richtprijs gevraagd wordt en je die richtprijs klaarblijkelijk hebt. Of is dit zo'n "alleen écht écht écht geïnteresseerden" filterstrategie? Ik ben in ieder geval al bij voorbaat afgehaakt (en ja, gezien de huidige situatie heb ik interesse in een fikse belegging in de synthmarkt bij een apparaat dat goede vooruitzichten biedt. Maar niet als daar 15 hoepeltjes voor doorsprongen moeten worden.)

Wat "bijzonder verhaal" van het instrument betreft: in deze klasse instrumenten hebben ze allemaal een bijzonder verhaal/famous previous owner. Jan van de slager kocht geen DX1, CS80 etc. Uli heeft die van Tears For Fears overgekocht. Die is niks meer waard dan een andere DX1, want voor deze ronkende naam kan je zo een andere plaatsen bij een andere DX1.
 
Rond de pot draaien betekent volgens mij : de vraagprijs is zo hoog dat ie zich er zelf om schaamt.
 
Het is gewoon fake,je zal tel krijgen,kunnen bellen,je zal mogelijks zelfs foto's krijgen van een dx-1,maar info is beperkt omdat het zogezegd 'in opdracht' verkocht wordt.

Dure vintage wordt niet te koop aangeboden in opdracht van eender wie,en dan wordt er ook niet zo een kontlek uitleg gegeven met o.a. anaal charity opties in een advertentie waarin maar 5% bruikbare info inzit voor potentiele kopers,zelfs als het heel duur mag/moet zijn.

Dat gaat helemaal anders te werk,laat je niet vangen door deze aandachtszoeker (en denk vooral,geef geen identiteit ,persoonlijke gegevens te snel vrij) .

Nieuw,onbeschadigde,onbespeelde maar 30j in flight case,dat is al direct een alarm.

Al gezien een loodzware DX-1 in een 30j oude flightcase? het is te hopen dat het speciaal shuim is dat niet vergaat dan..

Gewoon fake.
 
Laatst gewijzigd:
Voor dat geld zijn er wel betere renpaardjes hoor. Als ik 120k te investeren had, zocht ik naar een geschikte Testarossa. De rem op de DX1 is dat het klankmatig een DX7 II niet echt ontloopt. Prachtige bak om te zien, top klavier en de interface heeft wel wat, maar het eindresultaat heeft niet die meerwaarde.
 
Is helemaal niet fake hij heeft dat ding gewoon.
For those interested hoogtstw bod is 80k.
En nee dit is geen grap
 
Hm, voor mij iets te zwaar (51 kg) en te diep (64 cm). Daar ga ik geen speciale standaard voor kopen hoor.
 
Koop 2 DX7,knoop ze aan elkaar en je hebt de goedkoopste DX1.
 
Dit filmpje heb ik enige tijd geleden met plezier gekeken van een gast die een DX1 gaat kopen voor een klant van hem.

 
Back
Top