• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2021 is begonnen.
    En dat mag je hier doen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

SirSickSik - Piercer in your ears

SirSickSik

zwaar behaard lid
Lid sinds
18 januari 2008
Berichten
1.181
Locatie
Tussen me gear
"Piercer in your ears"


Waarom niet eens wat "takke herrie"? xD

"Eletronische metal", alles gegenereerd met 5 axoloti's volgeschreven met eigen code voor alle drum geluiden (alles live synthese, geen samples), bass, melodie, "gitaar" (gegenereerd via een ifft van een intern modulerende fft frame, waarvan de fft-bins in elkaar overvloeien als een natuurlijke resonantie, die een sample creëert, die daarna wordt afgespeeld door een wavetable-oscillator.... juist ja.. uhm.. lastig om in een paar woorden uit te leggen..), sampling (granulair met auto-recording van microfoon input waarvan de positie van de slices wordt opgeslagen zodat elk gesproken woord apart kan worden gedetecteerd&geselecteerd om te worden afgespeeld in welke orde dan ook.. met de nodige "happy accidents" af en toe), sequencers (volledig moduleerbare gate sequencer met gerandomiseerde pre/post rolls en flams voor de drums, polyritmiek, swing en verschillende key/chord/melody-progression generators), effecten (een tot 20+ effecten te stapelen glitch-effect over de drums, reverb, chorus, filters bla bla, etc) en mijn eigen stem als input voor een zooitje samples in te "spreken" die volledig random, maar op de beat,geknipt, geflipt en versnipperd worden tot een soort van rappende, heel erg "leidse", grunter.
Ik zou zeggen.. speakers vol aan en gaan! (nee geintje, dat vinden je buren vast niet leuk en grote kans jijzelf ook niet moehahahaha)

groetjes en geniet van de muziek van de anderen,
sirsicksik
 

DungBeatle

Ouwe rot
Lid sinds
5 april 2015
Berichten
826
Locatie
Grimbergen, Belgie
Zeker mijn stijl niet, maar ik waardeer de originaliteit. We leven in een wereld met te weinig mensen die "durven", dus durf verdient krediet.

Zal dit nooit op speaker kunnen afspelen, of ik riskeer de scheiding met mijn vrouw....

+1, mijn stem zul je hiervoor krijgen.
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
430
Ik ben ook wel van de takkeherrie, maar dit gaat mij zelfs iets te ver:) wel gaaf gemaakt!
 

NorthernLightX

Prutser
Lid sinds
18 april 2002
Berichten
1.084
Locatie
Velserbroek
Als hier een wat dikkere beat a la The Prodigy onder gezeten had dan had ik 'm waarschijnlijk heel gaaf gevonden. Nu voor mij te neurotisch.
 

krautrock1958

Ouwe rot
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
4.797
Locatie
wormerveer
Takkeherrie waar wel een idee en structuur inzit maar dermate vol en chaotisch dat ik moeilijk m'n aandacht erbij kan houden.
Hier en daar een rustmomentje zou wat mij betreft meer balans erin brengen.
 

SirSickSik

zwaar behaard lid
Lid sinds
18 januari 2008
Berichten
1.181
Locatie
Tussen me gear
wellicht even als extra uitleg... álles is generatief, er zijn wel wat "presets" qua ritmes, maar alle geluiden en variaties op de ritmes worden "gerandomiseerd" binnen voorbepaalde bereiken voor parameters. De track wordt dus live algoritmisch "gecomponeerd" en klinkt bij elke keer "play" drukken weer anders. Kritieken zijn dan ook zeker welkom, zeker als het opbouwend is en er hier en daar een tip tussen zit die ik kan gebruiken om mijn algoritmes te verfijnen (bijv. een "afbouw/break/rustmoment/opbouw-algoritme" inbouwen zou inderdaad wel een keer handig zijn na alle generators die de zaak alleen maar vol plempen xD ).
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.680
Locatie
Nijmegen
Lekker freaky, ik blijf het leuk vinden als mensen gewoon lekker compleet hun eigen ding doen. Dit is niet direct muziek die ik zelf zou opzetten, maar zeker wel kan waarderen. Die waanzinnige details die je voorbij laat komen zijn echt supergoed gedaan (of ontstaan, maar wel ontsproten uit jouw code) en cool dat je zo out-of-the-box met Ifty aan de slag bent gegaan, dat verdient alleen al mijn stem. Hats of to you Sir Sick Sik
 

Jason31

Madman J
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
1.079
Locatie
Almere
Eerste minuut moest ik even wennen, de 2 minuten erna kon ik er ondanks de chaos de kunst van in zien, het einde vind ik zo'n 2 minuten te laat. Ik vind het wel knap om zoiets experimenteels neer te zetten en vooral na het lezen van je uitleg de manier waarop het gemaakt is.
 

Roonan

Lang lid
Lid sinds
15 oktober 2002
Berichten
1.894
Locatie
BH
Ik kan de herrie zeker wel waarderen. Deed me een beetje aan Front 242 denken (beetje hoor).
Het maakt volgens mij echt niet uit wat (en hoe je het) maakt, maar er moet wel een te volgen verhaaltje inzitten om de luisteraar te pakken. Dat miste ik hier wel. Beetje meer opbouwen en een enkele break zou voor mij wat beter vallen.
 

NicoNoise

Ouwe rot
Lid sinds
1 september 2002
Berichten
529
Locatie
vlakbij Apeldoorn
Wow wat een chaotisch geweld, wat heet energie! Ik mis op een gegeven moment wel een rustpuntje. Doet me zo nu en dan aan King Crimson denken, da’s een compliment:) Er zit een beat achter die geweldig is, maar nooit helemaal te voorschijn komt. Dat heeft de generatieve engine niet in de gaten denk ik. Je zal die toch een beetje moeten helpen met doseren.
 

RFB

Ouwe rot
Lid sinds
15 februari 2004
Berichten
537
Locatie
Kockengen
Stem! Ik waardeer hoe je dit gemaakt hebt, zonder het echt te begrijpen. Ik ben zo'n 'lafaard' die binnen de muzikale lijntjes kleurt en het van mooie harmonie en sfeervolle geluiden moet hebben en zelden zijn muzikale nek uitsteekt. Dat doe jij wel en eerlijk gezegd, ik vind het resultaat nog behoorlijk goed te pruimen! Ik zou minder stem erin doen, het korter maken en een mooi lange break inbouwen, waarin je naar bijna 0 gaat. Effe ademhalen en dan nog een keer vol erop. Stem dik verdiend!
 

thumper

Korg groupie
Lid sinds
8 december 2002
Berichten
211
Locatie
Zoetermeer
Welkom in de wereld van de georganiseerde chaos :D Het random-element hierin bevalt me wel, als is de track niet mijn smaak qua stijl. Ook al zit er geen stompende kick in en geen rustmomentje, toch kostte het geen enkele moeite geboeid te blijven luisteren.
Dan ga ik nu mijn speakers weer even op adem laten komen
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
3.000
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
ik vind dit geweldig. punt. ik kan heel wat 'opmerkingen' maken, wat ik goed ik vind, ik vind het níet chaotisch overigens...

mooi hoe dat met de stem hebt gedaan.

mij pak er je mee!

(shuffling bins!)

heeft iets heel amerikaans (soms butthole surfers achtig, in de verte...), zo zou NiN willen klinken, maar kan dat niet..... (wat ie tegenwoordig probeert te doen, die arme trent).

industrial is dit! yeah!
 

payt

Enorm Lid
Lid sinds
4 april 2005
Berichten
1.579
Locatie
Yurp
Ah ja dit soort muziek is heel populair op bruiloften en partijen, heb ik me laten vertellen. Ik kan er op een bepaalde manier erg om lachen. Het is denk ik niet iets wat ik zelf zou draaien, maar ik vind het zeker een bepaalde charme hebben
 

tragmadat

vioo eh 'l
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.405
Locatie
Nr. 9
Totaal niet verbaasd wat ik hoor, wel dat ik het grotendeels kan volgen
9 jaar gestopt met roken maar voel behoefte aan een sigaret :stupid:dubbel:
Beestachtig
 
Top