Live optreden: "Sta niet alleen met een laptop voor je snuit"

Live optreden: "Sta niet alleen met een laptop voor je snuit"

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
4.658
Locatie
Zwolle
bombario heeft een nieuwe Bit gepost:

Live optreden: "Sta niet alleen met een laptop voor je snuit" - Ontdek je het beste live optreedt als dance-act

Marc van den Hurk is producer, sounddesigner, eigenaar van Bambam Studio en studiospecialist bij Bax Music.

Volgend jaar treed ik als De Facto op in Parijs en ik vroeg Marc hoe ik dat het beste kan aanpakken.

Luister naar het interview en ontdek:
  • Wat de voordelen zijn van Ableton Live
  • Waarom een midi-controller met LED-licht een must is
  • Hoe je je optreden voordelig kunt 'upspicen' en meer

Ook vertelt Marc waarom je studio er echt niet hoeft uit te zien als...

Lees hier meer...
 
Als je dit onderwerp maar liefst 5x ziet in het overzicht, dan moeten we het beluisteren. Geen ifs, ands, or buts about that... ;)
 
Leuk interview met die jongen van Bax!
Ik hoorde de tips van hem over hardware en verschillende synths en dan vooral met presets.
Bij mij kwam meteen een Bass station 2 als hardware in gedachten, voeding via usb en dan heb je iets dat je een lijntje kan inspelen en presets, een arp/sequencer en verzend ook midi zodat je eventueel vst's in je laptop kan aansturen en niet zo heel groot, da's ook wel handig als je alles mee moet slepen en tweedehands niet duur. (250 ongeveer)
 
leuke podcast! Het voelt een beetje als lekker met je maten lullen over gear. Niet te hoogdravend en zo. Tip voor de volgende aflevering: Ik had het wel leuk gevonden om ook 1 a 2 liedjes van Bambam tussen de bedrijven door te horen, of een demonstratie van hoe hij zo'n liveset aanvliegt. Dan gaat het wat meer leven.
 
Ik had het wel leuk gevonden om ook 1 a 2 liedjes van Bambam tussen de bedrijven door te horen, of een demonstratie van hoe hij zo'n liveset aanvliegt. Dan gaat het wat meer leven.
Dat doe ik bij artiesten altijd wel, maar hij maakt zelf nauwelijks muziek meer zei hij. Als ghostproducer heeft hij wel veel gedaan, zei hij, maar ik kreeg geen namen. Die mocht hij niet noemen. Met video zou het nog leuker zijn. Dat wordt de volgende stap, ooit. Als ik rijk ben en alleen nog maar doe wat ik leuk vind 😁
 
doe 't zoals Ludowic zijn jams. geen laptop te zien. (maar als je maschine ziet wéét je ...)
 
Dat is Amazon-aanpak: duw het iedereen door de strot 😁
Off-topic: Ik zoek nog een browser plugin die iedere Span of Div op eender welke website waarin het woord "prime-day" voorkomt met 600000 lasers naar het land der fabelen zapt. Dan zijn er een aantal sites op dit moment meer dan de helft onzichtbaar (Hallo TheVerge!)
 
Huh? Ik heb zo nog niks gezien. Prime day he? Vreemd.
 
Toffe Podcast Rutger!! Leuk om te horen.

Ik heb Marc/ jullie volgens mij niet gehoord over Maschine (wel jammer, want supertoffe user experience) en vind de commentaren richting Ableton Live als enige bruikbaar op het podium wat kort door de bocht. Zou je ook prima Fruity Loops voor kunnen gebruiken bijvoorbeeld en er zijn ook zelfs voorbeelden te vinden waarbij dat met Cubase gebeurt. Volgens mij gaat het om wat je nodig hebt op het podium en of je dat kan bereiken met de spullen die je hebt/ kent.
 
Klopt, niet specifiek over Maschine nee. Wel over hardware en de voor- en nadelen daarvan. Er zijn ook wel meer mogelijkheden. Zo zit er in de nieuwe Studio One ook een live modus. Maar Ableton Live - en zeker de nieuwste versie - heeft wel heel veel features voor een goede live-show. Dat ben ik zeker met hem eens.
 
Laptopje on the side is niet zo erg, als je er maar vanaf blijft, anders lijkt het net of je je mail aan het lezen bent.
 
Iets te grote zaal afgehuurd bij m'n eerste optreden.😕
Raad,nooit jezelf overschatten.😋

FNk0EqaXIAcVLi5.jpeg
 
Tijdens lockdown trok niemand volle zalen.. dat was dan ook het enige positieve..
Nee,het is al geleden van in de jaren '70,toen de Russen al begonnen waren te sparen voor de grote inval nu.
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top