• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

2 x Mackie Freeplay Live soundcheck (accu powered bluetooth speaker)

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.417
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Vorig jaar heb ik 2 van deze speakertjes gekocht met als doel er op uit te trekken, mede omdat je geen stroom nodig hebt. Tot nu toe gebruikt voor gitaar en zang.. Meteen 2 gekocht want je wilt natuurlijk wel stereo klinken.. maar ik vroeg me destijds wel af hoe ze dat deden met het pairen van 2 speakers. Inmiddels wat bekender met Bluetooth en alle latency problemen daarmee en een illusie armer dat het alleen om bluetooth audio gaat die gelijktijdig klinkt.

Het leuke juist aan deze speakertjes is dat er een galmpje in zit voor je gitaar en microfoon.. gitaar en mic inpluggen.. en klaar. Maar je bent dan alsnog verplicht een kabel te leggen om de andere speaker van audio te voorzien..
Vorig jaar wel een paar keer 'n speakertje meeggenomen naar een heel laagdrempelig optreden en klonk niet heel verkeerd eigenlijk.. hier op SF toen ook een paar opnames laten horen en werd qua geluid minder goed ontvangen.. mede door de overspraak van het eigen geluid van de gitaar geloof ik.. maar ze kunnen ook veel harder gezet worden en dan wordt het verschil kleiner.. Zang en gitaar test opnames

Nu wil ik mijn saxhobby ook weer nieuw leven inblazen en kreeg vanmiddag het idee om ze gewoon eens te pairen aan mijn telefoon en ze eens flink open te zetten kijken of ze het saxgeluid bijhouden.. Volgens mij ligt ie zo prima in de mix en niet echt veel oversturing ook. :) sax klinkt wel een beetje dood.. maar ga (als het ooit weer mag) natuurlijk een plekje met veel early reflections qua galm opzoeken.. *D

Ik zie mezelf nog geen livesetje doen met de Deluge (mijn enige accupowered muziekinstrument) maar dit kan best hard volgens mij. Ik had ook speakers van Sony en JBL bekeken maar die kunnen alleen maar op de grond staan. Deze speakers passen gewoon op een Micstand. :) Telefoontje pairen en knallen!! 8)

oww. crap.. let vooral op wat er rond 0:14 gebeurt.. dat was mijn mondstukbeschermer... nu weet ik waar ik zoeken moet.. :D

 
Laatst gewijzigd:

MacGyverGear

🎹🎷🎸 🎤👍
Lid sinds
22 Maart 2008
Berichten
7.417
Locatie
Omg. Hoorn-Enkhuizen
Hee.. is enigssinds voorbereid ja. Is een bestaande track van Springgang waar ik de zanglijn van speel ;) Had ik er even bij moeten vermelden.
Hieronder doe ik em in mijn oude studiootje.. misschien kan ik de luidsprekers nog wel wat harder zetten als ik de bassen wat minder hard zet? Maar een sax is gewoon best hard.

Ik werd vorig jaar een paar keer gevraagd om gewoon ff snel ergens een nummer te spelen met gitaar.. nou dan doe ik dat toch gewoon?? :D
Nu zit ik te denken om ze in te zetten als mensen me vragen om te saxen.. gewoon ff een paar nummers.. Ik heb ook grotere luidsprekers en dan versterk ik de sax zelf maar dit is perfect om ff snel op te zetten.

 
Laatst gewijzigd:
Top