• De uitslag van de Synthforum Contest 2021 is bekend!
    De resultaten zijn hier te zien.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Focusrite koopt Sequential

daveoffice-730x393.jpg

Het Britse audiobedrijf Focusrite heeft aangekondigd dat het het gerespecteerde Sequential synth-merk van Dave Smith heeft overgenomen.​


Smith richtte in 1974 Sequential Circuits op en ontwikkelde de legendarische Prophet-5 en andere invloedrijke synths en drummachines. Hij speelde ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de originele MIDI-specificatie in 1981.

Smith keerde terug naar de hardware synth-markt in 2002 met Dave Smith Instruments. In de afgelopen twee decennia zijn zijn producten deel geweest van de analoge revival.

Dave Smith Instruments werd in 2018 omgedoopt tot Sequential, waarbij Yamaha de naam in 2015 aan Smith had teruggegeven. In 2020 werd een vernieuwde Prophet-5 uitgebracht.

Sequential voegt zich nu bij de merkenfamilie van de Focusrite Group, waaronder Focusrite, Focusrite Pro, Martin Audio, Optimal Audio, ADAM Audio, Novation en Ampify. Het idee is dat Sequential nu zal profiteren van meer middelen om zijn wereldwijde markten en toekomstige R & D-inspanningen uit te breiden.

Er is natuurlijk een cross-over met Novation, dat zelf verschillende synth-producten heeft. De overname opent de mogelijkheid om technologie te delen tussen instrumenten van het merk Novation en Sequential.

"Met Focusrite hebben we een ideale plek gevonden en een perfecte culturele en technologische match", zegt Dave Smith. “Phil Dudderidge en zijn team hebben een lange geschiedenis van kwaliteit, visie en focus op wat muzikanten en audioprofessionals echt willen. We zijn verheugd om ons bij zo'n grootmacht in de branche aan te sluiten en bij te dragen aan ons wederzijds succes. Ik verwacht geweldige dingen. "

Focusrite-oprichter Phil Dudderidge zei: “We zijn verheugd om de instrumenten en erfenis van Sequential toe te voegen aan het portfolio van audio- en muziekproductietools van wereldklasse van Focusrite Group.

bron: Focusrite buys Sequential, taking ownership of Dave Smith’s analogue synths

Nogal een nieuwtje....

Thoughts?
 

vinnieq

Lidl
Lid sinds
11 juli 2004
Berichten
7.434
Tsja, als je op basis van een paar getallen die op het internet rondfladderen iets zinnigs denkt te kunnen destilleren, ga je gang. Dan draai ik intussen wel aan de knoppen.
 

mr MONQ

Stamgast
Lid sinds
14 november 2007
Berichten
179
Locatie
A'dam
Aan cijfers kan je vrij veel aflezen. Het gaat om de trends in de industrie. Jij koop je synths bij de Lidl ;)?

Software markt is b.v. veel groter (x100??) dan de hardware markt. Native Instruments bv is al 90 miljoen waard.(maken ook wel hardware natuurlijk) Het draait allemaal om aantallen verkopen, abonnementen, niet meer om kwaliteit of originaliteit. Het is een consumersmarket. Je ziet het ook aan Behringer, veel namaak, weinig origineel en vooral voor prosumers. Dat is allemaal goed en wel, maar als de premiumproducers niet meer aan de bak komen met hun producten of hun zelfstandigheid verliezen vind ik dat jammer.
 

Nap

XVintage lid
Lid sinds
17 januari 2007
Berichten
10.599
Locatie
Den Bosch
Nou ja, dat was mijn punt juist ... al die kleine fabrikanten en boutiquedingen gaan ook gewoon door, er komen best veel originele nieuwe dingen uit maar ook vlaggenschepen etc. Ik vraag me af of de keuze ooit zo groot is geweest als nu.
 

sinew1958

In de beperking,toont zich de Meester.
Lid sinds
27 augustus 2002
Berichten
2.557
Locatie
Lier
Dave zei in een interview dat er van de zomer en later dit jaar 2 nieuwe synths op de markt komen.Focusrite laat er geen gras over groeien. (synth anatomy)
 
Top