Softube Model 84, een Juno-106 emulatie

softube-model-84-1200x770-1.png

Met Model 84 introduceert Softube een software-emulatie van de Roland Juno-106. Net als bij de emulatie van de Minimoog, de Model 72, bestaat het pakket uit verschillende plug-ins.​


Softube Model 84 is een nauwgezette replica van een uitgebreid gerestaureerd origineel, maar welke emulatie beweert dat niet? De configuratie is natuurlijk hetzelfde als bij het origineel: er is de DCO met suboscillator en ruis, LP-filter, de LFO en de envelope voor VCF en VCA, evenals de beroemde chorus. De plug-in heeft twee modi voor polyfone stemtoewijzing en een unison-modus.

Maar er zijn natuurlijk ook kleine verbeteringen ten opzichte van het origineel. De plug-in reageert op velocity en aftertouch om de VCA, filter en pulsbreedte te regelen. Deze functies zijn direct toegankelijk via het uitgebreide paneel. De plug-in bevat zowel de originele presets als een verzameling nieuw geprogrammeerde geluiden.


softube-model-84-modules.jpg


Het tweede deel van de bundel bestaat uit zeven modules voor het Softube Modular-systeem. Het gaat om de verschillende componenten DCO, Noise, VCF, LFO, Envelope, VCA en Chorus. Deze zijn afzonderlijk en in combinatie met andere modules te gebruiken.

Ten derde wordt de chorus ook nog geleverd in 'Amp Room'-formaat. Deze is ontworpen voor gitaristen en bassisten die de legendarische chorus net zo weten te waarderen als synthesizerfans.

Softube Model 84 is nu beschikbaar. Tijdens de huidige “Modular Month” kost de plug-in 99 euro, de normale prijs is 159 euro.

bron: Softube Model 84, Plug-in nach Roland Juno-106 - AMAZONA.de
fabrikant: Model 84 Polyphonic Synthesizer

Video's:



 
Laatst gewijzigd:
Ik heb deze met Black Friday gekocht. Hij klinkt toch wel erg goed. Softube is toch wel een bedrijf met goede emulaties.
Mee eens. Ik heb deze ook recent gekocht. Stilt de honger voor een echte juno 60/106 weer (voorlopig althans)
 
Back
Top