• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

[HydraSynth] Good night, sleep tight

3ddie

Well-known member
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
714
Ik heb een patch gemaakt op een ASM hydrasynth waar ik zeer tevreden over ben. Ik heb een aantal akkoorden via een sequencer gevoed en daar overheen op de toetsen de melodielijn ingespeeld en het geheel opgenomen. Geen enkele postprocessing of effecten toegevoegd. Het geluid komt rechtstreeks uit de hydrasynth... een beest van een machine!! Eigenlijk gaat het me meer om de patch dan de track want die stelt niet zo heel veel voor... is ambient, rustgevend dus wellicht een slaapliedje... of niet...

https://soundcloud.com/strangedelight%2Fgood-night-sleep-tight
 

Zoidsity

更多的是更好
Lid sinds
22 januari 2003
Berichten
13.484
Locatie
在一種幻覺
Mooi en rustgevend 🙂
 

3ddie

Well-known member
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
714
maar het einde kan veel beter.

Dank voor de complimenten. En ja Gloomy je hebt helemaal gelijk dit was ook meer een improvisatie over een reeks akkoorden. Ik heb niet eens de MIDI van de melodielijn dus ik kan het niet meer ombuigen naar iets beters. Hoewel, ik kan natuurlijk de basis nemen en er een betere melodielijn op maken... misschien nog wat begeleiding hier... of daar... ah wel.. wie weet... als ik nog eens tijd heb kan ik hier misschien een "studio versie" van maken. Bedankt voor het aanreiken van deze verbeterpunten.
 

Luctae

FKA Depressoptimist
Lid sinds
6 juni 2010
Berichten
923
Locatie
't Gelders Eiland
Dit zou ik heel dik vinden in een dikke techno track! Het droomt mooi weg en blijft heerlijk evolueren... Paar ritmische baslijntje met hier en daar wat grit, wat earcandy hier en daar. Ik krijg wel inspiratie van :)
 

3ddie

Well-known member
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
714
Dit zou ik heel dik vinden in een dikke techno track! Het droomt mooi weg en blijft heerlijk evolueren... Paar ritmische baslijntje met hier en daar wat grit, wat earcandy hier en daar. Ik krijg wel inspiratie van :)
Hahahah geweldig... ga lekker aan de slag.. met je eigen dingen of desnoods met de track. Ik deel alles onder CC (Creative Commons — Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported — CC BY-NC-SA 3.0) dus zolang als je aan die voorwaarden voldoet kun je mijn spullen hergebruiken in je eigen track. En je kunt gratis de high-quality versie downloaden van SoundCloud... hoe dan ook: veel succes met de inspiratie en maak er iets moois van :okdan:
 
Top