• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
  Neem dan even contact met ons op.

 • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

[ambient/new age]Challenger Deep

Seva Randeep

Sound painter
Lid sinds
13 januari 2008
Berichten
115
Locatie
Roermond
Voor de FL Studio-forum-wedstrijd van deze maand heb ik een oude track van me geremixt. Als je de laatste cijfers van 2012 omdraait, krijg je 2012. Uit dat jaar komt deze track. Het was naar aanleiding van het heuglijke feit dat James Cameron het diepste punt van de oceaan had bereikt. Toen noemde ik de track ""6.83 miles below the surface". Ik heb 'm geremixt met andere instrumenten en de track op 417 Hz gezet voor een rustiger effect (sommige mensen zijn er gevoelig voor).

4 jaar geleden heb ik 'm ook al eens geremixt, maar dat was niet serieus van me. Ik had gewoon alle synths vervangen door RP Blue.

https://soundcloud.com/jeroenvanrooij%2F683-miles-below-the-surface-blue-remix

Hier is de 2021-versie. Ik vind 'm zelf beter :-)

https://soundcloud.com/sevarandeep%2Fchallenger-deep
 

Seva Randeep

Sound painter
Lid sinds
13 januari 2008
Berichten
115
Locatie
Roermond
6.83 miles below the surface is erg mooi.
Ben trouwens ook erg gecharmeerd van RP Blue.
Challenger Deep is echter wel beter en heeft ook meer diepgang.
Ik heb echt moeten leren om niet te snel tevreden te zijn ;-) Als ik het gevoel heb dat de track af is, wacht ik ff en ga iets later nog ff een uurtje door. Meestal komt er dan nog wat. Zoals in deze track. In de eerste versie (die niet online staat), kun je wat water horen. Dat was ik in de remix vergeten. Dus heb ik later nog die onderwatergeluiden er aan toegevoegd.
 

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.013
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Wat een mooie, sfeervolle soundscape zeg :okdan:. Ik zie mezelf al "zweven" in de diepte van de zee, allerlei wonderbaarlijke creaturen aanschouwend.

Challenger deel klinkt beter maar de oudere versie is ook niet mis hoor.

:doei:
Danny
 
Top