kent iemand deze boeken

Croaton

Infected with the virus!!
Lid sinds
28 juli 2003
Berichten
548
Locatie
Kerkdriel
ik was net even op de site van interface en zag daar de volgende boeken. kent/heeft iemand deze en zijn dit aanraders?? het eerste boek kan interessant zijn ivm de combinatie synthese (mijn basiskennis hiervan mag wel wat omhoog) en opnemen etc

het 2e boek omdat ik gebruik maak van cubase sx en dit misschien een heldere uiteenzetting is naast de eenvoudige handleiding die nergens echt de diepte ingaat

1.
Begin Februari is het Studiohandboek Computers & Muziek verschenen. Ondertitel van de uitgave is: Efficient muziek maken in de studio: van installeren tot produceren. Deze nieuwe uitgave van uitgeverij Shiva legt je in heldere termen uit waar je mee te maken krijgt zodra je muziek met of op de computer wilt maken. Aan de orde komen ondermeer:

- Computerkeuze
- Audio- en synthesetechniek
- Sampling en digitale audio
- Midi
- Je studio samenstellen
- Software en plug-ins
- Opnemen, arrangeren en mixen
- Carrière, internet en scholing

De uitleg in het boek is technisch waar dat nodig is, maar blijft toegankelijk en is bovenal toepassingsgericht. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software, hardware en studiotechniek komen langs. Je leert wat synthese is en hoe midi werkt, maar ook hoe je een mix opzet, opnames maakt en hoe je een master op cd opneemt. Dit studiohandboek is een ideale basis voor beginners, maar geeft ook gevorderden handige informatie en is tegelijkertijd een naslagwerk. In totaal heeft het boek ruim 180 pagina's informatie van de hand van de hoofdredacteurs van Interface.
Het Studiohandboek kost € 35,-. Bestel het via onze webshop.

2.
Cubase is vanaf de introductie in 1990 een wereldwijde standaard geworden voor muziek maken op de computer. Het is voor velen de eerste kennismaking met de krachtige mogelijkheden van midi geweest. Later, met name vanaf 1997 werden daar met de introductie van de VST versie de eveneens fascinerende mogelijkheden van digitale audio-opnames in de computer aan toegevoegd. Nu zo’n veertien jaar later is het pakket grondig herzien en is het met de SX 2.0 versie geheel bij de tijd met ondermeer 192 kHz en 32 bit digitale audio resolutie en 32 bit floating-point audio-processing. Dat klinkt wellicht indrukwekkend en dat is het ook, maar je hebt aan alle specificaties niets wanneer je niet goed met het programma overweg kunt.

Cubase Essentials helpt je op een snelle manier een aantal aspecten van Cubase te leren gebruiken die werkelijk het verschil maken tussen comfortabel werken of hopeloos verdwalen. De auteurs putten daarbij uit de enorme ervaring die zijn met Cubase al vanaf het allereerste begin hebben opgebouwd. Zo wordt niet de hele installatie belicht omdat die al voldoende geautomatiseerd is en in de handleiding beschreven staat. In plaats daarvan worden die aspecten uitgelegd die je nodig hebt wanneer de installatie niet verloopt zoals je dat wilt. Er wordt ook uitgelegd hoe je gemaakt instellingen en voorkeuren kunt terughalen wanneer je het programma moet her-installeren.

Van installatie en customizing van het Project Window en de Editors kom je uiteindelijk uit bij een toelichting van de editing van audio en midi, quantizing, het gebruik van ReWire en een correcte installatie van VST System Link. Kortom Cubase SX Essentials geeft beginners zowel als gevorderden de juiste en essentiële tips en aanwijzingen.

In deze tijd waarin er meer informatie is dan je ooit nodig zult hebben biedt de essential serie je dat wat je echt nodig hebt om plezierig te werken of om het nét even sneller, efficienter of zekerder aan te kunnen pakken.
Bestel nu via onze webshop. De voorintekenprijs tot 21 April is € 21,-.
 
Back
Top