• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

soft modulars

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.298
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
softube heeft statement lead, monomont bass én parallels als modules geschikt gemaakt voor soft modular.

in wezen hadden ze al modules, die werken in soft modular, en model 72 was toen ie uitkwam al gelijk modular "ready". was te verwachten, maar ik had er niet aan gedacht..

ik heb parallels 2e hands kunnen verkrijgen. een tientje boven de laagste sale prijs (€50 is laagste sale prijs). buiten de source modules, zijn de andere modules ook zeer interessant.

een wat andere richting dan normaal voor softube modular. maar eentje die me wel bevalt. ondanks de vele kritiek op softube modular, buiten natuurlik de sound, maar het gebrek aan modules, wat ik nooit zo ervaren heb, de modules die er al waren, daarmee kun je al zo immens veel. nu meer mogelikheden. een aantal, gratis utilities, zouden niet misstaan. maar verder blijf ik softube modular, naast voltage modular en reaktor blocks, een heerlikke modular om in te werken, ik verkrijg er een rijkdom uit, die mij zelfs overweldigt.....

goed.

o ja; maschine crasht, idd, op de vermona module, probleem is gereproduceerd, en er wordt aan gewerkt. ook crasht softube modular nog steeds elke DAW die ik heb, wanneer 2 or 3 instanties van de vermona module laadt... het is wat erratic soms krijg ik er 8 in. dit is louter om te testen, ik testte het, en gelukkig is er een crash report uitgekomen, waar softube wat aan heeft.

heb nog kontakt gehad met iemand van marketing, softube is eigenlik erg klein, support en marketing zijn niet groot. terwijl ze hebben een naam...
de persoon van marketing zei nog, op mijn "idee" (niet origineel) meer aanwezig op KVR of users groups, of andere fora, dat ze dat zelf ook konstant inbrengen. softube heeft niet de resources..
goed.

even wat achtergrond informatie. ik blijf persoonlik softube modular echt erg goed modular vinden, ik werk ook zeer veel in voltage modular, met groot plezier, ik gebruik ze beide voor andere doeleinden. evenals reaktor (blocks), nou die zit er eigenlik een beetje tussenin kwa werkwijze.

benieuwd wannneer VCV rack 2 uitkomt, als vst, wel gelijk $99, dus ik wacht, ha! toch kijken wat dat voor effekt heeft. er zijn mensen die gaan zeggen, dan verdwijnen alle andere soft modulars, VCV vaagt alles weg.

ik denk het niet, wordt het wel een grotere speler. wel vreemd om $99 te vragen overigens, terwijl het grootste deel vd modules open source, en er 2 modules met crowdfunding zijn gemaakt.
tenzij die $99 ook aan de open source developers, gegeven wordt. andrew belt, met wat anderen samen denk ik, heeft er wel immens veel tijd ingestopt, natuurlik hoeft het niet gratis te zijn, maar ik vind het persoonlik wat tegenstrijdig.

goed. soft modulars blijven denk ik een niche, evenals MPE, maar trouwe volgelingen, béeeh!
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.298
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
update over voltage modular;

binnen een aantal dagen zal de byte oscillator uitkomen, louter als leek beta tester geweest, al weet ik nu veel meer van bytebeats.
maar de developer, weevil, heeft erg veel mogelikheden toegevoegd, zeer veel én er komen nog meer mogelikheden.

het is in wezen een echte digitiale oscillator, i.e. het is formule werk, wel is er, want de byte oscillator kan ook als effekt werken, een omzetting van audio naar numbers en weer terug..
maar het is in wezen een oscillator die het dichtst bij een werkelik formule gebaseerde oscillator komt, maakt de oscillator vrij uniek.

het is géen makkelikke oscillator, maar de developer heeft 5 presets gemaakt, die je doorheen sturen. veel mogelikheden.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.298
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
voor reaktor: toybox Audio Nano Pack, 500+ modules, erg veel, maar ze zijn ook bedoeld als echte bouwelementen, erg veel mogelikheden, qua synthese, modulatie, sequencing, maths, logical, etc. etc.

https://www.toyboxaudio.com/

voor een introduktieprijs van $45 (wordt zo'n 38 euri).

een lifetime toy!

en: de maker maakt cheat sheets, om alle mogelikheden bereikbaarder te maken, er is geen uitgebreide handleiding. maar de cheat sheets, zijn erg goed. en er komen er steeds meer, ook video's.


voor de liefhebbers:

Instruo Modules voor VCV rack, gratis!

(overigens lijkt het dat V2 er aan komt, eindelik).
 
Top