MPC4000/ASR10/Airbase 99 beats - Cases

Dat is inderdaad ook een manier. Eerst verdiepen in de materie en dan uitvoeren. Ik heb het anders gedaan. Ik ben gewoon gaan doen. En tijdens dat doen, liep ik tegen zaken aan die ik op dat moment ben gaan uitzoeken (via YT of hier op het forum waar heel veel kennis zit). Wat mij ook heeft geholpen is een track neemn die ik goed vind en die gaan ontleden. Hoe zit ie in elkaar? Welke elementen kan ik onderscheiden (intro, break, eventueel chorus, outro)? Wat hoor ik in de opbouw? Hoe zit de drumtrack in elkaar? En dan proberen na te bouwen. Dat proces gaf me wel wat inzicht in de structuur van bepaalde tracks.

Nu maak ik vaak een loop van een maat of 16 en varieer binnen die loop wat. Dan maak ik met dezelfde sporen een tweede loop. Als je zo een paar sporen bij elkaar hebt, dan hoor je vaak vanzelf al welke sporen/geluiden je voor een intro zou kunnen gebruiken. Daarna maak ik meestal de drumtrack. Die is belangrijk voor de flow in de track, de energieopbouw. Als die af is, weet ik wat ik nog met de andere sporen kan doen om met die flow mee te gaan.

Dat betekent overiegns niet dat ik het spelletje beheers hoor. Het is wel een manier die voor mij prima werkt.

En natuurlijk je resultaten hier posten en om specifieke feedback vragen.

Goeie info Dr!

Ik heb van het weekend geleerd hoe ik de JV in GM mode set, zodat ik 16 patches tegelijk kan aanspreken met me MPC. Hierdoor kan ik wat meer instrumenten gebruiken. Ik heb namelijk alleen de waldorf pulse, die ik veel te koud vindt voor mijn muziekjes - daarnaast de ASR-10 en JV1080. Ik moet even uitzoeken hoe ik die ASR-10 multitimbraal aanspreek.
 
Ik kan het niet laten om telkens na een avondje op te nemen en ga ook nu weer aan een nieuwe beginnen.

Deze is van gister, fuck die noise. Je hoort zelfs me telefoon piepen haha.

https://soundcloud.com/cases-1/heist-without-cuffs
https://soundcloud.com/cases-1/heist-without-cuffs
 
HipHop!

https://soundcloud.com/cases-1/comeon
 
Waldorf pulse only:

https://soundcloud.com/cases-1/waldorf
 
Hier wat nieuws:

hiphop-ish:
https://soundcloud.com/cases-1/8519a

vage shit:
https://soundcloud.com/cases-1/5891a
 
Back
Top