El Capistan VS RE-150

cult45

011110111000
Lid sinds
13 juli 2004
Berichten
2.007
Locatie
amsterdam
El Capistan #1
https://soundcloud.com/dezwartemolen/el-capistan-1?in=dezwartemolen/sets/el-capistan-vs-re-150

El Capistan #2
https://soundcloud.com/dezwartemolen/el-capistan-2?in=dezwartemolen/sets/el-capistan-vs-re-150

El Capistan #3
https://soundcloud.com/dezwartemolen/el-capistan-3?in=dezwartemolen/sets/el-capistan-vs-re-150

RE-150 #1
https://soundcloud.com/dezwartemolen/re-150-1?in=dezwartemolen/sets/el-capistan-vs-re-150

RE-150 #2
https://soundcloud.com/dezwartemolen/re-150-2?in=dezwartemolen/sets/el-capistan-vs-re-150

RE-150 #3
https://soundcloud.com/dezwartemolen/re-150-3?in=dezwartemolen/sets/el-capistan-vs-re-150
 
Bedankt voor deze toffe demo! De RE-150 klinkt een stuk gruiziger, en krijgt bij lange delays een bak compressie en oversturing mee. Dat mis ik behoorlijk in de El Capistan, die toch wel erg saai wordt als je 'm laat uitlopen. Het is zeker geen slechte delay, maar op basis van deze demo's is de RE150 wat mij betreft duidelijk de winnaar.
 
Altijd lastig, demo's met tape machines omdat het type/soort tape wat is gebruikt erg bepalend is voor het geluid. Gooi er een andere tape in het het klinkt meteen anders. (minimaal)

Maar om terug te komen op bovenstaande audiovoorbeelden, de RE-150 heeft duidelijk mijn voorkeur qua klankkleur
 
Op basis van deze demo's vind ik de Roland duidelijk mooier klinken. De Strymon klinkt wat minder krachtig en de Roland geeft een lekkere saturation mee.

Maar het hangt ook van de instellingen af: als ik het zo hoor, heeft de RE-150 een hogere feedbackinstelling, waardoor die meer overstuurt.
 
Leuk, deze demo. Ik vind de RE ook gruizige klinken.

Ik ben evengoed superblij met mijn ElCap. 2dehands voor een goede prijs bemachtigd en dan is het echt veel waar voor je geld. Niet alleen voor dub-delays, maar zeker ook om een dik en vol geluid te krijgen (met nauwelijks feedback en flinke aging en wobble kom je een heel eind). In het andere topic werd nog aangegeven dat V2 een stereoinput slikt. Dat klopt, maar dat betekent niet dat het linker en rechter kanaal apart worden geprocessed.
 
De onderste drie demo geluiden klinken inderdaad het zwoelst....

@Binaurel, dat is dan toch een compleet nutteloze stereo input? Dus als ik er een stemsample doorheen zal halen met een stereo image komt het er samengevoegd uit?
 
@brz: het effect signaal is niet anders dan met mono input, het droge signal komt er stereo weer uit. Vond dat ook wel jammer. Weet eigenlijk niet of er true stereo tape delays zijn eigenlijk.
 
Leuke demo!
Re150 klinkt mooier. Al wil ik er wel bijzeggen dat een emulatie het op voorhand nooit kan winnen natuurlijk. Wat dat betreft is dit appels met peren vergelijken.
Wat ik wel vind is dat de Capistan toch ook behoorlijk overeind blijft in deze vergelijking en ik denk ook dat je met wat andere settings nog dichter bij de re150 kan komen.
Het lijkt mij interessant om met deze samples meer voorbeelden te maken met nog andere emulaties van tape delays. Ik wil er wel een paar maken met mn Line 6 gear, dus kom maar door met die droge samples dan post ik ze hier nat weer terug. :okdan:
 
Leuke demo!
Re150 klinkt mooier. Al wil ik er wel bijzeggen dat een emulatie het op voorhand nooit kan winnen natuurlijk. Wat dat betreft is dit appels met peren vergelijken.

Mee eens. Ik heb de El Capistan naast de Boss RE20, en dan klinkt die El Capistan toch echt wel een stuk overtuigender. Hier is de RE150 duidelijk mooier, maar dat had ik ook niet anders verwacht.
 
Back
Top