Wootson - Eleuthera

Wootson

Ouwe rot
Lid sinds
29 Maart 2011
Berichten
1.428
artworks-000081813296-g1c4yn-t500x500.jpg

https://soundcloud.com/wootson/eleuthera

URL: https://soundcloud.com/wootson/eleuthera
Genre: Ambient
Licentie: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Gebruikte instrumenten: Korg Legacy Collection (M1, Wavestation)
 
Ik ben onder de indruk, de sfeer komt helemaal over...prachtig
 
Erg mooi dit, ik zit dit wel in een stuk film passen als er net iets heel indrukwekkends is gebeurt en dat ze daar in de film langzaam over inwijden en het bij de acteurs laten inzinken. Wellicht ook precies lang genoeg voor zo'n scene want dan is ie ook alweer afgelopen. Met andere woorden, ik vind em wel wat kort, ja. De track kan best veel langer, maar dan moet er wel nog een dragend element bijkomen, wellicht een voortzichtig solo-tje?
Het intro zou je ook nog wel een beetje kunnen rekken door die engelen net wat later in te starten etc. En als je em toch uitbouwt misschien wat leuke trommels en percussie dingen?
 
Ik moest instant denken aan aan een symphonish rock bandje (Aragon) waar ik jaren fan van ben geweest. Tegen de tijd dat jouw track afloopt, moet er dan heel langzaam zo'n dikke overdriven gitaar inkomen, beetje distorted en dan gaan!

Maar zo is hij ook lekker hoor :). Afhankelijk van je doel wellicht inderdaad wat aan de korte kant. En nu herhaal je telkens dezelfde sequence. Nieuwe sequence erbij, track wordt automatisch langer en (als track) is tie af. Prettige sfeer.
 
Bedankt voor jullie commentaar! De genoemde punten zijn inderdaad voor verbetering vatbaar. Daarom heb ik de mogelijkheid tot downloaden even uitgeschakeld en ga ik de track nog wat uitbreiden met de genoemde punten en eventuele ideeën die daar weer uit voortkomen.

Voor mezelf heb ik na jaren eindelijk de beslissing genomen om in de toekomst enkel nog ambient-achtige muziek te maken. De titel van de track heeft daar ook betrekking op gezien het woord Eleuthera voorkomt van een Oudgrieks woord wat vrijheid betekent. Het ambient genre en directe aanverwanten lenen zich het meest voor mijn brein en workflow en bieden velen malen meer vrijheid qua sounds en structuur dan bijvoorbeeld dance muziek.
 
dance muziek ? Dat is er toch al genoeg ;)
Als je zo leuke ambient blijft maken of eventueel het idm pad inslaat heb je er een fan bij.
 
Heb zojuist een nieuwe versie geüpload met daarin de volgende aanpassingen:

  • intro start nu met zeegeluiden en twee effecten;
  • extra pad met lichte panfluit en "bamboo" sounds toegevoegd;
  • middenstuk toegevoegd met choir pad en double reed sound;
  • compressor geplaatst op de dolfijnachtige soundeffects;
  • einde licht aangepast zodat het aansluit bij het middenstuk.
https://soundcloud.com/wootson/eleuthera
 
Als je zo leuke ambient blijft maken of eventueel het idm pad inslaat heb je er een fan bij.

rustig plaatje om mee wakker te worden 's morgens, I liked it a lot.. Well done man !! ;)

Leuk om te horen! De bedoeling is om enkel nog dit soort ambient tracks te maken met af en toe wat licht ritmische toevoegingen (zoiets als m'n track Rainbow Drops, niets dansbaars).

De eindversie van Eleuthera is vanaf heden te downloaden via SoundCloud (16 bit, 44100 Hz, FLAC).
 
Back
Top