collaboratie gezocht voor ontwikkeling van 3 van mijn vst's naar modular modules.

SirSickSik

zwaar behaard lid
Lid sinds
18 januari 2008
Berichten
1.184
Locatie
Tussen me gear
collaboratie gezocht voor ontwikkeling van 3 van mijn vst's naar modular modules.

Hey mensen,
ik heb deze week 3 vst's gemaakt die mijzelf een beetje versteld hebben laten staan in hun mogelijkheden.
Daarvan zijn er 2 chord-progression vst's en 1 arpeggiator.
Alle drie hebben ze een minimum aan controls waarvan ik denk dat die best makkelijk op een 20HP eurorack module zouden passen.

Gezien hun mogelijkheden en beperkte omvang zouden ze volgens mij een perfecte toevoeging zijn voor een modular synthesizer. Maarja, ze bestaan nu nog enkel als vst.. En gezien ik geen C++ developer of electricien ben, zoek ik een collaboratie om deze ideeën uit te werken in modular modules.
Gezien het chord en arpeggiator generatoren zijn, is het niet erg als ze digitaal uitgewerkt zou worden (zelfs beter, want dan kunnen we er ook nog midi op toepassen).

Het idee van de modules is best simpel, maar om het geheel in C++ uit te werken het de rack-module klein te houden zal er vast wel wat extra 'knowledge' aanwezig moeten zijn.

Tracks waarin de modules zijn gebruikt (zowel akkoorden progressie als arpeggiator worden automatisch gegenereerd, waarbij ik bij 1 track geen enkele control heb aangeraakt, autonome machines, en bij de rest het verloop heb beinvloed door parameters te wijzigen. Echter, bij geen van de nummers is ook maar enige vorm van midi input. Alles wordt binnen de vst's zelf berekend.)

https://soundcloud.com/sirsicksik/sirsicksik-plea-for-regret
https://soundcloud.com/sirsicksik/sirsicksik-manic-misery
https://soundcloud.com/sirsicksik/sirsicksik-classical-machine
https://soundcloud.com/sirsicksik/sirsicksik-hand-controlled
https://soundcloud.com/sirsicksik/sirsicksik-autonome-machine
https://soundcloud.com/sirsicksik/sirsicksik-forbidden-words
 
Is 'n Ardcore anders niet wat voor jou?
snfxARD_full.jpg


http://snazzyfx.com/ardcore.html
http://www.schneidersladen.de/en/snazzy-fx-–-ardcore-module
 
hmmm, qua programming-capabilities zou inderdaad wel up to the job moeten zijn. Hij heeft alleen te weinig in en outputs... (voor de chord progressor wil je toch wel minstens 3 pitch-CV of midi uitgangen plus een aantal control CV-inputs en voor de arpeggiator heb ik minstens 3 pitch-CV of een midi ingang(en) nodig en een aantal control-CV's..)
 
Oh jee, de polyfone draak wordt weer gejaagd, hoor ik...
 
oh nee hoor, de bij behorende arpeggiator zet de gegenereerde noten om in een heerlijk doorvloeiende melodie gebaseed op het gespeelde basis akkoord.. zie al mijn laatste creaties op soundcloud: www.soundcloud.com/sirsicksik

Mijn idee zou dus zijn, een module die zowel het akkoord uit geeft zoals die op dat moment gespeeld wordt en een arpeggiator output (maar dan wel met onafhankelijke pitch, velocity and trigger output). Dit zou nagenoeg hetzelfde eruit zien als de flame chord machine, afgezien dat de akkoorden-reeks automatisch berekend wordt afhankelijk van de "range" input waaarden en de arpeggiator ronduit een heel stuk vetter wordt...
 
ps alleen de arpeggiator uitwerken zou al heel relaxt zijn.... serieus.. 1 kleine aanpassing aan bestaande arpeggiators, en ze worden vet..
 
Laatst gewijzigd:
Altijd weer tof, die creatieve, muzikale avonturen waar je mee bezig bent :)
Ben handig met CNC freesmachines.. mocht je voor een prototype een aluminium of RVS frontplaatje nodig hebben, voorzien van de nodige gaten en sleufjes voor pots / aansluitingen e.d.? laat maar ff weten. :)
 
Een DIY boardje voor naast de Arduino Nano koste 25 dollar.
De componenten, jacks, pots, knoppen en met name het frontje (als je dat mooi vindt - ik persoonlijk niet) zullen ook wel wat kosten. 315 euro is wel prijzig, maar goed, je kunt ook helemaal vanaf de bodem beginnen, als je dat leuk vindt. Alleen dan is topicstarter nog verder van huis.
 
na een beetje nadenken is de arpeggiator waarschijnlijk wel te fixen met iets van 6 modules.

-Doepfer A152 Adressed T&H/Switch (hierin creeer je de pattern)
-A-155 sequencer (hiermee bepaal je S&H selectie en stapgrootte)
-1x mixer 2-kanaals mixer (selected sample&hold waarde+geselecteerde stap van A-155)
-een of andere quantizer die als 'floor' werkt
-inverted mixer om quantize-waarde van de uitgaande waarde van de 2-kanaals mixer af te trekkenv (zodat het signaal altijd tussen 0 en de quantize stapwaarde is)
-note/scale quantizer
 
Back
Top