[Modcan] Nieuwe modules. FS / FFB / DMF/ Wiard miniwave

panlogo.gif
Modcan heeft weer vier nieuwe modules. Het gaat om een Frequency Shifter, Fixed Filter Bank, Dual Multimode Filter en een module met de bekende Wiard Synthesizer / miniWave.

Frequency Shifter 39A : http://www.modcan.com/modhtml/freqshift.html
Frequency Shifters zijn altijd erg gewild. Moog is er bekend mee geworden en natuurlijk Analogue Solutions. Deze versie heeft twee uitgangen, namelijk een omhoog gepitchte en een omlaag gepitchte. Luister eens naar de mp3 demos met oa meneertje Young en gepitchte ruis. Hij gaat zo'n 650$ kosten.

Fixed Filter Bank 41A : http://www.modcan.com/modhtml/ffb.html
FFBs zijn er in allerlei vormen. Ikzelf vind dat een modular niet zonder kan. Met een ffb kun je je geluid echt vormen precies filteren. Ik ben blij dat modcan ook een ffb heeft. 8 BPFs, 1 LPF en een HPF, gebaseerd op moog 907a. Voor 375$ is ie de jouwe.

Dual Multimode Filter 40A : http://www.modcan.com/modhtml/dualmulti.html
Twee 12dB multimode filters (LPF, HPF, BPF of Notch) die je parallel of serieel kunt gebruiken. De cutoff is voltage controlled. 300$

Wiard synthesizer / miniwave 22A : http://www.modcan.com/modhtml/miniwave.html
Een Wiard / Blacet module in een Modcan jasje. Een 256 waveform EPROM. De modcan versie kost 300$. Verder is ie in Blacet, Wiard en MOTM versie verkrijgbaar.

Al met al weer een flink aantal modules. Modcan begint steeds groter te worden, vooral als je de Cynthia modules erbij denkt. Modcan staat voor kwaliteit en daar betaal je voor. Het zijn mooie highend modules. Het feit dat Modcan weer met nieuwe dingen bezig is, maakt mij blij. Telkens als ik op de site kom, begint het te jeuken. Doepfer is veel diverser in modules, maar dit straalt klasse uit. Modcan lijkt steeds meer een soort van standaard te worden.

http://www.modcan.com en http://www.cyndustries.com/

Op het moment van type zie ik het volgend op de site verschijnen...
Een Performance Sequencer (Modcan style) 42A voor $850 en een 6x2 Audo mixer voor $525
 

Attachments

  • modcan2.jpg
    modcan2.jpg
    28,8 KB · Bekeken: 77
Laatst gewijzigd:
Ik zie mezelf echt nog wel eens een modcan systeem hebben.

Als ik veel modulars te koop heb staan, dan weet jij genoeg. :D
 
Eerst het ouderlijk huis uit en dan gaat ik aan een modular beginnen. Geen ruimte voor op dit moment

Je kan toch modules van MOTM,Analog, doepfer e.d. allemaal met elkaar combineren tot 1 megamodular, dat is wat ik dan wil bouwen. van alles wat :P
 
Ziet er idd heel mooi uit; hier gaan je handen, oren & je portemonnee van jeuken
Wat is jullie mening over dit spul vergeleken met synthesizers.com ?
m.i. stralen die ook grote klasse uit, maar zijn hun prijzen wat lager. Heb er zelf alleen geen ervaring mee.
Iemand hier ?

mvgr
Joost
 
We hebben het hier al eens over gehad. Er zijn verschillende MOTM en .com systemen in nederland, maar nog helaas geen modcan zover ik weet.

De demo's klinken heel goed, maar hoe ie daadwerkelijk klinkt is natuurlijk een tweede. Ik hoop dat iemand wat ervaringen kan delen.

Ik persoonlijk hou meer van deze layout en vooral van het gebruik van bananenstekkers, maar daar zal niemand raar van op staan te kijken aangezien ik al een bananenstekker modular heb.
 

Attachments

  • vcobohmtopje.jpg
    vcobohmtopje.jpg
    10,4 KB · Bekeken: 88
Hehe,

Vandaag dacht ik nog van dat er maar ook iets nieuws modulairs uit moet komen en jullie moeten metteen de portomonee open trekken. Maar die sequencer is toch gewoon digitaal? Maar omdat het modular stuff is maakt dat niet uit?
Nou ja, op zich wel relaxed als je zo'n ding goed kunt gebruiken in je setup. Maar is zo'n Modcan setup als hobby niet erg luxueus. En dat als je er je geld mee kunt verdienen als muzikant er meer aan hebt zeg dan maar?
 
Origineel geplaatst door fuse
Maar die sequencer is toch gewoon digitaal?
Sinds wanneer maakt het uit of een sequencer digitaal is ja of nee. Vroeger vond ik het leuk om veel verschillende bakken aan elkaar te hangen. Momenteel zit ik een beetje in een fase dat ik 1 heel groot systeem wil, dus die 'gewoon' digtale sequencer in een modcan jasje voor maar een beetje meer zie ik persoonlijk wel zitten.

Ik denk dat je gelijk hebt als je zegt dat modcan wat luxueus is.. Maar ja... Je kunt 2 a 3x zoveel doepfer modulairs kopen voor 1 modcan, maar toch... Tis maar wat je wilt.
 
Nou ja, misschien is m'n beeld van mod-o-fielen misschien helemaal fout maar volgens mij zou die al gruwelen als hij het woord digitaal in de mond nam. Maar ach ja, een boolean operator is ook zo digitaal als maar zijn kan. ;)

Maar waarom dan een 8 step sequencer als een 16 of meer step dan ook niet al te moeilijk is, het is toch digitaal dus zo moeilijk is zoiets dan ook niet te bouwen.
 
Je kunt toch ook gewoon twee 8 steps achter elkaar zetten als je dat zou willen...
Bij modulars draait het om size.... SIZE DOES MATTER!

p.s. Een quantizer is ook niets anders dan een AD - DA converter... En ik moet nog zeker een keer een quantizer! :)
 
Ik zeg niets!

StoneSequentialSwitch.jpg

Ideaal om de multiple outputs van bijvoorbeeld een VCO of filter met te switchen. Of een 16 steps sequencer ala 808 een fill te geven om de 4 maten. :)

RanDivide_Sketch_CA.jpg

Random noise... waarom zou je dat willen! ;)

Jiehoe!!!

http://www.cyndustries.com/
 
Cynthia is echt gek!

Na modules waarmee je de beurskoersen als cv source kunt gebruiken komt ze weer met iets leuks.
xenon_tease.jpg

Modcan styled Xenon Speaker Monitors!

Het zijn M&K LCR25 Near Field Monitors. Je kunt haar mailen mocht je geinteresseerd zijn.

cynthia@cyndustries.com

Gek mens! :)
 
Als ze nou eens 30 jaar jonger was geweest! ;)
 
Back
Top