Ervaring met Studio Lobbes?

Ik stond op het punt een b-stock artikel te bestellen. Keek nog even naar voorwaarden (want bij b-stock weet je maar nooit) en lees dit bij retourvoorwaarden:

"De termijn waarbinnen een retour kan plaatsvinden is 7 dagen. Tenzij voorafgaand aan de koop anders is overeengekomen met Lobbes Pro Audio. Voor retouren binnen 7 dagen wordt een restocking fee berekend van 4-12% van de verkoopprijs afhankelijk van het product."

Volgens mij is dit gewoon in strijd met nederlandse consumenten wetgeving, en kan je daar niet zomaar van afwijken. Oa herroepingsrecht van 14 dagen na een aankoop etc.

Dergelijke dingen leveren vrijwel gegarandeerd gedoe op en komt weinig betrouwbaar en weinig professioneel over. Bovenstaande post onderstreept dat helaas
Van die wetgeving mag je inderdaad niet afwijken. De uitsluitingen voor het herroepingsrecht staan ook in de wet, maar verkorten van de termijn staat niet in de wet. Misschien zijn het hele oude voorwaarden want ooit was de herroepingstermijn 7 dagen. Maar goed genoeg bedrijven die hun eigen draai willen geven aan de regels. Als je hierdoor 80% van de gevallen er op af kunt houden is dat toch makkelijk. Kans op boete van acm is bij zo’n klein bedrijf heel erg klein dus weinig risico.
 
Back
Top