Clavia Nord 2 xml

Lid sinds
24 Maart 2008
Berichten
164
Locatie
Kampen
Weet niet echt waar ik dit moet plaatsen. Maar ik heb nu even een Nord 2 in bruikleen om eens te pielen. Het enige wat ik nergens kan vinden in de nordlead2.xml of zo voor gebruik ik Cubase.

Weet iemand of er "controlmaps" zijn of iets dergelijks (maat van mij heeft ze ook niet)? Je hebt ze wel voor de Roland 8080 ed.
Je kan het ook zelf bouwen in Cubase, maar ja.... lijkt mij sterk dat deze niet bestaat? Google is ook zoekende.

Iemand? Alvast bedankt! :biertje:
 
Gebruik in Cubase doe je toch gewoon via Midi? wat zoek je exact? xml?
Midi cc per knop staan in de manual meen ik
 
Ja via Midi. Ja volgens mij XML (zoals bij 8080, Virus enz). Check deze link eens, zoiets lijkt mij handig:
http://www.squest.com/Windows/Instruments/RolandJP-8080/index.html

Bij de Virus TI is het natuurlijk helemaal door ontwikkeld door Access zelf

Of als er een mogelijkheid is om de Discovery Pro http://www.discodsp.com/discoverypro/ als "template" te gebruiken, dat zou ook mooi zijn (ik heb wel eens gezien dat de hardware de software kan controllen, maar kan het ook andersom en dus dan settings opslaan?).

Normaal niet veel bezig met zulke old skool hardware.... maar was in de veronderstelling dat je middels dit soort tools je een soort van preset "recall" kan doen voor je settings van je synths ipv krabbelen op een geel papiertje. Misschien heb ik het verkeerd? Uiteraard save preset in synth als je wat vets hebt, maar misschien snap je wat ik zoek? Zelf bouwen is altijd een optie natuurlijk, maar lijkt mij zo sterk dat er echt niks is.
 
Back
Top