[NI] Vokator

Native Instruments heeft maandag 14 april de officieële release van "Vokator" aangekondigd. Zoals de naam al doet vermoeden is het een soort Vocoder. Maar van Native Instruments kun je altijd weer nét even iets meer verwachten.. en ook nu worden we niet teleurgesteld.

Vokator werkt maarliefst met 1024 vocoder banden.. waardoor je hele gelikte effecten kunt bouwen, die in geen enkel opzicht doen denken aan de 'vintage' vocoders die gelimiteerd waren tot 8, 10 of 12 banden. Om toch dat geliefde 'Sennheiser' effect te kunnen nabootsen, zijn de banden van Vokator te groeperen. De gebruiker heeft hier volledig de vrije hand in. De Fast Fourrier Transformatie van Vokator doet de rest..

Naast de vocoder bezit Vokator ook een granulaire sampler en een 2-Oscilator synth.. die je bijvoorbeeld ook als carrier kunt gebruiken.

vokator.gif


Voor meer informatie is er de NI website.. http://www.nativeinstruments.de/index.php?vokator_us
 
Hoop dat je m wel met midi of als VSTi kunt triggeren. Want dat vind ik ook het nadeel van de orange vocoder. Hij klint wel goed alleen als je van akkoordje wil wisselen moet je dat weer appart gaan opnemen.
 
Back
Top